Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417754 OCD, kazkur biggie rase, kad ar, kad primena ar, kad yra autizmo spektro sutrikimas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417756 Kas tas AR? Tai čia reiškia visi kas turi OCD simptomų yra iš dalies autistai? Man anksčiau nebūdavo OCD, bet su laiku kai daug kartų sirgau ir vis negyjo depresija atsirado ir OCD. Gal kokiam trečiam epizode pradėjau pastebėt. Paroksetinas šiaip padėdavo man, bet tiek to, nenoriu aš jo daugiau, geriau jau su obsesijom gyvensiu
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417760 Nepamenu, gali pasiskaityti kitu sutrikimu skyrelyje ties obsesiniu. Turejau omeny arba kad primena arba kad yra.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417761 Aišku. Na nenustebčiau. Čia panašu kad kai griūna nervai tai pasipila begalė simptomų/ligų. Hormonai, skydliaukė, ocd, dpdr, depresija, nerimas, panika, libido, adhd, valgymo sutrikimai, cista smegenyse... Pas mane visas paketas tai nenustebčiau ir dėl autizmo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#418077 OCD yra priklausomybe, atvirkscias procesas ismokimui, kuris atsiranda pakitus dopamino/kanabinoidu veiklai malonumo centruose. Autizmo bruozu turintys zmones hipotetiskai kartu dar turi hyperaktyvius veidrodinius neuronus, todel atsiranda problemu megdzioti vyresniu elgesi ir suformuoti identiteta.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418085 Hmm. O kas galėjo pažeist tuos dopamino/kanabinoidu receptorius? Alkoholis, žolė? Nes bent jau daktarė tai kaltina žolę kad labai jaunas rūkiau. Nerimas gali pažeist? Nes man kai nuslūgsta nerimas nuslūgsta ir ocd.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Hmm. O kas galėjo pažeist tuos dopamino/kanabinoidu receptorius? Alkoholis, žolė? Nes bent jau daktarė tai kaltina žolę kad labai jaunas rūkiau. Nerimas gali pažeist? Nes man kai nuslūgsta nerimas nuslūgsta ir ocd.

Alkoholis daro zala nervu sistemai, zole paankstina sutrikimu atsiradima, bet nera tai, kas sukelia. Sukelia kaip ir visur - 50% genetika, 50% aplinka.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#418105 O siaip, vakar isgeriau paskutine 75mg kapsule, mazinimas uztruko gal bisq virs 2 savaiciu nuo 600mg, ar atsiras abstinencija turbut bus aisku per kelias sekancias dienas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
biggie rašė:
Deividas rašė:Hmm. O kas galėjo pažeist tuos dopamino/kanabinoidu receptorius? Alkoholis, žolė? Nes bent jau daktarė tai kaltina žolę kad labai jaunas rūkiau. Nerimas gali pažeist? Nes man kai nuslūgsta nerimas nuslūgsta ir ocd.

Alkoholis daro zala nervu sistemai, zole paankstina sutrikimu atsiradima, bet nera tai, kas sukelia. Sukelia kaip ir visur - 50% genetika, 50% aplinka.

Na manau daktarė mano pasiginčytų su tavim :D jos nuomone žolė ne tik kad išryškina/paankstina atsiradimą, bet jaunam amžiui gali pridaryt negrįžtamos žalos, kuomet smegenys pilnai dar nesusiformavę. Gal tai ir susiję su kanabinoidiniais receptoriais. Kitaip nežinau kaip paaiškint kodėl aš sergu jau 14metų, o žolės nevartojęs turbūt irgi 14-16metų. Kažkas aiškiai netvarkoj smegenyse, kad vis atsinaujina liga. Giminėj kaip ir nėra nei vieno sergančio, aplinka irgi nepasakyčiau kad bloga.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418114 Visiškai "sveikose" aplinkose irgi buna sutrikimu, nebutinai ja "sunki vaikyste" sukelia. Kazkas ne taip susijunge ir vsio. Juk ir psichopatu gimsta visiskai normaliose seimose. Loterija. Nepasiseke.

O del to ar turi itakos zole formavimuisi, tai cia aisku, kad gydytojai sakys, kad turi, bet is tikruju, tai who knows? Gi nieks nedare mokslinio tyrimo, nepaeme kontrolines grupes (nevartojanciu), nepatalpino vienodose aplinkose ir vienai grupei liepe rūkyti žolę. Zinoma, kad daugiau sutrikimu turinciu zmoniu linke ir i priklausomybes, bet kas del to kaltas - ar sutrikimas (kad self-medicatiniesi), ar zole (kad sutrikimas), tai sunku pasakyt. As linkciau prie to, kad jau paauglysteje ryskeja problemos, o medziagos yra self-medicatinimasis.

Bet is principo, kas butent tau sukele, tai nieks nepasakys 100proc, nes ne tik, kad smegenys ir organizmas yra nesveikai sudetingas, bet ir psichiatrija yra dar labai jauna. Pries 30m. (O gal dar kazkur ir dabar) dar naudojo insulino soko terapijas... Uz 30m greiciausiai irgi metodai kuriais dabar gydomi sutrikimai atrodys barbariski, nesuprantami.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418125 Na aš žiūriu paprastai. Man buvo vos 14 metų. Alkoholio buvo daug, žolės dar daugiau. Smegenys dar nesusiformavę. Tai va ir turiu rezultatą. Nu jopapą net alkoholis vien kokią žalą gali padaryt 24 metų vaikui. Tai žinai..

O dėl daktarų tai nežinau ar jie remiasi moksliniais tyrimais. Daktarė remiasi grynai savo patirtim. Sakė pas mus paprasta tendencija... 90% pacientų vienais ar kitais būdais yra turėję reikalų su narkotikais. O ypač paaugliai po marijuanos "seanso" atvažiuoja su visiškom psichozėm. Žmogus iš patirties tik mato tendencijas kaip jaunuoliai susidrožia smegenis.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418133 Arba naudoja zole ir alkoholi, nes blogai jauciasi. Toks mano pointas buvo. Priezastingumas neaiskus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418134 Na mano atveju vartojau for fun. Vaikystė kvailystė. Tikrai nebuvo dėl ko blogai jaustis. Klausimas tik išlieka ar iš tikrųjų ji mane "invalidu" padarė ar dėl kitų priežasčių šita liga lenda į paviršių vis.
Parašė Graikas
Deividas rašė:Na aš žiūriu paprastai. Man buvo vos 14 metų. Alkoholio buvo daug, žolės dar daugiau. Smegenys dar nesusiformavę. Tai va ir turiu rezultatą. Nu jopapą net alkoholis vien kokią žalą gali padaryt 24 metų vaikui. Tai žinai..

O dėl daktarų tai nežinau ar jie remiasi moksliniais tyrimais. Daktarė remiasi grynai savo patirtim. Sakė pas mus paprasta tendencija... 90% pacientų vienais ar kitais būdais yra turėję reikalų su narkotikais. O ypač paaugliai po marijuanos "seanso" atvažiuoja su visiškom psichozėm. Žmogus iš patirties tik mato tendencijas kaip jaunuoliai susidrožia smegenis.

Deividai,nuo 6 metu pradejau uostyti klijus,nuo 14m sedejau ant heroino,aguonu surogatu,opiumo,nuo 16 amfetaminas. Pirma depresija uzturejau 18m,kitas epizodas islindo po 12m. As vargei sutikciau,jog alko ir gandza tave taip "sudauze". Nors ... daugiau deciau ant genetikos susirgima :da