Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#327695 Tiesa, noriu pastebėti, kad ten gydė gan įvairiais vaistai priklausomai nuo ligos. Vieniems davė cymbaltą, kitiems zeldox, kitiems - venlafaksiną, dar kitiems - seroxat'ą arba olanzapiną. Žodžiu teko girdėti daug vaistų pavadinimų iš pacientų lūpų.
Patiko tai, kad stengiasi neužslopinti paciento. Raminamuosius skiria / duoda pagal reikalą arba pačioje pradžioje, kol pritaiko vaistus-AD.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Gal gali pasidalinti, koks medikamentinis gydymas?

:D Beveik atspėjote. Tik man ne konkrečiai cipralex'ą davė, o escitalopram'ą. O gamintojų juk yra ne vienas. Aš asmeniškai pirkau gamintojo Elicea.
Atsisakiau ten bandyto duoti Seroquel XR 50 mg, nes mane per daug slopino. Dar šalia antidepresanto geriu Eglonyl.

Nežinau, gal visur panašiai gydo, bet man, netekusiai vilties išlipti iš sunkios depresijos duobės, escitalopram'as buvo išsigelbėjimas. Remeroną siūlė, bet jis mano senai išbandytas ir man netinka. Nemažai esu antidepresantų išbandžiusi, tai sunkiau kažką išmąstyti.

Tik reiks pasiklausti savo psichiatro, ar man tikrai reikalingas tas Eglonyl'is. :?

Na taip, escitalopramas nera blogas vaistas. Budamas SSRI, jis (lygtais) blokuoja sigma-1 receptorius, o sigma receptorius kazkoki poveiki turi nerimui, tai kaip raminantis antidepresantas, jis tikrai neblogas, nes neturi daug kontraindikaciju su kitais vaistais. Problema buna tame, kad kai kurie daktarai depresija mato tik kaip serotonino problema, pamirsdami, kad tie patys SSRI skiriasi skirtingais norepinefrino ar dopamino poveikiais.

O kokia eglonylio doze? Jis mazom dozem teoriskai turetu siek tiek aktyvint, nes blokuoja priessinapsinius dopamino D2 receptorius, taip nuimdami stabdi nuo dopamino isskyrimo. Jei gydytojas taike i bipoliskuma, tai tada turbut didesnes jo dozes tau bus israsytos. Man panasiai buvo su amisulpridu, kuris yra panasus i Eglonyli.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Na taip, escitalopramas nera blogas vaistas. Budamas SSRI, jis (lygtais) blokuoja sigma-1 receptorius, o sigma receptorius kazkoki poveiki turi nerimui, tai kaip raminantis antidepresantas, jis tikrai neblogas, nes neturi daug kontraindikaciju su kitais vaistais. Problema buna tame, kad kai kurie daktarai depresija mato tik kaip serotonino problema, pamirsdami, kad tie patys SSRI skiriasi skirtingais norepinefrino ar dopamino poveikiais.

O kokia eglonylio doze? Jis mazom dozem teoriskai turetu siek tiek aktyvint, nes blokuoja priessinapsinius dopamino D2 receptorius, taip nuimdami stabdi nuo dopamino isskyrimo. Jei gydytojas taike i bipoliskuma, tai tada turbut didesnes jo dozes tau bus israsytos. Man panasiai buvo su amisulpridu, kuris yra panasus i Eglonyli.

Aš visur skaitinėju, kad aktyvina, gerina nuotaiką kaip tik escitalopramas. Eglonyl'io geriu per dieną 300 mg (3 kart per dieną po 100 Mg).
Man depresija paprasta, tikrai nėra bipoliškumo (teko klinikoje susidurti ir su bipoline depresija sergančiais). Nuvažiavau gydytis su dideliu nerimu, jautrumu, ašaromis, labai kankino mintys apie savižudybę, ją planavau, visiškai apatiška, visiškoje beprasmybėje. Tai dabartinė savijauta man - stebuklas, įvykęs greičiau nei per 12 dienų.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Na taip, escitalopramas nera blogas vaistas. Budamas SSRI, jis (lygtais) blokuoja sigma-1 receptorius, o sigma receptorius kazkoki poveiki turi nerimui, tai kaip raminantis antidepresantas, jis tikrai neblogas, nes neturi daug kontraindikaciju su kitais vaistais. Problema buna tame, kad kai kurie daktarai depresija mato tik kaip serotonino problema, pamirsdami, kad tie patys SSRI skiriasi skirtingais norepinefrino ar dopamino poveikiais.

Aš visur skaitinėju, kad aktyvina, gerina nuotaiką kaip tik escitalopramas. Eglonyl'io geriu per dieną 300 mg (3 kart per dieną po 100 Mg).
Man depresija paprasta, tikrai nėra bipoliškumo (teko klinikoje susidurti ir su bipoline depresija sergančiais). Nuvažiavau gydytis su dideliu nerimu, jautrumu, ašaromis, labai kankino mintys apie savižudybę, ją planavau, visiškai apatiška, visiškoje beprasmybėje. Tai dabartinė savijauta man - stebuklas, įvykęs greičiau nei per 12 dienų.

Labai gera girdeti, ikvepia paciam nepasiduoti tokios zinios ir ieskoti sprendimu. Dariausi pilna psichologini testa, tai depresija beveik maksimaliai bloga, o ir taip geriu du antidepresantus..
Parašė K2_fujativeK2
#327713 Eglonyl skiriamas skrandzio skausmams nuimti. Nezinau ka info lapelis raso, bet ji del to dazniausiai skiria
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Labai gera girdeti, ikvepia paciam nepasiduoti tokios zinios ir ieskoti sprendimu. Dariausi pilna psichologini testa, tai depresija beveik maksimaliai bloga, o ir taip geriu du antidepresantus..

Aš nesuprantu tokio dalyko, kad pvz. geri kokius kelis metus vienus AD, o po to jau jie nebeveikia, tiesiog lyg saldainius rytum. Kas nutinka taip ir nesuvokiu, gal reikia tiesiog pertraukos.

Aš dariausi testus. Pagrinde nagrinėjome Minesotos daugiaprofilinį asmenybės tyrimo psichometrinį testą, kuris man rodė labai stiprų nerimo lygį ir stipriai išreikštą depresiją, šizoidiškumo šiek tiek. Dariausi, kai tik atsiguliau, tai visai nekeista. Dabar noriu vėl pasidaryti, kai jau pagerėjo savijauta. Įdomu tos skalės - depresyvumo ir nerimo lygis. Kokio lygio dabar.
Man pavasarį darė visus psichologinius testus. Tada irgi nerimo lygis buvo itin aukštas, o visi kiti duomenys geri, pvz. atmintis - puiki.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
K2_fujativeK2 rašė:Eglonyl skiriamas skrandzio skausmams nuimti. Nezinau ka info lapelis raso, bet ji del to dazniausiai skiria

o man sakė, kad ne tik nuo to jis. nebent tik kad skiria dažniausiai. Močiutė sakė, kad ji prisimena šį vaistą, nes jis nėra naujas rinkoje. Jai buvo skyrę po brolio neteties. Veikė raminamai, labai tiko. Man asmeniškai skrandžio neskauda, aš skundžiausi pilvo nemaloniais pojūčiais, kuriuos sukelia pvz. dirgliosios žarnos sindromas. Jis man jau senai diagnozuotas yra. Pasikeitus pvz. gyvenimo sąlygoms, kaip maistui, net vietai - man sustiprėja tie pojūčiai, todėl skyrė dėl psichosomatikos.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#327746 Tiesa, dar noriu pastebėti, kad jokių skausmų, pojūčių Eglonyl man nenuima. Argi jis analgetinių sąvybių turi? :bloga

Kad būtų postas į temą - galiu pasiskųsti, kad klinikoje nervino košės. Pietūs tikrai skanūs dažnai būdavo, bet vakarienė ir pusryčiai - nekas.
Sveika košės, bet kiek galima...Nežinau, ar sureagavo į mūsų, pacientų skundus dėl košių, bet vieną kartą vakarienei gavom po didelę skanią lazanijos porciją su varške. Niam niam. :super
Vartotojo avataras
Parašė Adiavi
#327772 O man tai nepatikdavo, kad telefonais naudotis neleidzia, ir kad iseit ne minutei i parduotuve negali. Kaip koks konclageris.
Koses... nu jo... bet uztat sveika :)
Vartotojo avataras
Parašė pykcius
#328656 Ryt ir as ten varysiu, kompu turbut net nesvajot, kad leistu naudotis? Gal dar yra zadanciu greitu metu lekt i azuolyna? Arba daugiau info kas buvote, ka isidet ir pan., ko vengt, kaip ten aplamai viskas/ Sake isidet rubu ir higienos, tai galvoju ar maisto, pvz saldumynu vestis ar ten kaip per tel sake 1x savaitej nueina kazkas i parduotuve ir nuperka ko reik? Siaip yra vienas giminaitis, turetu ateit aplankyt, bet neaisku kaip ten bus.
Vartotojo avataras
Parašė pykcius
#328658 Dar norejau paklaust, ar apsimoka vaziuot su savo masina, ta prasme ar neprisers kokiu stipriu vaistu ir paskui nebegalesiu parvairuot? Nes ne Vilnietis esu. Atsimenu vartojau cipralexa tai vazinedavau, bet kelis kart masinos vos nesudauziau ir siaip isskrides buvau kazkur pastoviai. Remerona geriau tai jis man nulis poveikio, tik valgyt nori. O kaip supratau is pasisakiusiu pagrinde situos du ir skiria ten.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#328673 del kompo tai nezinau, telefonus atima ir nustatytom valandom duoda. gal ir kompus taip.

Del maisto tai nueina karta i savaite bet perka nedaug kiekvienam - kad galetu parnesti, parduotuve tolokai. Man mineralinio vis truko, jo tikrai neatnes darbuotoja. Saldumynu vezkis, arbata ir kava irgi, yra arbatinis. Puodukas geriau savo.
Vartotojo avataras
Parašė pykcius
Virtual rašė:del kompo tai nezinau, telefonus atima ir nustatytom valandom duoda. gal ir kompus taip.

Del maisto tai nueina karta i savaite bet perka nedaug kiekvienam - kad galetu parnesti, parduotuve tolokai. Man mineralinio vis truko, jo tikrai neatnes darbuotoja. Saldumynu vezkis, arbata ir kava irgi, yra arbatinis. Puodukas geriau savo.

Na informacijos mazokai pateikei, bet dekui ir uz tiek ;)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
pykcius rašė:Dar norejau paklaust, ar apsimoka vaziuot su savo masina, ta prasme ar neprisers kokiu stipriu vaistu ir paskui nebegalesiu parvairuot? Nes ne Vilnietis esu. Atsimenu vartojau cipralexa tai vazinedavau, bet kelis kart masinos vos nesudauziau ir siaip isskrides buvau kazkur pastoviai. Remerona geriau tai jis man nulis poveikio, tik valgyt nori. O kaip supratau is pasisakiusiu pagrinde situos du ir skiria ten.

Aš nesenai gulėjau. Ar imti mašiną? Manau, kad gali, tik nežinau, kaio ten aikštelė saugoma. Nemanau, kad prifarširuotus vaistais išleis. Nes išleidžia, kai jau jautiesi gerai (-iau). Paprastai raminamųjų mažai duoda, tik reikalui esant. Gydytojai labai smagūs, kasdien lanko, patį gydymą, jei kažką nusimanai apie vaistus iš patirties gali pasiderinti su jais. Man pvz. Remeronas irgi nieko neveikė, tai ir pasakiau, kad aš jo nenoriu, na ir neskyrė. Personalas paslaugus, anksti nekelia, galima pamiegoti. Mes miegodavome iki pusryčių, t.y. 9 val :DD
Mano atveju buvo siekiama pagerinti būklę, bet neapsvaiginti, kad pacientas būtų aktyvus. Tam yra užsiėmimai, į kuriuos kviečia eiti.
Valgyti duoda pakankamai neblogai, tik ryte ir vakare - košės. Tai aš vežiausi vakarui kažko negendančio užkrimsti, šokolado, sausainių, na bet ko, ką mėgsti, laikiau savo spintutėje. Yra kalidoriuje šaldytuvas ;)
Pietūs paprastai būna sotūs ir skanūs, na aš nesu labai išranki. Bet maistas su prieskoniais, o tai man pliusas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
pykcius rašė:Ryt ir as ten varysiu, kompu turbut net nesvajot, kad leistu naudotis? Gal dar yra zadanciu greitu metu lekt i azuolyna? Arba daugiau info kas buvote, ka isidet ir pan., ko vengt, kaip ten aplamai viskas/ Sake isidet rubu ir higienos, tai galvoju ar maisto, pvz saldumynu vestis ar ten kaip per tel sake 1x savaitej nueina kazkas i parduotuve ir nuperka ko reik? Siaip yra vienas giminaitis, turetu ateit aplankyt, bet neaisku kaip ten bus.

Kompus duoda naudotis kaip ir telefonus tik tam tikru, nustatytu metu. Berods 10.30-11 val. tada 15.30 - 16.30 val ir vakare 20.00 - 21.00 val. Paskui turi atnešti ir atiduoti slaugei ar sesutei.

Man išvis "pasisekė", nes tuo metu soc. darbuotojas, kuris perka maistą sirgo, tai nieks nieko nepirko. Bet būna, kad pavaišina ir kiti kokiu šokoladu. Vežtis savo puodelį, šaukštelį, kavą, arbatą, patariu - užkandžiū tikrai įsidėti. Mes vakarais mėgom pakramsnoti. Aš gėriau vandenį iš krano, man tiko. Kaip rašė - yra arbatinukas pasidaryti arbatai, kavai laisvalaikio kambaryje, jeigu tuo metu nevyksta užsiėmimai.

Visus aštrius daiktus, plaukų feną, vaistus, jei sakysi, kad turi - teks atiduoti, o išduos reikalui esant. Nors buvo tokių, kuriem atneša pvz. plaukų džiovintuvą ir sau naudojasi, nieks negirdi, nemato :DD

Į lauką išeiti galima irgi tik nustatytomis valandomis :( Man tai labiausiai nepatiko. Pavaikščioti irgi nėra vietos, laimei yra pavėsinė - stalas su kėdėmis po "palapine". Ten geria kavą / arbatą, rūko. Išėjimas į lauką priklauso ir nuo budinčių sesučių ;)