- 2026 07 06, 11:38
Aš matau, kad jūs labai pergyvenat dėl savo artimo žmogaus, bet su psichikos ligom nėra lengva. Niekas nežino kaip ta liga progresuos ir kas bus toliau.
Žmonės tikisi, kad daktarai padarys kažkokį stebuklą, bet daktarai gali tik paskirti vaistus ir pokalbius, daugiau nėra jokio gydymo. Dar yra šoko terapija, bet ten net nepavadinčiau gydymu.
O vaistai psichikos ligoms irgi turi labai daug šalutinių ir prie kiekvieno vaisto reikia skirti papildomus vaistus, kad kovotų su šalutiniais poveikiais, taip žmonės su metais pradeda gerti po 5 tabletes ir daugiau.
Daktarai prieš skirdami vaistą patys nežino ar tas vaistas padės jums ar ne, kiekvienas vaistas skiriamas spėjimo būdu, maždaug paskiria pagal kas parašyta vadovėlyje apie tą vaistą, bet realybėje jie veikia visiems truputi skirtingai.
Tikiuosi jums Clozapinas tiks ir pasijausit geriau, bet 100 % niekas nežino ar tikrai tiks.
Praneškit man prieš pradedant Clozapiną aš pasakysiu kokių šalutinių reiškinių reikia bijoti ir stebėti, nes daktarai tiek daug nepaaiškins kiek aš. Duosiu patarimų kaip kovoti su svoriu ar seilėtekiu ir ar nėra ženklų rimtesniems šalutiniams.