Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422195 Kokių 3-4 mėnesių +-. Bet man viskas labai ir nuo nerimo priklausė. Realiai viskas galutinai susitvarkė kai nerimas dingo. Grynai vaistų šalutinis tai praeidavo per pora mėnesių, o poto viskas tik geryn ir geryn. Pvz šį kartą man nerimas sunkiai tvarkosi, tai ir reikalai apačioj banguojantys. Bet šį kartą aš ant zolofto, 100% žinau kad čia ne šalutiniai man, o nerimas.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422230 Zoloftas aptvarkė soc nerimą ir šiek tiek bendrą. Nepamatėm efekto 200mg,sumažinau iki 100mg ir savijauta ta pati. Plius perėjau prie originalo.

Keista, tačiau man dar labiau nerimą aptvarkė bupropionas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422232 Ai man tai žinok nieko gero. Nei tas paroksetinas kažką darė nei tas zoloftas. Jaučiu kvetiapinas su mirtazapinu labiau mane gydo nei tie visi ssri. Bupropioną tai bijočiau bandyt, žinant mano simptomus tai man matyt tik dar didesnį nerimą iššauktų ir užstimuliuotų. O SNRI irgi nenori daktarė rašyt, tipo netiks man. Tai va ir sėdžiu nieko nepasiekęs ypatingo, sveikata nei blogyn nei geryn.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422233 Manai verta būtų kokį cipralex bandyt? Turbūt bandžius paroksetiną ir zoloft jau nėra prasmės bandyt dar vieną ssri. Norėčiau labai MAOI išbandyt, bet kiek suprantu Lietuvoj jų nėra, daktarė sakė bent jau taip.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422237 Aš bandžiau, man jokio efekto. Provati gydytoja sakė, kam tau SSRI jei beveik visus bandęs, sako reikia tik kitos klasės, o ne tą patį.

Bupropioną priskyrė. Keista, bet nerimas mažesnis. O mažesnis dėl to, kad tikrai yra energijoa, nereikia galvoti kad pervargsiu, sugebu tvarkytis namus, dirbti, bendrauti ir visa kita.

Sakau keista, kad mažesnis. Ir naktinio kvetiapino mažiau reikia. Žodžiu, atsirado malonumo jausmas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422238 Įdomiai tikrai.. na bet pas mane kitokie simptomai. Energijos yra pas mane. Čia viena iš bėdų mano kad nejaučiu nuovargio, niekada nenoriu miegot. Tai jaučiu mane bupropionas dar labiau užstimuliuotų.

Bandęs ką? MAOI bandei? Jų yra Lietuvoj? Kaip šalutiniai, dieta?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422239 Ai tu matyt turėjai omeny cipralexą kad bandei. Jo.. kažkada teko ir man, tuo metu gan gerai suveikė. Šį kartą nebandžiau dar, tai nežinau ar verta vėl pabandyt ar jau užtenka su tais ssri.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422250 MAOI nieku gyvu nebandyčiau, labai seni vaistai ir gan žalingi. Tikrai yra ir kitų vaistų/derinių kurių galima bandyti... Tai, kaip ir man, SSRI nelabai tinka :/ Joo bandžiau Cipralex, kaip vanduo jis man buvo :D Zoloftas pakėlė kažkiek iš depresijos, o kombinacija su bupropionu tikrai ištraukė iš depresijos. Negaliu pasakyti dėl jo, bupropionas kažkiek energizuoja, esmė, kad žvalesnis esu ir aštresnio proto. Nepabandes nesuzinosi :)
Parašė Mersas
signs rašė:Aš bandžiau, man jokio efekto. Provati gydytoja sakė, kam tau SSRI jei beveik visus bandęs, sako reikia tik kitos klasės, o ne tą patį.

Bupropioną priskyrė. Keista, bet nerimas mažesnis. O mažesnis dėl to, kad tikrai yra energijoa, nereikia galvoti kad pervargsiu, sugebu tvarkytis namus, dirbti, bendrauti ir visa kita.

Sakau keista, kad mažesnis. Ir naktinio kvetiapino mažiau reikia. Žodžiu, atsirado malonumo jausmas

O, ar ne per daug stimuliavo buprionas? Kaip su miegu?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
signs rašė:MAOI nieku gyvu nebandyčiau, labai seni vaistai ir gan žalingi. Tikrai yra ir kitų vaistų/derinių kurių galima bandyti... Tai, kaip ir man, SSRI nelabai tinka :/ Joo bandžiau Cipralex, kaip vanduo jis man buvo :D Zoloftas pakėlė kažkiek iš depresijos, o kombinacija su bupropionu tikrai ištraukė iš depresijos. Negaliu pasakyti dėl jo, bupropionas kažkiek energizuoja, esmė, kad žvalesnis esu ir aštresnio proto. Nepabandes nesuzinosi :)

Na aš spėju kad ne tai kad SSRI netinka, bet tiesiog jau per daug metų aš juos vartojau ir per daug kartų atkritęs buvau. Pirmus 3 kartus SSRI labai gerai veikė ir labai padėjo, gan greit ištraukdavo iš duobės. Šį kartą nebeveikia, tai nežinau kas čia pasikeitė šį kartą. Žodžiu.. aš nebent tik MAOI norėčiau bandyt arba neuroleptikus. Nuo neuroleptikų kažką bent jau konkretaus pajauti, o nuo šitų SSRI.. kaip vanduo visi man jie.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422258 Žinai, šiaip siūlyčiau pasidaryti išsamius kraujo tyrimus. Balandžio pradžioje dariausi (kraujolaboratorija.lt maxi vyrų ištyrimo paketas).

Daug ką sužinojau apie sveikatą. Trūko geležies, labai trūko vit B12 ir kai kurie rodikliai prie ribos. Ir pradėjau vartoti geležį ir vit b12 ir davijauta iškart atsitaisė, daug geriau jaučiuosi.

Jei bandysi tik vaistais, gali nepadėti jei natūraliai kažko organizme trūksta... Ten daug ką parodo, priešvėžiniai, skydliaukės ir t.t tyrimai.

Vot galėjau anksčiau pasidaryti jei būčiau žinojęs kad pasijusiu geriau...
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422260 Kad aš labai daug tyrimų daręsis per pastaruosius metus. 2 kartus skydliaukės visus hormonus, 2 kart visus testosteronus, prolaktinus, liutenizuojančius, antinkščius t.t. Vasaros gatvėj irgi sakė ištyrė viską nuodugniai. Rado vit d trūkumą ir skydliaukės autoimuninę kurią visada turėjau. Tai apie 1.5 metų jau imu 4000 vit D + magnio glicinatą 1000mg + moliūgų sėklų aliejų + žuvų taukai pastoviai + b12 + kartais rutinoskorbiną (nes turiu bėdų su kraujavimu). Žodžiu, manau ne čia šuo pakastas, nes tikrai gan daug tyrimų jau praeita ir nieko neranda.

Daktarė tai paprastai pasakė "gali būt kad tiesiog jau receptoriai "pavargę", nuo daug metų ssri vartojimo ir vis atsikartojančios ligos jau receptoriai nebetokie "lankstūs"." Tai tiesiog arba taip ir gyvenk arba toliau eksperimentuot su vaistais stipriai. Tai dėl to ir maniau kad dzin, davai man MAOI duokit, kas bus tas bus. Bet deja nėra jų. Užsienį skiria MAOI žmonėm kuriems niekas nepadeda ir jie prisikelia iš šitos ligos stebūklingai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422271 Monoamino oksidazės inhibitoriai. Senos kartos antidepresantai, pavojingesni, bet dažniausiai efektyviausi kai niekas kitas nebepadeda.
Parašė Viksiuke
#422299 Sveiki, na ką įstojau ir aš į šį kubelį. Gavau ir aš paroxetin pagerti, šiandien 4 diena, tai atsikėliau su didžiuliu nerimu, visą dieną kūnas sustingęs, nerimas didžiulis, tai teko gerti xanax. Galvoje sukasi mintys gal nebegerti, nes toks vaisingas nerimas, išėjau į lauką atrodo visko bijau. :?