- 2010 09 13, 22:40
Noreciau paklausti zmoniu nuomones, kurie nuolat vartoja antidepresantus. Tikiuos, mane apsvies, ka sie antidepresantai is tiesu daro zmogaus organizmui. Zodziu, yra tokia situacija juos vartot ar ne, bet as nenoriu paskubeti,kad paskui netektu gailetis, pirmiausiai bandau kritiskai vertinti tuos antidepresantus. Vis gi tai yra chemija, o depresija - naturali liga, is naturos atsirandanti. Kuo daugiau jais domiuosi,tuo labiau neigiama nuomone susidarau apie juos. Anyway,noreciau kai ko paklausti, busiu labai dekinga, jei padesite man rasti atsakymus i siuos klausimus:
Sakoma, kad zmogus suserga depresija, kai organizmas negamina serotonino, taigi antidepresantai yra skiriami tam, kad 'atkurtu' serotonino gamyba,'sutvarkytu'cheminius procesus galvoje, kad zmogus visai kitomis spalvos ziuretu i gyvenima. Atrodo viskas tvarkoje,taip ir turi buti.. BET man kelia abejoniu vienas dalykas, turbut daugelis zino tokias chemines medziagas kaip narkotikai, pvz. kokainas, amfetaminas(kuris be abejo, seniau buvo laikomas kaip antidepresantas),ir kt.sie narkotikai suteikia smegenimis serotonino,'prasviesina' gyvenima, suteikia jegu ir pan.,taciau organizmas ir smegenys pripranta prie narkotiku, ir smegenu veikla isderinama, jos pripranta gauti serotonino, ir pacios nustoja gaminti ji. Taigi, zmogus nustojes vartoti siuos narkotikus, labai greit 'atkrenta' vel i depresija. Ir taip gaunas kaip uzburtas ratas. Tai norejau jusu paklausti,su siuolaikiniais antidepresantais tikrai nera tas pats? Ar jie nesuzaloja dar labiau smegenis, ir paskui zmogus visa gyvenima turi vartoti antidepresantus, nes smegenys pripranta juos gauti ir negali pasigaminti pacios to laimes hormono?
Ir man keisciausia tai,kad psichiartai sako, tipo antidepresiantai nesuteikia priklausomybes,bet kaip suprantu, jie atbukina zmogu taip? Ir paskui buna lomkes? Ir po ju nutraukimo visada atkrentama i depresija? Zmones su antidepresiantais negali mokintis normaliai, jie 'suzombeja', ar tai tiesa? Juk visa tai skamba, kaip narkotikai kokie... Jei as klystu, gali uzgincyti, as to laukiu, nes neturiu patirties su jais.. Prasau nuosirdziai ta atsakyti, objektyviai. Aciu