Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė emar
#404797 Kiekvieno žmogaus cheminė pusiausvyra skirtinga ir jis turi atsirinkti, kas jam padeda ir ko jam reikia. Ir stengtis susidėlioti ir nepasiduoti iliuzijoms, kad viskas savaime kaip nors.
Parašė Graikas
feniksas rašė:raminamieji ar benzodiazepinai teko man juos irgi gerti, tai jie tikrai gerina savijauta ypac benzodiazepinai, taciau neuroleptikai yra visai kitas lygis ir teko ne viena ir ne 2 skirtingus ismeginti, bendrai pasakysiu jie slopina konkreciai, galva tuscia pasidaro su jeis net knyga skaityti sunku, demesi sutelkti sunkiau, truputi buni darzove, o jei zmogaus neslopina jam padeda, vadinasi jam psichoze ar kazkas panasaus, nuo neuroleptiku seiles iki zemes daznai buna bega, libido nera, erekcija suprasteja, ne visada aisku, nuotaika prasta, galva tuscia, aisku dar lemia dozes neuroleptiku jei laikyt minimalias dozes, td ir slopins minimaliai, taip as ir dariau ilga laika, o su didelem dozem neuroleptikai yra tikras kosmaras, savijauta su jeis blogesne nei be ju, tikrai sudinai jautiesi, ir tu net nesi ju bandes tai ka tu gali sneketi apie juos is vis ar apie vaistus... kiti visi vaistai nk tokio, taciau neuroleptiku net savo priesams nelinkeciau, nors pvz yra kai kurie svelniai veikia, reikia atsiirnkti juos, taciau dazniausiai veikia stipriai ir konkreciai

Feniksai,kad nieko panasaus nejauciu,ka pareisei. Siuo metu geriu aripiprazolum. Pries tai geriau tiaprida,tai nuo jo buvo panasios simptomatikos i tavo isvardinta.

Emar gerai sako,jog paciam reikia ideti pastangu. Ir tai labai svarbu. Teko susidurti su psichiatre,kuri visiskai ignoravo sukeltus tiaprido salutinius. Liepe staigiai nutraukti,bet ne del salutiniu o pakeitus ad. Buciau nezinojes,jog neuroleptiktu negalima nutraukti staigiai,butu bedos. Buciau likes pas ta pacia psichiatre,buciau turejes kesti salutinius. Situo postu nenoriu parodyti,jog as saunus ir panasiai,bet noriu parodyti,jog pastangos tiek ziniose,tiek veiksmuose reikalingos.
Parašė feniksas
#404808 aripiprazolum esu geres gal pries 3metus, jis svelnus, su mazai salutiniu ir slopina lb minimaliai, tiaprida db geriu nemigai grynai po 4tableetes pries miega, jis irgi svelnus vaistas, diena jo isgerus jis man net energijos suteikia, taciau diena negeriu, tai cia lengvoji vaistu artilerija, o db pakalbam apie sunkiaja, pamegink pvz legendinio - haloperidolio, risperidono, ar xeplion - paliperidone, o viska vainikuoja - clozapine, pats stipriausias tabletinis neuroleptikas, kazka is situ pamegink Graikas, bent 3men pagert ir td pakalbesim, nuo ju manau tikrai pajaustum sunkesnius salutinius efektus, nes juos jaute ne vienas ir ne 2 man pazistami zmones, bendriniai salutiniai bruozai, kai net knyga sunku skaityti, svorio priaugi nuo ju, demesi sutelkti sunkiau, siaip sudina savijauta, libido dinges visiskai, hormonus sujaukia ir t.t ir esme, jog pats kazkaip sudinai jautiesi, tiesiog prislopintas, lyg prie zemes trauktu ir miego daznai norisi, miegi daug ir vis tiek norisi miego
Parašė Graikas
feniksas rašė:aripiprazolum esu geres gal pries 3metus, jis svelnus, su mazai salutiniu ir slopina lb minimaliai, tiaprida db geriu nemigai grynai po 4tableetes pries miega, jis irgi svelnus vaistas, diena jo isgerus jis man net energijos suteikia, taciau diena negeriu, tai cia lengvoji vaistu artilerija, o db pakalbam apie sunkiaja, pamegink pvz legendinio - haloperidolio, risperidono, ar xeplion - paliperidone, o viska vainikuoja - clozapine, pats stipriausias tabletinis neuroleptikas, kazka is situ pamegink Graikas, bent 3men pagert ir td pakalbesim, nuo ju manau tikrai pajaustum sunkesnius salutinius efektus, nes juos jaute ne vienas ir ne 2 man pazistami zmones, bendriniai salutiniai bruozai, kai net knyga sunku skaityti, svorio priaugi nuo ju, demesi sutelkti sunkiau, siaip sudina savijauta, libido dinges visiskai, hormonus sujaukia ir t.t ir esme, jog pats kazkaip sudinai jautiesi, tiesiog prislopintas, lyg prie zemes trauktu ir miego daznai norisi, miegi daug ir vis tiek norisi miego

Na,nesu ju bandes,tad kazka objektyvaus pasakyti negaliu.Bet,jeigu ne vienam yra sukele daug salutiniu,kurie pasireiskia tokia simptomatika kokia ivardijai,ko gero nereikia abejoti.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#404814 Negelbėkit pasaulio, gelbėkit save. Tas piktinimasis netikrinant visu faktu n8eko gero. To paties zmogaus reakcijos i ta pati vaista ivairiais laikotarpiais skirtingos. Nera stebuklingu vaistu. Ne-ra.
Parašė Graikas
emar rašė:Negelbėkit pasaulio, gelbėkit save. Tas piktinimasis netikrinant visu faktu n8eko gero. To paties zmogaus reakcijos i ta pati vaista ivairiais laikotarpiais skirtingos. Nera stebuklingu vaistu. Ne-ra.

Tai,kad apie stebuklingus vaistus nekalbame. Kiekvienas vaistas turi mazesniu ar didesniu salutiniu. Ir taip,gali buti,jog i ta pati vaista ivairiu laikotarpiu reaguosime skirtingai. Netgi sitame forume yra postu,kur zmonems tiko vaistas. Po ilgesnio laiko grizo prie to pacio vaisto ir,ka,ir netinka. Galbut receptoriai suformavo imuniteta,ar dar kazkas nutiko. Cia jau reikia ismanymo sitame reikale. Dar tik skaitineju sia tema.
Parašė Mersas
#404818 As vistiek nesuprasiu, kodel gydytojai dabar kisa visiems tuos neuroleptikus, nes tipo jie geriau nei benzai. Bet juk jie netinka kitiems.
Parašė Mersas
feniksas rašė:raminamieji ar benzodiazepinai teko man juos irgi gerti, tai jie tikrai gerina savijauta ypac benzodiazepinai, taciau neuroleptikai yra visai kitas lygis ir teko ne viena ir ne 2 skirtingus ismeginti, bendrai pasakysiu jie slopina konkreciai, galva tuscia pasidaro su jeis net knyga skaityti sunku, demesi sutelkti sunkiau, truputi buni darzove, o jei zmogaus neslopina jam padeda, vadinasi jam psichoze ar kazkas panasaus, nuo neuroleptiku seiles iki zemes daznai buna bega, libido nera, erekcija suprasteja, ne visada aisku, nuotaika prasta, galva tuscia, aisku dar lemia dozes neuroleptiku jei laikyt minimalias dozes, td ir slopins minimaliai, taip as ir dariau ilga laika, o su didelem dozem neuroleptikai yra tikras kosmaras, savijauta su jeis blogesne nei be ju, tikrai sudinai jautiesi, ir tu net nesi ju bandes tai ka tu gali sneketi apie juos is vis ar apie vaistus... kiti visi vaistai nk tokio, taciau neuroleptiku net savo priesams nelinkeciau, nors pvz yra kai kurie svelniai veikia, reikia atsiirnkti juos, taciau dazniausiai veikia stipriai ir konkreciai

:))) pritariu simta procentu. Kvetepinas gerai ramina, uzmigdo, bet diena kaip neigalus jauties, nulis minciu, nulis emociju, darzove. Tik sedet ir ziuret i viena taska. Nek ka geriau tepridas. Netinka man asmenskai jokie neuroleptikai, net ketvirtis tabletes.
Parašė Graikas
Mersas rašė:

:))) pritariu simta procentu. Kvetepinas gerai ramina, uzmigdo, bet diena kaip neigalus jauties, nulis minciu, nulis emociju, darzove. Tik sedet ir ziuret i viena taska. Nek ka geriau tepridas. Netinka man asmenskai jokie neuroleptikai, net ketvirtis tabletes.

Merasi,tu dareisi tyrima nustatyti,kokius vaistus gali vartoti... Ar jau vartoji vaistus pagal ta tinkamumo schema? Kokios patirtys? Klausiu,nes pats galvoju apie ta tyrima.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#404822 Tai kad quetiapinas, neskaitant slopinimo, dar labai svelnus neuroleptikas, kas liecia salutinius. Hormonu nejaukia, judesiu netrikdo, svorio didejimo irgi vidutiniska rizika, tiesiogiai susijus su doze.
Parašė Mersas
feniksas rašė:Mersas, o tau teko kokius nors leidziamus neuroleptikus meginti? jei taip tai kokius, pavadinimas, na ir kaip jauteisi su jeis

Ne, nes as dideliu doziu negeriu
Parašė Mersas
Graikas rašė:
Mersas rašė:

Merasi,tu dareisi tyrima nustatyti,kokius vaistus gali vartoti... Ar jau vartoji vaistus pagal ta tinkamumo schema? Kokios patirtys? Klausiu,nes pats galvoju apie ta tyrima.

Dariaus, bet nezinau ar jis reikalingas. Man sake, kad tu vaistu, kurie netinka tiesiog nevartoti dozemis, kurios skiriamos standartiskai. Tai yra mazesnemis, o siap tinkamu man nebuvo daug , vienas is ju kvetepinas. Kuris tikrai nera blogas, bet mane slopina.
Parašė Vardauskas
#404856 Ar kam buvo problemu nuo neuroleptiku ar ad kepenim, inkstam ar kasai? Nulipau nuo viso slamsto, bet jauciu kazkokia akatizija, nerima ir nemiga. Kai jauciu, kad reikia bent kazkiek pamiegot imu lorafen ar mirtazapin, bet kita ryta jau ziuriu akys susproginejusios, gelta kazkokia atsiranda. Taip sunku nusimest nuo tu vaistu, kai miegot neina, o kai isgeri suknisi labai vidaus organus. Gal kam buvo ar zino kaip nulipt kuo saugiau nuo tu vaistu ir ramiai gyvent?
Parašė Graikas
#404857 Pastikrink kepenu fermentus ALT ir AST ir tulzi. Gelstancios akys gali signslizuoti kepenu fermentu pakilima,tulzies problemas. Negazdinu,tik pasakysiu,kad kai man akys pradejo gelsti,buvo hepatitas b. Jis ir tebera,tik pasyvus pasidare.