Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė Werehuman
nulis rašė: Net pitbuliai gali būti meilūs it kačiukai, jei tinkamai auginsi. :)

Pas mus kaime pitbuliai irgi buvo mieli kaip kačiukai, bet vienąkart ėmė ir nuplėšė kaimynui skalpą. :bloga Jais pasitikėt negalima.

Ai, išvis - geriausias šuo yra katė.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#56668 as uzsimaniau dobermano. gali but be dokumentu, kad nekainuotu brangiai
Parašėnegative
Medeja rašė:as uzsimaniau dobermano. gali but be dokumentu, kad nekainuotu brangiai

Mano svajonių šuo. Tik bute jis būtų ne auginamas, o kankinamas turbūt. :( Reikia daug užsiimt su jais.
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
Medeja rašė:as uzsimaniau dobermano. gali but be dokumentu, kad nekainuotu brangiai

ar reikia paaiškint, kuo blogai yra pirkti šunį be dokų?
jei nenori daug mokėti, gali rinktis pet klasės šunkiuką iš veislyno.
bet koks šuo be dokų yra nelaimė, jei nori konkrečios veislės ir konkretaus charakterio.
Vartotojo avataras
Parašė era
#56924 Mano kalė be dokų.. Vilkkalė. Tiek tėvas, tiek motina kažkokie ten čempionai.. Veislyno savininkas mūsų šeimos draugas (tiksliau, mano patėvio, bet ne tame esmė..). Tad gavom "kietą" kalytę. Iki šiol nesigailim. Jokių bėdų. Nei su sveikata, nei su dresūra, nei su dar kuo.. Tobulas šuo. Ir be dokų.. Tad...
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#56928 man tai svarbu kad atrodytu kaip dobermanas. i parodas veziot neketinu, palakstyt su juo po lauka noriu. ir siaip. kodel negaliu uzsimanyti suniuko, budama ne 8neriu, o 28neriu :D

si dokais neipirkciau niekaip

ir sakau, man tai vienintelis suo, kuris patinka. siaip sunu nemegstu
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#56960 "kilmingų tėvų ir be dokumentų gali reikšti kelis dalyku:
a. vienas ar abu tėvai neišlaikė sveikatos testų;
b. šeimininkai patingėjo nuvežti savo šunis į parodas ir sėkmingai pinigaujasi iš savo šunų;
c. parodose šunys nesusirinko reikalingų įvertinimų - turėjo defektų;
d. šuniukų vada neatitiko LKD taisyklių - sukergta nesirūpinant kalės gerove/sveikata/etc.

jei įdomu, įveskit paieškon "puppymill"

Medėja, jei žinai, kokios išvaizdos šuns nori - vienintelis to garantas yra dokumentai. esu įsitikinusi, kad galėtum ir pigiai arba net visai nemokamai gauti šuniuką su dokais. tik jis, žinoma, būtų netinkamas parodoms.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#56968 ZNS. o kiek kainuotu dobermanas su dokais, kurio nenoriu veziot po parodas? ir kurio defektai tebutu ne tokia ausis ar ne tokia koja, ar pan, tik ne trenktas?
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#56970 aš tiksliai nežinau, priklauso nuo veisėjų, reiktų su jais kontaktuot, kad nori pet'o.
manau, apie 500lt būtų.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#56972 na mazdaug suma dabar zinosiu. Aciu :) reiks paluket man dar :)
Vartotojo avataras
Parašė ZNS
#57062 pasižiūrėjau plačiau apie tą veislę.
ar tu tikrai pakankamai esi išsistudijavus dobermanų charakterį, auklėjimo ypatybes, kad norėtum šio šuniuko?
jėga jie yra, bet reikia labai tvirtos rankos, kad neišauklėtum psicho.

labai siūlyčiau tau nueiti į kokią šunų parodą ir susipažinti su veisėjais. arba bent jau sukontaktuoti su jais el. paštu ar panašiai. manau, kad galėtum rasti kokį kompromisą, jei nesitaškai pinigais, bet būtum gera šeimininkė. kad ir bendrasavininkystę.

žodžiu, pirmyn į svajonę.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#57065 gal geriau tu pagalvok apie kitokį šunį, dobermanai nekenčia vaikų. būtų rizikinga jį palikti vieną su migle.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#57070 as noriu didelio, liekno ir juodo.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#57071 svarbiausia žiūrėk, kad mylėtų vaikus.
Vartotojo avataras
Parašė costa
#57106 O aš kiek besirinkčiau, nerandu nei vieno, su kuriuo drąsiai galėčiau savo mažę palikt. Kažkokia paranoja man prasidėjo turbūt, vos pradedu apie šunį galvot, tuoj įsivaizduoju, kaip tas šuo, man užsisukus, taip ir taikosi kokią koją ar ranką vaikui nukąst :bloga