Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė despair
Ramunyte rašė:Šiaip rašo veiklioji medžiaga paroxetine,bet tikrai dar tokio nesu net girdejus,gal atsiliepa kas bande jau tokių.

Arketis savo efektyvumu tikrai nesiskiria nuo Seroxat. Vienintelis skirtumas, kad Arketis yra 'immediate release' formuluotes, tai reiskia, kad vaistas iskart duoda stipresni poveiki organizmui. Galima daryti prielaida, kad 20mg Arketis gali atstoti tarkim 25mg paroxetino dozuotes, tiksliu skaiciu nezinau. Jei pastebejote, pati tablete be plieveles, tiesiog isidejus i burna ji iskart pradeda tirpti, Tuo tarpu Seroxat ar Orion yra dengtos plievele, ir jos yra 'controlled release', ka reikstu, kad organizmas pasisavina vaista pamazu, visu dienos laikotarpiu. Paroxetinas buvo mano pirmas antidepresantas ir israse Arketis, tai jo tiesiog toleruot negalejau. Isgeres viena tablete iskart paleido vidurius. Bet jei zmogus gerai toleruoja Arketis, nemanau, kad yra labai didelis skirtumas, Juolab Arketis yra parduodamas ir 40mg tabletemis, kas finansiskai iseina pigiau.
Parašė Tadas Burba
#435134 Sveiki. Norėjau paklausti ar yra kam buvę taip, kad didesnės paroxetino dozės padidina nerimą? Po maždaug 6mėn bandymų atrodo, kad 10-15mg geriau veikia nerimą negu 30mg seroxat.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#435137 Na manau, kad gali būti. Kiekvieno organizmas kitoks. Daugiau vaistų nereiškia, kad bus geriau. Bandymų metodu išsiaiškinam kokios mūsų organizmui yra taip vadinamos terapinės dozės. Ir tik taip, nes vienam 15mg yra daug, kitam mažai...
Parašė velvis
#435327 Kas šiuo metu vartojat paroksetiną - ilguoju laikotarpiu ar neseniai paskirtą? Gal kas perėjot nuo kito SSRI prie šio?
Parašė Roollis
#437882 Sveiki, teko mėnesį pagerti seroxat, tai pradėjus ir vėliau labai sukilo nerimas ypač rytais vimdė, nors vemti nebūdavo ko iš ryto bet stovėdavau tualete ir tiesiog žiaukčiojau. Labai sukilo prakaitavimas ypač rytais ir toks mieguistumas kad galėdavau po 14 val miegoti, nesinorėdavo pabusti ir sugrįžti į ši pasaulį, kartu lydėjo begalinė apatija, prislėgtumas. Nebeiškenčiau ir nutraukiau vartojimą. Ar kam taip yra buvę aš kaip suprantu man netiko vaistas ?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437883 Na gali būti kad trumpalaikiai šalutiniai buvo. Sunku pasakyti. Paroxetinas kaip ir seduojantis skaitosi, tai galėjo migdyt. Aišku, kad 14val miegot, tai daugoka. :bloga
Mėnuo jau šis tas, jei stiprūs šalutiniai ir nelengvėjo per mėnesį, tai greičiausiai netiko.
Man asmeniškai nebuvo šalutinių nuo paroxetino, bet aš šiaip vaistus gan gerai toleruoju.

O čia pirmas tavo antidepresantas ar teko anksčiau vartoti kokius kitus vaistus?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Roollis rašė:Sveiki, teko mėnesį pagerti seroxat, tai pradėjus ir vėliau labai sukilo nerimas ypač rytais vimdė, nors vemti nebūdavo ko iš ryto bet stovėdavau tualete ir tiesiog žiaukčiojau. Labai sukilo prakaitavimas ypač rytais ir toks mieguistumas kad galėdavau po 14 val miegoti, nesinorėdavo pabusti ir sugrįžti į ši pasaulį, kartu lydėjo begalinė apatija, prislėgtumas. Nebeiškenčiau ir nutraukiau vartojimą. Ar kam taip yra buvę aš kaip suprantu man netiko vaistas ?

Į kokius pakeitė ? Ar geriau ?
Parašė fluoksetinas
#440266 Sveiki, vartojų paroksetiną (Arketis) jau beveik 7 metus. Taip norisi vaistus nutraukti, atsibodo būti panašiu į zombį - be emocijų, be jausmų. O klausimas, vos sumažinus vaisto dozę prasideda toks simptomas: judinant akis jaučia lyg elektros iškrova galvoje, ar prie akių (nesuprantu). Ar tai nutraukimo požymis?
Kartu su Arketis vartojų ir Spitomin (Buspironas). Dozės dienoje, Arketis - 20 mg. Spitomin - 10 mg. Man 26 metai...