Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mmdzhey rašė:
biggie rašė:
Mmdzhey rašė:Biggie kokia minimaliausia lamotrigino dozė kad jaustųsį veikimas? Bandau dabar 25 tai kaip ir nieko.

Man paciam jautes kazkur 5-6 diena 25mg, titravau iki 200mg tai labai jautesi dozes kelimas, kada pereinama ant didesnes. Siaip studijose lamictalis nelabai tvarkosi umiuose sutrikimuose, bet esant gerai buklei stipriai prailgina laiko tarpa iki manijos arba depresijos pasirodymo.

Ačiū už info. Bet jei jautėsi nuo 25 tai kokiu tikslu kelt iki 200. Ar tada tik pilnai pradeda veikt?

Kaip priedas prie antidepresanto jis vartojamas 100mg doze, kaip nuotaikos stabilizatorius jis vartojamas 200mg. Esu skaites atveju, kai buvo vartojami 400mg kaip monoterapija manijai, bet ten nebuvo papildomu vaistu ir buvo siekiama tam tikra koncentracija organizme pasiekt. Jei salia yra koks neuroleptikas, manau, uztektu ir 200mg nuotaikai stabilizuoti, bent jau depresine puse, nes umias manijas jis del leto titravimo ar per silpno veikimo blokuojant natrio kanalus prastai dengia.
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
#405131 Kaip priedas prie antidepresanto jis vartojamas 100mg doze, kaip nuotaikos stabilizatorius jis vartojamas 200mg. Esu skaites atveju, kai buvo vartojami 400mg kaip monoterapija manijai, bet ten nebuvo papildomu vaistu ir buvo siekiama tam tikra koncentracija organizme pasiekt. Jei salia yra koks neuroleptikas, manau, uztektu ir 200mg nuotaikai stabilizuoti, bent jau depresine puse, nes umias manijas jis del leto titravimo ar per silpno veikimo blokuojant natrio kanalus prastai dengia.[/quote]
Aš vartoju kaip priedą prie ad, nes maniju/hipomaniju kaip ir nėra, nebent nerimą, ažitacija, pykčio priepuolius traktuoti kaip hipomanija. Žodžiu kaip suprantu man reiktų titruot iki 100 mg ir laukt poveikio.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mmdzhey rašė:Kaip priedas prie antidepresanto jis vartojamas 100mg doze, kaip nuotaikos stabilizatorius jis vartojamas 200mg. Esu skaites atveju, kai buvo vartojami 400mg kaip monoterapija manijai, bet ten nebuvo papildomu vaistu ir buvo siekiama tam tikra koncentracija organizme pasiekt. Jei salia yra koks neuroleptikas, manau, uztektu ir 200mg nuotaikai stabilizuoti, bent jau depresine puse, nes umias manijas jis del leto titravimo ar per silpno veikimo blokuojant natrio kanalus prastai dengia.

Aš vartoju kaip priedą prie ad, nes maniju/hipomaniju kaip ir nėra, nebent nerimą, ažitacija, pykčio priepuolius traktuoti kaip hipomanija. Žodžiu kaip suprantu man reiktų titruot iki 100 mg ir laukt poveikio.[/quote]
Jo veikimo kreive panasiai kaip antidepresantu - is pradziu lyg nieko nesijaucia, bet po kazkurio laiko teigiamas poveikis ateina ir nuotaika pasitaiso.

Paveikslėlis

Cia olanzapine+fluoxetine vs lamotrigine rezultatai. Kaip matai abu atvejai dar turi poveiki ir po 6 savaiciu, nors lamotriginas yra letai titruojamas, o fluoxetino doze praktiskai gali maksimizuoti per savaite.
Parašė Mersas
#405784 Gal
Kas turit dar kokiu patirciu? Ar neslopino is pradziu? Kaip su smegenu darbu? Kaip nerimas?
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
Mersas rašė:Gal
Kas turit dar kokiu patirciu? Ar neslopino is pradziu? Kaip su smegenu darbu? Kaip nerimas?

Na pasikeliau laaaabai pamažu iki 75 mg per 2 mėnesius, šiek tiek gal geriau paskutinę savaitę. Nuo vakar geriu po 100 mg žiūrėsim kaip kas. Šalutinių bent jau papildomų neatsirado, net sakyčiau galvą mažiau skauda. Kol kas per mažai laiko kad pasakyt kaip kas
Parašė Mersas
Mmdzhey rašė:

Na pasikeliau laaaabai pamažu iki 75 mg per 2 mėnesius, šiek tiek gal geriau paskutinę savaitę. Nuo vakar geriu po 100 mg žiūrėsim kaip kas. Šalutinių bent jau papildomų neatsirado, net sakyčiau galvą mažiau skauda. Kol kas per mažai laiko kad pasakyt kaip kas

:))) o , kaip su slopinimu? Nebuvo? Man kazko galva neveikia
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
Mersas rašė:
Mmdzhey rašė:

:))) o , kaip su slopinimu? Nebuvo? Man kazko galva neveikia

Na man galva jau kokie 7 metai veikia tik 10% pajėgumu tai blogiau nepadarė lamotriginas. O šiaip jokių papildomų naujų šalutinių nepastebejau, gal šiek tiek liejosi vaizdas TV žiūrint bet ir tai laikinai kelias savaites truko tik. Beje geriu vaistus vakare, tas irgi gali turėt įtakos slopinimo nebuvimui dieną.
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
Mersas rašė:Nebuvo atvirkstinesvreakcijos niekam? Man jazko blogiau su juo nei be jo

Kiek pamenu pradėjus gert kokias 4 dienas nieko, paskui 3-4 savaites blogai buvo, vėliau šiek tiek gal pagerėjo. Bet panašiai tuo metu ir kavą limituot pradejau iki 1 puoduko per dieną tai sunku pasakyt nuo ko ir kiek čia geriau :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#405856 Lamictalis salutiniu prasme turbut geriausiai toleruojamas vaistas apskritai, tik didelis klausimas jo efektyvumui intensyviom buklem, nes profilaktini veikima prailginant laika iki depresijos ar manijos jis turi nebloga
Parašė Mersas
#405858 Gal sutapimas, gal ne, bet stresas padidejo, arba lyrica geriau veike. Nes lyrica pakeite lamiktaliu ir nakciai kvetiapinu. Bet kazkaip ne kaip. Sukilo nerimas ir stresas prasidejo didesnis
Parašė ciaupas
#405861 Mano patirtis su lamictal nuvilianti. Lb girtas, lb liaubsintas...su epilepsija visiskai nesitvarke, o afektiniai dalykai tai lyg ir jautesi kazkoks slopinantis pojutis bet tik kal didinama doze, o apie antidepresantini ar ciklu retejimo poveiki tik pasvajot. Lyrica visa galva auksciau, o siaip nuimant pregabalina turejo bent jau kokiu benzu duot
Parašė Mersas
ciaupas rašė:Mano patirtis su lamictal nuvilianti. Lb girtas, lb liaubsintas...su epilepsija visiskai nesitvarke, o afektiniai dalykai tai lyg ir jautesi kazkoks slopinantis pojutis bet tik kal didinama doze, o apie antidepresantini ar ciklu retejimo poveiki tik pasvajot. Lyrica visa galva auksciau, o siaip nuimant pregabalina turejo bent jau kokiu benzu duot

Per kiek laiko jis pradejo veikt?
Parašė ciaupas
#405865 Iskart dave 50mg gert. Geriu savaite nieko. Sako daktare dv tada 75mg. "Issiderejau" 100mg ir geriau dvi savaites. Nei geriau nei blogiau. Tada uzroviau 200mg savavaliskai tai va kokias 3 dienas siek tiek slopino. 200mg dar tesiau nauju efektu neatsirado. Didinimas iki 300mg vel tas pats , po to 400mg vel tas pats. Kiekviena doze laikyta po menesi