Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė abc
#187446 na kaip cipralex veikia ? kaip nuotaikos ? as tai geriau jau sesios savaites dar lenda visokios mintys bet aisku nebetaip kartais ir skrandis sustoja kazink kiek reikia laiko kad visai pofyk butu ... :) cia kaip kalbejo po dveju menesiu tai tikrai pasijunta gerumas...
1.po kiek laiko pasijunta kad visai nebenori tu vaistu gerti na kad pamirsti kad geri ir isgerti kartais pamirsti nu zinot tipo kaip kad nieko ir nebuvo :)
2.kiek minimaliai sita vaista reikia gerti ?nes kiek zinau vieni ir du menesius pagere meta kitiems ir mtu neuztenka tai va kiek minimaliai rekomenduoja gydyt kas zino ?
3.situ vaistu metimas buna sunkus ?na nera apstinensijos ?
4.o jus jauciate sito vaisto na kai isgerete ryte ir sakykime man asmeniskai apie pietus 12-15 val smegenyse pojutis toks keistas paskui praeina
5.ar jus jauciate kad rytais buna geriau na galva kitokia kol sita vaista neisgeri ir ant vakaro pagereja tas gerumas galvos
Vartotojo avataras
Parašė comes
#187451 Vaje, kiek klausimu...... :bloga
Kol kas tik tai galiu pasakyti, jog kai kelis kart pamirsau isgerti, buvo labai blogai..... pradejo svaigti galva.... is viso pasidare ne kas.... nezinojau kas su manim darese.... :bloga ..... pradejau zliumbti.... Eina sau... bet tai atsitiko, kai neisgeriau kelias dienas is eiles. Tai supratau, kad taip juokauti negalima. Tokie vaistai nuimami palaipsniui. As tai zinojau, ir nesiruosiau ju nutraukti, siaip pamirsau isgerti. Ir pasimokiau :-(
O man gydytoja liepia Cipralexa gerti metus laiko. Nors buvau nusistacius pusmeciui. Bet matau, pati, kad reikes ilgiau. Is viso, turbut pati pajausiu, kad jau busiu nepriklausoma nuo vaistu :DD
Vartotojo avataras
Parašė abc
#187497 na o tai isgerei ir iskarto dingo tie simptomai , okai geriate cipralex kokia savijauta geresne yra noras daryti ka nors einate i zmones ?jauciasi pagerejimai ? o siaip tai aisku iskarto mesti negalima reikia palaipsniuj mazinant ir tai cia kazkur rase jog galva skaudejo savaite laiko
Parašė dalyba iš nulio
#187513 pas mus tai tokia bėda.
Vyras vartojo escitalopramą ratiopharm firmos, ir gerai buvo. Tada pasakė vaistinėse, kad nebėra, reiks pirkti cipralex, kuris yra šiek tiek brangesnis. Nu nusipirko, vartojo, ir iškart pablogėjimas. Galvojom, gal reikia priprasti, bet blogai buvo ir po mėnesio. Tada nusipirkom iš kelių vaistinių ratiopharm likučius, ir vėl gerai yra. Daktaras netiki, kad taip gali būti, vaistininkės irgi. Aš tai tikiu, nes mokiausi universitete, kad ta pati medžiaga skirtingų firmų nėra visiškai identiška, kažkuo skiriasi.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#187524 nera identiska..mano psi irgi sake , kad pvz originalus efexor daug geriau uz pigesni venlafaksin..nors medziaga ta pati...
Vartotojo avataras
Parašė comes
#187525 Jei neklystu, tas brangusis Cipralexas - originalas..... visi kiti - generikai. Ir chemine sudetis trupiti visviena skyriasi. Ziurint nuo kokio vaisto pradedi. Dabar geriu generika, biski per brangu primoketi uz originala..... Tai skirtuma jauciu :ufo. Originalas buvo geresnis :DD.
Vartotojo avataras
Parašė abc
#187564 o ka reiskia generika? manau visi vaistai veikia skirtingai kazkiek nors ir ta pati sudetis tik va jai pakeiti i kita nors ir tos paties rusies tiesiog organizmui reikia priprasti prie naujo vaisto o pripratimas ad patys zinote kiek laiko trunka ... ei beje tas cipralex tipo yra silpnas vaistas ?bet jo poveiki as vistiek jauciu kai isgeriu tablete po dveju kokiu val toks tonizuojantis erzinantis jausmas per smegenine dar turbut nelabai organizmas mano po sesiu savaiciu gerimo priprates prie tos chamijos susiktos....
Vartotojo avataras
Parašė comes
#187565 ETINIAI - originalus, sukurti pirma karta. Su nauja formule. Daug atlikta tyrimu, daug ideta liesu. Turi teise pardavineti be konkurencijos nuo 5 iki 10 metu. Po to kitos farmacines firmos, pagal ta formule, turi teise gaminti GENERINI medikamenta. Jau nereikia atlikineti tyrimu, investuoti daug pinigu. Todel, generiniai vaistai pigesni. Daug debatu del generiniu vaistu kyla..... :bloga.... visokiu nuomoniu.... Siaip, skaitoma, kad jie niekuo nesiskiria.... Bet kas zino.... tytimai jau nepravedami.... O pvz. del priestraukuliniu vaistu - generiku, girdeta nemazai atsiliepimu, kad padazneja priepuoliai, pradejus vartoti ne ETINI medikamenta..... Ir kaip dabar spresti, kas teisus.... ir kur teisybe.... Gal cia tik psichologinis isitikinimas... o gal yra dalis tiesos.....
Vartotojo avataras
Parašė abc
#187576 tai aisku vienareiksmiskai originalas yra originalas kad ir butkute kas gerai pamegdzioje ji vitiek juk ne butkute :D
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#187578 generiniai vaistai turi tesie atsirasti kai pasibaigs patento laikas, tarkim 10 metu... per ta laika manyciau patentuota sudetis buna pagerinama ir
manau farmacijos imones bijodamos konkurencijos atsiradus generikams samoningai patentuoja ir atskleidzia ne visai tokia formule o gal kazkoki gamybos mechanizma...
Vartotojo avataras
Parašė comes
#187601 Jei gerintu formule, ar gamyba tai ir kaina butu ne per pus mazesne uz ORIGINALA. Kiek man aiskino, kaina lemia klinikiniai tyrimai. O su generikais, to nereikalaujama. Nezinau, as pajutau skirtuma geriant Cipralexo-originala, ir viena is pigiausiu generiku. Net negavau Escitolopramo-ratiofarmo. Jis dar neblogas. Dave kazkoki - Gedeono firmos :-(. Esu nusivylus.
Vartotojo avataras
Parašė abc
#187629 tai naudok ta cipralex juk ir papigo jis kiek pastrebejau ko kankiniesi ?
Vartotojo avataras
Parašė Silva
#187637 Geriu metus laiko,pagerėjimą jaučiu,kelis kartus buvau pamiršusi išgert-nieko nejaučiau,vieną kartą negėriau savaitę-vėl jokio poveikio.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#187641 Gal organizma jau prisisotino siuo vaistu. Arba del geresnios savyjautos nieko nesijaucia.
Man neiseina jau keisti i originalu Cipralexa. Israse 3 menesiams kompensuojamus.
Vartotojo avataras
Parašė abc
#187884 sakykite kaip jums po ilgo gerimo uzeina dar vis negerumai ? blyn man va po septynius savaiciu gerimo sendiena ko tai ispradziu skrandis sustojo jauciu paskui gerkle dziuti pradejo paskui jau supykino gal nuo nervu cia tas skrandis sustoja tos itemptas pilvas palieka ir pikina tai ikaliau db lexotanil puse ziesiu ar praeina :( ...nesuprantu gal ir man netinka tie vaistai o gal dar per tumpa laika geriu a?