Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#330230 Noriu paklausti, kokia yra maksimali Escitalopramo dozė? 40 mg?
Nes man kalba, kad 20 mg yra jau maksimum.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#330231 40 mg gėriau.
Radau sakinuką: "Efficacy, Safety and Tolerability of Escitalopram in Doses up to 50 mg in Major Depressive Disorder (MDD)" - http://www.medscape.com/viewarticle/739788_3
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#330258 geriau 20, bet mates esu ir 40 gerianciu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:
Manų košė rašė:Sveiki visi. :) Jau antrą mėnesį geriu escitalopramą, po pirmo mėnesio lyg ir buvo apmažėjęs nerimas, baimės, su lexotanilio pagalba galėjau išsimiegoti, kaip žmogus. Bet gydytoja padidino antidepresantų dozę iki 20 mg ir savijauta pablogėjo, ašaros upeliais pastoviai, vaikštau kaip zombis nieko nesuvokdama, viskas kaip per rūką. O dar žmonių baimė nesvietiška. Tai norėjau visų paklausti, ar savijautos pablogėjimas galėjo atsirasti dėl dozės pakeitimo? Ar čia jau galima su gydytoja kalbėti apie vaistų keitimą? :bloga Dar lankaus pas psichoterapeutę, labai daug su ja analizuojam esamą situaciją, tai, sakau, gal dar šis procesas užaštrina viską. Bet kokiu atveju, ačiū visiems už atsakymus iš anksto. :)

Gali buti, kad su psichoterapeute palietet kokiu skausmingesniu temu ir tas isprovokavo. O siaip, kodel daktare didino doze, jei jauteis gerai?

biggie, gal galėtum pasakyti, su escitalopramu 20 mg, kas labiausiai į derinuką tiktų?

Apskritai galvoju apie vaistų koregavimą - domina Elontril, Fluoxetine, Seroxat. Šių dar nebandžiusi. Bet ar jei tinka labiau vieni ar deriniuose?

Dar tiko cymbalta (toleravo organizmas labai gerai). Kažkur skaičiau, kad derina ir geria Cymbalta + Elontril. Arba Cymbalta + Escitalopramum.

Būčiau dėkinga už atsakymą :aciu

SSRI + Elontril
SNRI + Elontril
tas pats + mirtazapine
tas pats + nortriptyline

Cymbalta su escitalopramu neturi logikos
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kuroshitsuji rašė:40 mg gėriau.

O tokią dozę kompensuoja?
Parašė kivis
#330452 Sveiki draugai pries metus geriau escitaloprama 20mg+rispolepta2mg..nuo ju ziaurej isnese mane per 5men priaugau 12kg nu tragiskai atrodziau, viskas ant veido krito pagurklis atsidaro milziniskas veidas kaip kamuolys, nu iseit net i miesta nenoredavau..baigiau gerti, bet vel atkritau nes pradejau vartojau alkoholi, o nuo jo man ten visi priepuoliai baimes, nerimas ir pns.. zodziu vel israse bet db tik escitaloprama, bet ble... nenoriu as ju gerti nes bijau kad vel isnes veida..vel metus gyvenimo prarasiu 6men kol gersiu ir 6vel kol atsistatysiu.. tai va, ar nuo to escilopramo vien tik buvo kas priauge svorio?
Parašė kivis
#330456 escitalopram Actavis 20mg israse patikslinsiu.
Parašė K2_fujative_K2
kivis rašė:escitalopram Actavis 20mg israse patikslinsiu.

Man nuo jo krito svoris
Parašė kivis
#330475 Nu as ir galvoju kad nuo rispolepto labiau..,bet skaitinejau kad nuo visu psichotropiniu vaistu auga svoris daugiau ar maziau, tai baisoka vistiek..nu butu tokia situacija ir jausciuosi kaip pries metus tai negalvociau del to svorio priaugsiu ar ne pofik butu, bet dabar savijauta gan tokia vidutine ir jauciu kad gal galeciau ju negerti net nezinau.., nors du psichiatrai patare vartoti visgi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
kivis rašė:Nu as ir galvoju kad nuo rispolepto labiau..,bet skaitinejau kad nuo visu psichotropiniu vaistu auga svoris daugiau ar maziau, tai baisoka vistiek..nu butu tokia situacija ir jausciuosi kaip pries metus tai negalvociau del to svorio priaugsiu ar ne pofik butu, bet dabar savijauta gan tokia vidutine ir jauciu kad gal galeciau ju negerti net nezinau.., nors du psichiatrai patare vartoti visgi.

Galima rinktis neuroleptika, kuris maziau ar is vis nedidintu svorio, aripiprazolis, ziprasidonas, amisulpridas
Parašėnemoku
masakra rašė:Ka daryti, mane cipralexas migdo:(( jauciuosi , kaip zombis, galiu parom miegoti...geriu ji jua metus su virsum, kartais buna maziau norisi kartais isvis sunku , kai nera nuotaikos, galiu miegoti ir miegoti. viskuom kituom padeda gerai jis man, taciau ryte ipatingai sunku prasiblaivyti, atsikeliu ir jauciu kad galiu dar ilgai miegoti, nes livpa akys, kaip po kokiu stipriu raminanciu, lyg suklijuotos butu...:((( tai pradejo lbj trugdyti gyventi.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
nemoku rašė:
masakra rašė:Ka daryti, mane cipralexas migdo:(( jauciuosi , kaip zombis, galiu parom miegoti...geriu ji jua metus su virsum, kartais buna maziau norisi kartais isvis sunku , kai nera nuotaikos, galiu miegoti ir miegoti. viskuom kituom padeda gerai jis man, taciau ryte ipatingai sunku prasiblaivyti, atsikeliu ir jauciu kad galiu dar ilgai miegoti, nes livpa akys, kaip po kokiu stipriu raminanciu, lyg suklijuotos butu...:((( tai pradejo lbj trugdyti gyventi.

galima arba nutraukt antidepresanta, arba pridet/keist i stimuliuojanti, kaip bupropionas
Parašė Julija
#331985 Sveiki, nustojau gerti cipralex, mazinau dvi savaites po puse tabletes i diena:) Jau trecia diena kaip nebegeriu, jausmas klaikus, svaigsta galva, atrodo lyg sirdi permusinetu. Kentet, nekentet, nezinau :)