Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė mmm
#420334 Ar kam nors yra tekę vartoti tokį derinuką: brintelix 10mg + paroxetin 20mg ? Kaip poveikis?
Man dabar prie brintelixo įveda paroxetiną.
Parašė Graikas
Mersas rašė:Neisivaizduoju kam du ad

As ir 3 vienu metu geriau
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#420511 Nežinau, bet neužtenka vien brintelixo, įtampos, nelygaus kvėpavimo, nerimo dar perdaug.
Parašė Graikas
Graikas rašė:

Tik va klausimas kodel 2 ssri. Man buvi brintelix ir cymbalta,tai baisiai spaudima uzkele
Parašė Graikas
mmm rašė:Nežinau, bet neužtenka vien brintelixo, įtampos, nelygaus kvėpavimo, nerimo dar perdaug.

Nenori neuroleptiko?
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#420522 Man kaip sakė gydytoja, iš ssri paroxetinas tolimiausias nuo brintelixo, tai galima kartu. Artimiausias brintelixui escitalopramui. Bet nzn...bandžiau prideti tą paroxetiną, bet dar didesnis drebulys, ir taip nuo brintelixo drebulys yra, tai nepatiko...kažką minėjo, jei netiks, gal į flux bandysim keisti, šitas ale mažai šalutinių turi, o mano organizmas jautrus labai. Kažin kodėl nekelia brintelixo mg? Gal dar daugiau drebėčiau?
Kokį neuroleptiką turi omeny?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#422825 Gal kas zino ar ji planuojama kada nors kompensuot? :bloga vienintelis issigelbejimas bet man neiperkamas
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Graikas rašė:
Graikas rašė:

Tik va klausimas kodel 2 ssri. Man buvi brintelix ir cymbalta,tai baisiai spaudima uzkele

Spaudima uzkele cymbalta, nes kelia noradrenalino kieki sinapsese tik dazniau tai atsitinka didesnese dozese.

2 antidepresantai yra normali praktika, jei vienas neapima visu simptomu. Vienas tik man neaisku, kaip galima vartoti 2 SSRI ir tiketis, kad geriau veiks? Cia tas pats kas gerti du benzodiazepinus vietoj reikiamos dozes vieno. Vortioxetinas blokuoja SERT taip pat stipriai kaip ir bet kuris SSRI, jei uzblokuota atgaline pompa 80 procentu, antras SSRI pakels iki 85? Tas pats atsitiktu su didesne vortioxetino doze. Tokia kombinacija rasantis daktaras yra arba genijus, arba isvis nesupranta ka daro. Atsakymas butu tokia kombinacija vartojancio zmogaus patirtis ar bent 1 procentu pasidare geriau.
Parašė Mersas
#422847 O, kas tinka prie bupriono, kas per daug nekiltu spaudimas ir nuimtu nerima? Ar tinka ssri? Ar jokia lyrica?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mersas rašė:O, kas tinka prie bupriono, kas per daug nekiltu spaudimas ir nuimtu nerima? Ar tinka ssri? Ar jokia lyrica?

Bet kuris SNRI pakels noradrenalino ir netiesiogiai dopamino neurotransmisija. SSRI irgi tinka, dazniausiai naudoja sertralina nes sertralino ir bupropiono silpni dopamino signalo pastiprinimai sumuojasi ir gaunasi siek tiek didesnis poveikis. Nerima veikia visi SNRI ir SSRI nebent tai butu misri depresija ar misri bipolinio busena.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#428168 Beabejo taip. Jų skirtingi veikimo mechanizmai, gal labiau Biggie paaiškintų :) Aš geriu sertraliną ir bupropion. Bupropionas prie sertralino buvo wow, daug geriau jaučiuosi nei vien su sertralinu.

Aišku man kitaip, nes as rezistentiškas psich vaistams ir jie kitaip veikia ultra greito ciklo bipolini. So far, so good, judu i prieky su gyvenimu