Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė pavasarine
#193960 Parasysiu apie savo patirti su Buproprionu (Elontril) As geriu siuos vaistus jau daugiau nei puse metu... Pries tai vartojau cipralex... skirtingai nuo kitu antidepresantu, sitie vaistai man nesukele jokio salutinio poveivio.. o psizymi tuom, kad priduoda energijos (tiesa, prisiminiau , pirmom saviatej siek tiek nemiga kankino - tai cia vienintelis salutinis poveikis)..Beje kam aktualu, sie vaistai neslopina seksualinio potraukio:) beda, ta, kad arba man doze pasidare per maza ar dar kas, bet manes jie taip gerai nebeveikia kaip is pradziu.. ir , tiesa, yra islikes nerimas...
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204705 Pradejau pries kokia savaite gerti si vaista, iskart 300mg. Sergu bulimija, o bupropionas kiek zinau mazina apetita, ziuresiu gal pades... Kas naudojat nepastebejot, kad maziau valgyt norisi? neisivaizduoju ka daryt, visai protas maisosi... :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#204707 vartoju, valgyt maziau norisi arba bent itakos apetitui neturi [na turiu omeny nedideja kaip nuo kitu vaistu] bet kadangi salia geriu kitus tai svoris auga
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204709 Na tuomet gal pagelbes ben kazkiek :) O kaip tavo nuomone neblogas sis vaistas? Kokius dar geri? Gereja savijauta?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#204725 geriu elontrili plius cymbalta plius seroqueli [sitas tai duoda svoriui] man ne bulimija elemantarioji depresija, bet elontrili vartoju gana ilgai ir vis prie jo sugriztu - mano nuomone apie ji - minimum salutiniu poveikiu =) bent jau man
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204757 ko niekad nebuve, pastebejau, kad man atsirado kazkokie pulinukai ant veido(keliatas), kazin cia nebus nuo jo, bet seip man jis patinka, kazkokia darbingesne pasidariau :dance :super o gal cia placebo efektas, nes man reikia kazkokio pagerejimo... zinok nuo tos bulimijos man irgi buna juoda depresija, kad negaliu nei pasikelt, sedziu visa apsiblausus ir zliumbiu neiseidama is kambario... O tu sakyciau labai daug vaistu naudoji... Kiek jau laiko sergi? Padeda kas nors?
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#204758 pastebek tuos pulinukus, gal greiciau koki krema neseniai vartoji nauja? nes nuo elontrilio tai net nzn lyg nera anotacijoj tokio salutinio poveikio :?
[o as sergu seniai jau tuoj sukakos kokie 10 meteliu ir siuo metu visiska remisija, vaistai tikrai padeda ypac seroquelis]
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204771 nemanau, kad nuo kremo, gal tiesiog kazkokia alergija nuo kazko tada, o elontrilis tiesiog sutapo... :baubas as irgi panasu staza turiu.. Gydeisi kazkaip ar tik vaistais? Labai dziaugiuosi, kad siuo metu jautiesi gerai, tikiuosi ta busena ir isliks :super
Parašėnegative
Virtual rašė:plius seroqueli [sitas tai duoda svoriui] man ne bulimija elemantarioji depresija,

esu gėrus seroquelio 200mg taio mažiausiai, tikrai per parą, neužaugo nei vienas kg, nes tuo metu gulėjau ligoninėj ir visas maistas - apskaičiuota, ne daugiau 1500kcal, įtariu. :D šiuo metu taip pat geriu 0,33mg seroquelio - krenta, o ne auga. labai retai vaistai kaip patys augina svorį, greičiau būna neapskaičiuojamas maisto suvartojimo kiekis. alkis ir pan - net gali nepastebėt, kiek visko suvalgai.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#204816 man pradejo augt kai pakeiciau paprasta i XR'a. speju kazkas su cukraus apykaita darosi
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204844 Jau as tiek apie antidepresantus prisiklausius istoriju, kad stipriai auga svoris ir t.t. todel man jie panika kelia, o bupropionas pries kiek laiko vartojamas didesnemis dozemis, man rodos JAV, buvo preparatas ne depresijai, bet svoriu mazinti :da
ParašėKatinas
#204845 As manau, kad tokiu atveju reikia maziau klausyt istoriju.
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#204846 CITUOJU:

Kita didelė medikamentų grupė, turinti nemažą poveikį svoriui – tai antidepresantai (AD). Skirtingos jų grupės pasižymi skirtingu poveikiu svoriui:
1. Negrįžtami monoaminooksidazės inhibitoriai (MAOI) – fenelzinas, izokarboksazidas, tranilciprominas – gali skatinti svorio padidėjimą.
2. Grįžtami MAOI – moklobemidas – mažiau veikia svorį.
3. Tricikliai antidepresantai (TCA) – imipraminas, amitriptilinas, desipraminas, doksepinas – didina svorį esant tiek trumpalaikei, tiek ilgalaikei terapijai, daugiausia dėl histamino receptorių blokavimo.
4. Mirtazapinas svorį didina jau pirmą savaitę, daugiausia dėl poveikio apetitui dalyvaujant histamininiams receptoriams, tačiau po 4–12 savaičių svoris nustoja didėti ir gali grįžti į normos ribas, jei laikomasi dietos.
5. Bupropionas gali mažinti svorį, nes struktūriškai yra panašus į dietilpropioną (Tenuate) – medikamentą svoriui mažinti.
6. Nefazodonas mažina svorį, nes jo metabolitas metachlorofenilpiperazinas mažina apetitą.
7. Selektyviųjų serotonino reabsorbcijos inhibitorių (SSRI) poveikis yra specifinis ir jį verta aptarti atskirai

NR 5 - bupropionas gali mazinti svori :super

seip va sita straipsni paskaitykit, cia bendrai apie psichotropinius vaistus ir svori http://www.medicine.lt/index.php?pagrid ... strid=2228
Vartotojo avataras
Parašė Gabe
#224355 Sveiki,geriu antidepresantus Elontril 150mg dvi savaites, šalutinių poveikių nėra, bet poveikio tokio lyg ir nejaučiu, ar gal čia normalu kad antidepresantai veikt pradeda tik po mėnėsio kokio?kaip jums su šiais antidepresantais buvo, ar padėjo jums jie?:)