Moderatorius: signs
- 2009 11 24, 13:54
Pavalgius reikia gert šiaip. Nu, nebent negaila savo skrandžio.
- 2009 11 25, 11:43
Gerbiamieji. Visi medikamentai geriami po valgio. Kai kurie valgio metu. Isimtinai 15-30 min. pries valgi. Ir butinai uzgeriami paprastu vandenui, o ne kava ir tuo labiau ne pienu, kaip kai kurie megsta....
Na, gal ne cia esantys... bet tokiu pacientu esu sutikus
Gerbkit savo stemplia ir skranduka.
Na, gal ne cia esantys... bet tokiu pacientu esu sutikus
Gerbkit savo stemplia ir skranduka.
"Nėra problemų - nėra galimybės vystytis".
- 2009 12 16, 16:24
Perskaičius temą radau šiuos nusiskundimus:
• AD silpnina imuninę sistemą,
• trikdo medžiagų apykaitą,
• padidina mieguistumą, todel visą dieną sunku sutelkti demesį susikoncentruoti,
• prastėja atmintis,
• sunku šlapintis,
• vidurių užkietėjimas.
Imuninę sistemą puikiai stiprina arbata su imbieru ir citrina, visi citrusiniai vaisiai, o tiems, kam nepatinka, galima vartot vitaminus.
Medžiagų apykaitą skatina judėjimas. Labai padeda prasiėjimas sparčiu žingsniu po valandą kasdien. Aš jei mažai judu, tai sulėtėja ne tik medžiagų apykaita, bet ir visa psichomotorika - judu lėčiau, skaitau lėčiau ir t.t. Beje, grynas oras naudingas ir imunitetui.
Vaikščiojimas taip pat sumažina mieguistumą. Tiesa, kai padidinti dėmesio koncentraciją, pagerinti atmintį - nežinau. Aš stengiuosi pasimokyti tiek, kiek išeina, ką jau padarysi. O atmintį gerinančius vitaminus vartot prisibijau, nesu tikra, ar nesureaguos su AD kaip nors netinkamai. Reikės paklausti gydytojo, ką daryti.
=)
Dėl vidurių užkietėjimo... Esant labai blogai padėčiai, tinka Senos lapai, visokios liekninamosios arbatos, vėlgi reikia daugiau judėti, galima daryti mankštą. Va dabar nuo vidurių užkietėjimo, bandysiu linų sėmenis. Labai tikiuosi, kad padės, nes kol kas tai viena didžiausių problemų.
Dalinamės patirtim apie šalutinius poveikius ir patarimais, kaip juos mažinti.
• AD silpnina imuninę sistemą,
• trikdo medžiagų apykaitą,
• padidina mieguistumą, todel visą dieną sunku sutelkti demesį susikoncentruoti,
• prastėja atmintis,
• sunku šlapintis,
• vidurių užkietėjimas.
Imuninę sistemą puikiai stiprina arbata su imbieru ir citrina, visi citrusiniai vaisiai, o tiems, kam nepatinka, galima vartot vitaminus.
Medžiagų apykaitą skatina judėjimas. Labai padeda prasiėjimas sparčiu žingsniu po valandą kasdien. Aš jei mažai judu, tai sulėtėja ne tik medžiagų apykaita, bet ir visa psichomotorika - judu lėčiau, skaitau lėčiau ir t.t. Beje, grynas oras naudingas ir imunitetui.
Vaikščiojimas taip pat sumažina mieguistumą. Tiesa, kai padidinti dėmesio koncentraciją, pagerinti atmintį - nežinau. Aš stengiuosi pasimokyti tiek, kiek išeina, ką jau padarysi. O atmintį gerinančius vitaminus vartot prisibijau, nesu tikra, ar nesureaguos su AD kaip nors netinkamai. Reikės paklausti gydytojo, ką daryti.
=)
Dėl vidurių užkietėjimo... Esant labai blogai padėčiai, tinka Senos lapai, visokios liekninamosios arbatos, vėlgi reikia daugiau judėti, galima daryti mankštą. Va dabar nuo vidurių užkietėjimo, bandysiu linų sėmenis. Labai tikiuosi, kad padės, nes kol kas tai viena didžiausių problemų.
Dalinamės patirtim apie šalutinius poveikius ir patarimais, kaip juos mažinti.
- 2009 12 16, 16:26
as turejau problemu tik su koncentracija ( vistiek sergant ir negeriant AD atmintis dar blogesne).man gydytoja patare galvoti tik apie tai,ka tuo metu darau =)
- 2009 12 16, 21:57
Yra išeičių, tik reikia netingėt jų ieškot. Pirmiausia, tai neperdozuot tos arbatos. =)
Pažiūrėsim, kaip man eisis su linų sėmenim. Rašo, kad po poros savaičių turėčiau pajaust poveikį. Agni sako, kad linų sėmenys sutvarko virškinamojo trakto darbą ir yra ne toks drastiškas dalykas, kaip kad sena arba prieparatai su sena. Mat, sena, yra skirta tiems kartams, kai jau skauda ir reikia greito poveikio. =)
Pažiūrėsim, kaip man eisis su linų sėmenim. Rašo, kad po poros savaičių turėčiau pajaust poveikį. Agni sako, kad linų sėmenys sutvarko virškinamojo trakto darbą ir yra ne toks drastiškas dalykas, kaip kad sena arba prieparatai su sena. Mat, sena, yra skirta tiems kartams, kai jau skauda ir reikia greito poveikio. =)
- 2009 12 19, 13:20
Man chroniskas viduriu uzkietejimas, tai su AD isvis kosmaras. Bet gyvenu dar - nei zarnyno, nei klozeto nesusprogdinau. =)
Reikia daaaaug skysciu gerti ir stengtis kuo daugiau judeti. Dar burokeliai gerai pralaisvina.
Reikia daaaaug skysciu gerti ir stengtis kuo daugiau judeti. Dar burokeliai gerai pralaisvina.
Pagalvok, kaip sunku pakeisti save, ir tu suprasi kokios bergzdzios tavo pastangos bent kiek pakeisti kitus. Volteras
- 2009 12 19, 17:19
Va dziovintos slyvos man padedavo, po to slyvu sultys. Dar kaip kava gerdavau tai kavos puse puoduko uzvirintos ir uzpilt kita puse salto vandens tai pramusdavo po keliu puodeliu is kart, gal tai tik man taip veikdavo.
The Show must go on!
- 2010 01 04, 15:06
Mano vyzdžiai labai išsiplėtė, bet kadangi tai visai netrukdo, nekreipiu dėmesio.
O šiaip yra vienas labai erzinantis dalykas - vakarais labai noriu miego, bet kai atsigulu, neišeina kokią valandą užmigti.
O šiaip yra vienas labai erzinantis dalykas - vakarais labai noriu miego, bet kai atsigulu, neišeina kokią valandą užmigti.
- 2010 01 07, 23:14
Kas atsitiktu zmogui, kuris neserga depresija, bet geria ad?