Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419553 Raminamieji ne išeitis. Man irgi raminamieji labai padeda, bet aš jų nevartoju nes pasekmės gali būt liūdnos. Taip, visiems raminamieji labai padeda, bet neveltui yra SSRI. SSRI gydo nerimą, raminamieji tik nuima simptomus. Benzai neišeitis. Jie gerai tik tam periodui kada pradedi SSRI vartot ir padidėja nerimas dar labiau.
Parašė Edgaraskarma
#419555 bet lyrica priskirtas kaip prie ale '' geru vaistu'' jis toks kaip tritico, be grupės, bet ale nesuteikia priklausomybės ir t.t. aišku tu gerai sakai ramnamieji neišeitis.. bet blyn aš šita sakau savo daktarui, kad man reika vaisto kuri mane gydytų, o ne tam momentui būtų, jis man sako- lyrica gydo. bet kažkaip man atrodo kad reikia pradėt vartoti AD.. praeiti tuos athodus menesi ir bent TURESIU vilti, kad gal išgysiu nuo šito šudo, nes su bendzais niekada neišgysiu,.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419556 Tai taip, aš ne apie lyricą šnekėjau. Lyricą tai tavo vietoj dar pavartočiau pažiūrėčiau kaip veiks. Aš šnekėjau apie benzus, kad benzai ne išeitis.
Parašė Edgaraskarma
#419559 bet suprantu, pagal tavo pasakymą: ''neveltui yra SSRI. SSRI gydo nerimą, raminamieji tik nuima simptomus.'' tai man reiktų bandyti AD gerti? nes lyrica sakau, neaišku kam priskirta.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419560 Reiktų klausyt gydytojo ir gerti ką jis paskyrė. Tiek Lyrica, tiek skirtingi AD yra patvirtinti oficialiai nerimui gydyti. Jeigu nepasitiki gydytoju - pakeisk gydytoją, išklausyk antros nuomonės.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:bet suprantu, pagal tavo pasakymą: ''neveltui yra SSRI. SSRI gydo nerimą, raminamieji tik nuima simptomus.'' tai man reiktų bandyti AD gerti? nes lyrica sakau, neaišku kam priskirta.

Na taip, tą "standartinį" nerimą ir depresiją gydo SSRI, raminamieji tik simptomus nuima. Bet kadangi pas tave šiektiek kitokia situacija ir tik su miegu problemos, tai dėl to tau reik iš pradžių pasibandyt be SSRI. Jei dienos metu nėra nerimo ir pas tave tik prieš miegą problemos tai su kitokiais vaistais turėtum prasiverst arba net su psichologu. Vat jeigu jau bus pastovus nerimas tiek dieną tiek naktį ar net panikos atakos tada jo - reikėtų SSRI.
Šnekėkis su daktaru, žiūrėk ką čiulbės :D Aš pakolkas tikrai bandyčiau be ssri.
Parašė observeris
Edgaraskarma rašė:Sveiki, tai išgėriau dar kartą šią naktį, nebuvo parlyžiaus, ar haliunkiu, bet esme ta, kad nesu pailsėjas, aš miegojau lygiai 7.30h. ( žr per laikrodį) bet atsibudes buvau toks pavarges, nes toks jausmas kad ta įtampa kune laikėsi, o vaistai tiesi0og mane išjungė, ždž lyg krisčiau be samones, bet kūnas nepailsėjo, tai turbūt suprantu, kad man netinka.. net nežinau ar dar laukti efekto kol pradės jinai mane kitaip veikti? jeigu jau miegojau.. bet ne tokio rrezultato man reikia..ir ne tas vietas galvoje jinai man nujunginėja.. žoždžiu, gal kažkas žinos koks vaistas turi panašią sudetį? nes vienintelis kas padeda atsipalaiduoti yra tranxene, bet jo gert negaliu ilgai nes čia bendzas, nesedesiu 10 metu ant bendzo juk ..;/ tai va,, gal yra panašia sudėtim AD ar kažkas panašaus? gal žinosit, ačiū.
ranxene sudėtis

Veiklioji medžiaga yra dikalio klorazepatas. Vienoje kietojoje kapsulėje yra 5 mg arba 10 mg dikalio klorazepato.
Pagalbinės medžiagos. Kapsulės turinys: kalio karbonatas, talkas. Kapsulės korpusas: eritrozinas (E127), titano dioksidas (E171), želatina.

Man su Lyrica ir miegu pradžioj buvo taip pat. Ryte be žiauriai stiprios kavos atrdydavo, kad išvis neišeisi iš namų. Bet per kokią savaitę virš viskas labai pasikeitė. Dabar miegu tikrai geriau, labai yra poilsio jausmas, užmigt daug lengviau ir pabudimas irgi nekelia problemų.
Parašė observeris
Edgaraskarma rašė:O pirma savaite neuzmigdavai?

Pirma savaite istaskydavo, tokia disociacine busena, nelabai man patiko. Manau, kiti, kurie stipriai piktnaudziauja dalykais, tokios busenos ir siekia, bet ji praeina adaptuojantis prie dozes. Zodziu, pirma savaite miegas buvo toks su prabudimais, nelabai kokybiskas, o ryte galva sunki, be kavos ne is vietos. Po to apsipratau ir miegas labai pagerejo, siaip niekada taip gerai nemiegojau anksciau. Bet jauciu truputi neigiama poveiki demesiui, o man darbe jis reikalingas ypatingai, tai tikiuosi, jog apsiprasiu. Man patinka strategija, kad visu nauju vaistu vartojima pradeti penktadieni, padeda kartais istvert sunkiausias dienas.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419762 Ar pregabalinas kompensuojamas ? Gal kas žino kur galima pasižiūrėt kokie vaistai kokiom diagnozėm kompensuojami?
Parašė observeris
LBJ rašė:Ar pregabalinas kompensuojamas ? Gal kas žino kur galima pasižiūrėt kokie vaistai kokiom diagnozėm kompensuojami?

Kompensuojamas tik epilepsijai ir diabetui su neuropatija. Yra kompensuojamuju vaistu sarasas e-tar.lt
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
observeris rašė:
LBJ rašė:Ar pregabalinas kompensuojamas ? Gal kas žino kur galima pasižiūrėt kokie vaistai kokiom diagnozėm kompensuojami?

Kompensuojamas tik epilepsijai ir diabetui su neuropatija. Yra kompensuojamuju vaistu sarasas e-tar.lt

Aha, aciu, jau issiaiskinau parases ligoniu kasom. Cia tas linkas jei kam reikes: https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct ... E1430C/asr
Parašė John3000
#424284 Sveiki, geriu 600mg pregabalino, efektas nerimui prasidėjo nuo 300mg tik. Atradau geriausią dozę individualiai, daktaras sakė, kad prie vaisto nepriprantama. Farmacijos knygose taip pat rašoma, kad pripratimo nesukelia. Geriu jau nuo gegužės menėsio. Internete yra daug nuomonių apie nutraukimą. Vieniems sunkus nutraukimo sindromas, kitiems jo nėra. Ar būtų protinga nutraukinėti vaistą palaipsniui, ar tęsti vaisto vartojimą toliau?