Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Zinosiu :))) noris pabandyt pazeist ipakavima ir kad greiciau pasisavintu elontrili, idomu ar kas jausis. Idomu dar kaip su trittico retard reaguos.

Gali ir suuostyt, bet bupropionas blokuoja gal tik 25 procentus dopamino pompos, tai kazin ar ka pajausi. Amfetaminai ar metilfenidatas turbut blokuoja 80+, tada gal kazkas gautusi ;)
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#346256 Visad galima viso mėnesio dozę susivaryt :D Bet jaučiu nieko nebūtų :bloga
Parašė face
Katinas rašė:Zinosiu :))) noris pabandyt pazeist ipakavima ir kad greiciau pasisavintu elontrili, idomu ar kas jausis. Idomu dar kaip su trittico retard reaguos.

Aš Elontrilį vartojau komplekte kartu su Trittico - šie vaistai puikiai dera tarpusavyje. Vienas - aktyvina, kitas - tvarko nemigos problemas. Apskritai jie mane įvedė į normalų budravimo/darbingumo ir miego/poilsio režimą. Tiesa, metus vartoti Trittico, miego reikalai vėl kažkiek pavažiavo :/ Bet kol vartojau abu - buvo labai neblogas derinys. Dabar likau tik su Elontriliu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Lamotrigino, speju, nebandet. Tai dar vienas stabilizatorius is anti-epileptiku klases. Jis stimuliuojantis ir labai stipriai veikia depresija.

http://www.cnsspectrums.com/aspx/articledetail.aspx?articleid=2838

Cia apibudanimi du atvejai, kada lamotriginas net ir maziausios dozes padejo pasiekti remisija. As pats pradejau ji nuo siandien.

Na man su tais epileptikais, nuotaikų stabilizatoriais niekaip. Tai vienas kelia kraujospūdį, kitas nieko nedaro, trečias irgi nieko ir t.t.

Įdomu, kaip tave, biggie, veikia lamotrigine?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Lamotrigino, speju, nebandet. Tai dar vienas stabilizatorius is anti-epileptiku klases. Jis stimuliuojantis ir labai stipriai veikia depresija.

http://www.cnsspectrums.com/aspx/articledetail.aspx?articleid=2838

Cia apibudanimi du atvejai, kada lamotriginas net ir maziausios dozes padejo pasiekti remisija. As pats pradejau ji nuo siandien.

Na man su tais epileptikais, nuotaikų stabilizatoriais niekaip. Tai vienas kelia kraujospūdį, kitas nieko nedaro, trečias irgi nieko ir t.t.

Įdomu, kaip tave, biggie, veikia lamotrigine?

Ilgai titravau iki rekomenduojamos 200mg dozes ir siek tiek nusivyliau. Skirtumas, su juo ir be jo, aisku, akivaizdus, daugiau energijos, daug maziau nuotaiku sviravimu, depresija stipriai sumazejo, bet neisnyko. Minusas, kad suprastejo miegas, pradejau labai anksti keltis, bet tiem, kas miega po 12 valandu turbut iseitu i nauda. Vnz reikalu iki galo nesutvarke, bet tikrai pasiliksiu prie jo.
ParašėDramaComedy
#347247 prieš kelias savaites, vaistų kolekciją ir šie papildė. nieko neigiamo nepajutau. bet už sertraliną geriau. nuo bupropiono net rūkyti visai nebenoriu, - keista ir džiugu. :look
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#347249 Mastau prisideti sita prie esamo Seroquelio. Rukau daug, o bupropionas tikrai padeda mazinti rukyma, duoda siek tiek reikalingo dopamino ir blokuoja specifini acetylcholino receptoriu, UK jis net nerasomas kaip antidepresantas, o kaip vaistas rukymui mesti. Aisku bandysiu ji ne del to, nemazai duomenu, kad padedai bipolinei depresijai, visi SSRI siuncia mane i manija, o ir del lengvo ADHD gali padeti
Parašė Ethan
biggie rašė:Mastau prisideti sita prie esamo Seroquelio. Rukau daug, o bupropionas tikrai padeda mazinti rukyma, duoda siek tiek reikalingo dopamino ir blokuoja specifini acetylcholino receptoriu, UK jis net nerasomas kaip antidepresantas, o kaip vaistas rukymui mesti. Aisku bandysiu ji ne del to, nemazai duomenu, kad padedai bipolinei depresijai, visi SSRI siuncia mane i manija, o ir del lengvo ADHD gali padeti

Aš kelias dienas jau vartoju bupropioną (Elontril), bandžiau 300 mg IR kelis kartus, bet negaliu tvirtai pasakyti, kad pajutau stimuliaciją, geresnį susikaupimą, ar ką kitą. Manau medicinos dopamino kėlimą atspindi tai, kiek libido pakyla. O aš net negaliu tvirtai pasakyti, kad man pakilo. Pirmą kart išleidus bupropioną (amfebutamoną) į rinką, gamintojo rekomenduota dozė buvo 400 - 600 mg. Po to, ją drastiškai sumažino iki 150 - 450 mg dėl per didelės traukulių rizikos (ant 600 mg per dieną rizika yra 2-3%, 450 mg/dieną ir mažiau - 0.48%). Tai, gal dėl to, kad dabar gydytojai, palyginus su ankščiau, miniatiūrines dozes dalina, dėl to stimuliacijos nejaučiu. Dabar pauzę padariau vartojime, nes labai jau daug internete, netgi šitoj temoj, žmonių atsiliepimų, kad spengimas ausyse (tinitas) atsiradęs vartojus bupropioną nepraeina nustojus jį vartoti ilgą laiką, o gal ir metų metus. Aš pats pastebėjau, man regis, spengimą, biški. Net jei jis praeina, kiek žinau, spengimas ausyse atspindi ausies klausos ląstelių pažeidimus, kurios neatsistato niekada gyvenime. Taip, kad nežinau dėl bupropiono, norėčiau vartojusių atsiliepimus išgirsti dėl spengimo. Pasakysi, kaip tau su spengimu, kai pradėsi vartoti, gerai? Bet tu sakei, kad tau siūlė metilfenidatą. Jei tau prieinama, pats nevartojau, bet skaičiau, kad metilfenidatas yra geresnė bupropiono versija. Ir su įkyriu spengimu metilfenidatas regis nesisieja.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#347259 Virš mėnesio vartoju Elontirlį, apie mėnesį 300mg tai jokių neigiamų atsiliepimų neturiu. Kartais išgeriu 450mg, kad dar geriau jausčiaus, dabar bandysiu 600 mg :D Kolkas kažkiek tinka ir patinka. Nors norėtųsi dar didesnio efekto.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ethan rašė:
biggie rašė:Mastau prisideti sita prie esamo Seroquelio. Rukau daug, o bupropionas tikrai padeda mazinti rukyma, duoda siek tiek reikalingo dopamino ir blokuoja specifini acetylcholino receptoriu, UK jis net nerasomas kaip antidepresantas, o kaip vaistas rukymui mesti. Aisku bandysiu ji ne del to, nemazai duomenu, kad padedai bipolinei depresijai, visi SSRI siuncia mane i manija, o ir del lengvo ADHD gali padeti

Aš kelias dienas jau vartoju bupropioną (Elontril), bandžiau 300 mg IR kelis kartus, bet negaliu tvirtai pasakyti, kad pajutau stimuliaciją, geresnį susikaupimą, ar ką kitą. Manau medicinos dopamino kėlimą atspindi tai, kiek libido pakyla. O aš net negaliu tvirtai pasakyti, kad man pakilo. Pirmą kart išleidus bupropioną (amfebutamoną) į rinką, gamintojo rekomenduota dozė buvo 400 - 600 mg. Po to, ją drastiškai sumažino iki 150 - 450 mg dėl per didelės traukulių rizikos (ant 600 mg per dieną rizika yra 2-3%, 450 mg/dieną ir mažiau - 0.48%). Tai, gal dėl to, kad dabar gydytojai, palyginus su ankščiau, miniatiūrines dozes dalina, dėl to stimuliacijos nejaučiu. Dabar pauzę padariau vartojime, nes labai jau daug internete, netgi šitoj temoj, žmonių atsiliepimų, kad spengimas ausyse (tinitas) atsiradęs vartojus bupropioną nepraeina nustojus jį vartoti ilgą laiką, o gal ir metų metus. Aš pats pastebėjau, man regis, spengimą, biški. Net jei jis praeina, kiek žinau, spengimas ausyse atspindi ausies klausos ląstelių pažeidimus, kurios neatsistato niekada gyvenime. Taip, kad nežinau dėl bupropiono, norėčiau vartojusių atsiliepimus išgirsti dėl spengimo. Pasakysi, kaip tau su spengimu, kai pradėsi vartoti, gerai? Bet tu sakei, kad tau siūlė metilfenidatą. Jei tau prieinama, pats nevartojau, bet skaičiau, kad metilfenidatas yra geresnė bupropiono versija. Ir su įkyriu spengimu metilfenidatas regis nesisieja.

Apsigalvojau del bupropiono. Nerimas niekaip nepraeina, bandysiu su paroxetinu ir mirtazapinu paslopinti, keista, kad Seroquelis ir klonazepamas nesugeba sutvarkyt. Apskritai su Zyprexu nebudavo jokiu problemu su antidepresantais, o dabar nuo escitalopramo lipau sienom. Taip, metilfenidata siule man privati psichiatre, pas kuria lankiaus, sake is karto rasytu, nes mato reikala. Bet esme ta, kad metilfenidatas kontroliuojama medziaga, israsoma tik su narkotiniu receptu, o maniske poliklinikoj nesirengia jo rasyti, turbut gyvenime nera parasius niekam. Privatus psichiatras tokios teises neturi, liktu tik bupropionas arba atomoxetinas, nei vienas ner labai patrauklus :/
Parašė Ethan
biggie rašė:Apsigalvojau del bupropiono. Nerimas niekaip nepraeina, bandysiu su paroxetinu ir mirtazapinu paslopinti, keista, kad Seroquelis ir klonazepamas nesugeba sutvarkyt. Apskritai su Zyprexu nebudavo jokiu problemu su antidepresantais, o dabar nuo escitalopramo lipau sienom. Taip, metilfenidata siule man privati psichiatre, pas kuria lankiaus, sake is karto rasytu, nes mato reikala. Bet esme ta, kad metilfenidatas kontroliuojama medziaga, israsoma tik su narkotiniu receptu, o maniske poliklinikoj nesirengia jo rasyti, turbut gyvenime nera parasius niekam. Privatus psichiatras tokios teises neturi, liktu tik bupropionas arba atomoxetinas, nei vienas ner labai patrauklus :/

Bupropionas nebūtinai nerimą kelia, man atrodo. Man tai rikošetinis nerimas (rebound anxiety) būna nuo benzodiazepinų, gal čia tas? O gal tai psichologinis nerimas, o ne biocheminis? Sakai privati siūlė, bet kaip ji galėjo siūlyt, jei neturi teisės rašyt? Tikrai neturi teisės? Iš kur žinai? Tai, privačios poliklinikos neturi teisės opioidinių analgetikų rašyt, atseit? Aš tai metilfenidato ketinu seksologo prašyt.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ethan rašė:
biggie rašė:Apsigalvojau del bupropiono. Nerimas niekaip nepraeina, bandysiu su paroxetinu ir mirtazapinu paslopinti, keista, kad Seroquelis ir klonazepamas nesugeba sutvarkyt. Apskritai su Zyprexu nebudavo jokiu problemu su antidepresantais, o dabar nuo escitalopramo lipau sienom. Taip, metilfenidata siule man privati psichiatre, pas kuria lankiaus, sake is karto rasytu, nes mato reikala. Bet esme ta, kad metilfenidatas kontroliuojama medziaga, israsoma tik su narkotiniu receptu, o maniske poliklinikoj nesirengia jo rasyti, turbut gyvenime nera parasius niekam. Privatus psichiatras tokios teises neturi, liktu tik bupropionas arba atomoxetinas, nei vienas ner labai patrauklus :/

Bupropionas nebūtinai nerimą kelia, man atrodo. Man tai rikošetinis nerimas (rebound anxiety) būna nuo benzodiazepinų, gal čia tas? O gal tai psichologinis nerimas, o ne biocheminis? Sakai privati siūlė, bet kaip ji galėjo siūlyt, jei neturi teisės rašyt? Tikrai neturi teisės? Iš kur žinai? Tai, privačios poliklinikos neturi teisės opioidinių analgetikų rašyt, atseit? Aš tai metilfenidato ketinu seksologo prašyt.

Ne benzodiazepine esme, nutitravau escitaloprama geriau pasidare, bet depresija pablogejo. Tiesa, bupropionas nebutinai sukelia nerima, gal ir tikrai padetu bent jau su pozityviniu afektu ir su demesiu. Domejaus del bipolinio manijos aktyvavimo, atrodo cia didziausia itaka turi omega 6 riebalines rugsties "Arachidonic Acid" itaka. Patikrinti nuotaikos stabilizatoriai sumazina jos veikla ar kazkas panasaus, tekstas labai sudetingas, neina iki galo nieko suprast. Bet esme ta, kad imipraminas, fluoxetinas butent aktyvina tos rugsties veikla, greiciausiai visi TCA ir SSRI/SNRI tai daro, o butent bupropionas visiskai neturi tam itakos, greiciausiai del to butent ji rekomenduoja bipolinei depresijai.
Del metilfenidato tai ji ne siule, o sake, kad rasytu jei galetu. Dar pati domejos, skambinos kas ir kaip ir vnz. sake nieko neiseis. Del opioidu gali buti irgi panasiai, gal kokius lengvesnius ir gali, bet del oxycodonu ir hydrocodonu tai abejoju.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#347273 Ethan jei turi su libido problemu pasidaryk hormoninius tyrimus - PRL - E2 - Testosterona is viso kainuos apie 30 euru ir parasyk man atsakymus. Gali but jei nudusus hormonine sistema reikes pagerti clomido (clomiphene) ar jei pakiles E2 pagerti AI ar jei pakiles PRL pagerti broma/caberi. Seksologas tau nieko nepades. Jei tikrai turi problemu padaryk siuos tyrimus ir parasyk man.
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#347422 O man nuo jų gerai buvo, patiko :) bet kai susiradau vaikiną ir pradėjau gerti KT, mečiau, nes jis silpnina KT poveikį, o man dar vaiko prie savo nesąmonių betrūko! Bet vėl nutraukus stogą rauna, teks rinktis, vaikinas ar tabletės, manau rinksiuosi tabletes :D jos niekad dar manęs nenuvylė, neįskaudino ir nepaliko :) skirtingai nei vyrai :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
silvinija rašė:O man nuo jų gerai buvo, patiko :) bet kai susiradau vaikiną ir pradėjau gerti KT, mečiau, nes jis silpnina KT poveikį, o man dar vaiko prie savo nesąmonių betrūko! Bet vėl nutraukus stogą rauna, teks rinktis, vaikinas ar tabletės, manau rinksiuosi tabletes :D jos niekad dar manęs nenuvylė, neįskaudino ir nepaliko :) skirtingai nei vyrai :)

Cia reikia buti visiskai pasimetusiam gyvenime jei del berno mest vaistus. Siulau labiau isigilint i save i savo problemas ir tik tada galvoti apie santykius.