- 2010 09 27, 21:47
atrodo jau kažkada klausiau ta tema, tačiau šį kartą norėčiau sukonkretinti. gal galit pasidalinti patirtimi tie, kuriem antidepresantus išrašo Lietuvoje ir vykstate į Londoną? ar galima vežtis juos su savim lėktuvo kabinoje (ne bagaže, jo neužsisakiau). ar reikia gydytojo išrašo? receptų knygelės vežtis negaliu, nes išvažiuoju ilgam, o vaistus Lietuvoje gydytojas išrašys apsilankius mano mamai. o kaip su AD siuntimu paštu? jei kas nors susidūrėt, pasidalinkit.
Moderatorius: signs
- 2010 09 27, 21:55
as pasiimu gydytojo israsa visada su savim
- 2010 09 28, 09:23
kam veztis tiek daug skirtingu antidepresantU? manau, kad reikia tikrai israso, nes keltum itarimus kontrolei veziant tiek vaistu.
nausea rašė:o kaip su siuntimu? ar bandėte siųsti iš lietuvos į londoną? ar išrašo skrendant visada paprašo? ir jeigu ne paslaptis, kokius vaistus vežatės? man reiktų vežtis cipralex, mirtazapin, seroquel ir dezapam.
kam veztis tiek daug skirtingu antidepresantU? manau, kad reikia tikrai israso, nes keltum itarimus kontrolei veziant tiek vaistu.
- 2010 09 28, 09:29
Čia gi ne vien antidepresantai, o kaip supratau, tai dar ir neuroleptikai bei raminamieji. Normalu tiek sergančiam žmogui vartoti.
- 2010 09 28, 14:05
na ir kvailas klausimas, Kandis. manot aš savo noru juos pati išsirenku ir gabenuosi?:) o gi ne, tiek man išrašo gydytojas.
Kandis rašė:nausea rašė:o kaip su siuntimu? ar bandėte siųsti iš lietuvos į londoną? ar išrašo skrendant visada paprašo? ir jeigu ne paslaptis, kokius vaistus vežatės? man reiktų vežtis cipralex, mirtazapin, seroquel ir dezapam.
na ir kvailas klausimas, Kandis. manot aš savo noru juos pati išsirenku ir gabenuosi?:) o gi ne, tiek man išrašo gydytojas.
- 2010 09 28, 14:10
Man atrodo reikia tureti recepta arba recepto kopija. Gal nepamaisytu ir cekis.
- 2010 09 28, 17:29
nu gi aiskinu kaip viskas vyksta smulkiai...paprasai gydytojos rasto kad turi gabentis vaistus i uzsieni...duos tau toki lapa..ir isidek ji prie vaistu...siaip manes nera prase aurouoste ir nepasakojau as jiem ka as ten vezuos smulkiai...bet del viso pikto as visada pasiimu ta rasta...veziuos lektuve su savim...nes bagazas gali ir dingt...receptu kopijos netinka...
- 2010 09 28, 17:39
o skrendant ryanair'u kaip? beje, ar reikia pas notarą vežt, juk lietuviškai parašys.
dangiska rašė:nu gi aiskinu kaip viskas vyksta smulkiai...paprasai gydytojos rasto kad turi gabentis vaistus i uzsieni...duos tau toki lapa..ir isidek ji prie vaistu...siaip manes nera prase aurouoste ir nepasakojau as jiem ka as ten vezuos smulkiai...bet del viso pikto as visada pasiimu ta rasta...veziuos lektuve su savim...nes bagazas gali ir dingt...receptu kopijos netinka...
o skrendant ryanair'u kaip? beje, ar reikia pas notarą vežt, juk lietuviškai parašys.
- 2010 09 28, 19:04
Enigma, skridau i sali, kur kontrole tikrai griezta. Veziausi su savimi turbut kokia 10 rusiu visokiu vaistu. Esme tame, kad tuos vaistus ideda i lagamina ar rankinuka ( ta daikta, kuri nesiesi i lektuva) ir praskenuoja su rentgenu, niekas nemato kokie ten vaistai. Jei kamuoja paranoja, susidek i vitamino c indeli, niekas gi netirs tu tableciu. Paprasyk gydytojos to lapo . ir viskas =)
Paskutinį kartą redagavo Katinas 2010 09 28, 21:31. Iš viso redaguota 1 kartą.
- 2010 09 28, 21:00
Gali nueit į vertimų biurą išsiverst tą lapą, dažniausiai ten pat būna ir notaras. Bet to tikrai nereikia. Juolab skrendant Europoj.
- 2010 09 29, 06:14
supratau, dėkoju.