Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#163198 as pavalgius geriu bent truputi..
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#163248 Pavalgius reikia gert šiaip. Nu, nebent negaila savo skrandžio.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#163462 Gerbiamieji. Visi medikamentai geriami po valgio. Kai kurie valgio metu. Isimtinai 15-30 min. pries valgi. Ir butinai uzgeriami paprastu vandenui, o ne kava ir tuo labiau ne pienu, kaip kai kurie megsta....
Na, gal ne cia esantys... bet tokiu pacientu esu sutikus :achtung
Gerbkit savo stemplia ir skranduka.
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#168472 Perskaičius temą radau šiuos nusiskundimus:

• AD silpnina imuninę sistemą,
• trikdo medžiagų apykaitą,
• padidina mieguistumą, todel visą dieną sunku sutelkti demesį susikoncentruoti,
• prastėja atmintis,
• sunku šlapintis,
• vidurių užkietėjimas.

Imuninę sistemą puikiai stiprina arbata su imbieru ir citrina, visi citrusiniai vaisiai, o tiems, kam nepatinka, galima vartot vitaminus.

Medžiagų apykaitą skatina judėjimas. Labai padeda prasiėjimas sparčiu žingsniu po valandą kasdien. Aš jei mažai judu, tai sulėtėja ne tik medžiagų apykaita, bet ir visa psichomotorika - judu lėčiau, skaitau lėčiau ir t.t. Beje, grynas oras naudingas ir imunitetui.

Vaikščiojimas taip pat sumažina mieguistumą. Tiesa, kai padidinti dėmesio koncentraciją, pagerinti atmintį - nežinau. Aš stengiuosi pasimokyti tiek, kiek išeina, ką jau padarysi. O atmintį gerinančius vitaminus vartot prisibijau, nesu tikra, ar nesureaguos su AD kaip nors netinkamai. Reikės paklausti gydytojo, ką daryti.
=)

Dėl vidurių užkietėjimo... Esant labai blogai padėčiai, tinka Senos lapai, visokios liekninamosios arbatos, vėlgi reikia daugiau judėti, galima daryti mankštą. Va dabar nuo vidurių užkietėjimo, bandysiu linų sėmenis. Labai tikiuosi, kad padės, nes kol kas tai viena didžiausių problemų. :baubas

Dalinamės patirtim apie šalutinius poveikius ir patarimais, kaip juos mažinti. :kazokas :flo
ParašėKatinas
#168473 as turejau problemu tik su koncentracija ( vistiek sergant ir negeriant AD atmintis dar blogesne).man gydytoja patare galvoti tik apie tai,ka tuo metu darau =)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#168483 as turiu problema su viduriu uzkietejimu nuo efexor...geriu figura...bet kartais jos perdozuoju tada mane pykina...zodziu padetis truputi be iseities..o viena sena man nepatiko nes nuo jos labai pilva pusdavo
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#168584 Yra išeičių, tik reikia netingėt jų ieškot. Pirmiausia, tai neperdozuot tos arbatos. =)

Pažiūrėsim, kaip man eisis su linų sėmenim. Rašo, kad po poros savaičių turėčiau pajaust poveikį. Agni sako, kad linų sėmenys sutvarko virškinamojo trakto darbą ir yra ne toks drastiškas dalykas, kaip kad sena arba prieparatai su sena. Mat, sena, yra skirta tiems kartams, kai jau skauda ir reikia greito poveikio. =)
Vartotojo avataras
Parašė Marse
#169323 Seną jokiu būdu negalima vartoti nuolatos, nes ji tada kažkaip visai išreguliuoja žarnyną. Negrįžtamai
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#169338 na taip...bet geriau nei vaiksciojimas i tualeta kas dvi dienas ar cheminiai laisvinamieji...nelabai ka cia padarysi :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#169345 O nebandėt džiovintų slyvų ar abrikosų? Tik reikia pamirkyt prieš valgant.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#169347 esu bandzius anksciau kazkiek padedavo :?
Parašė Forgiven
#169357 Man chroniskas viduriu uzkietejimas, tai su AD isvis kosmaras. Bet gyvenu dar - nei zarnyno, nei klozeto nesusprogdinau. =)
Reikia daaaaug skysciu gerti ir stengtis kuo daugiau judeti. Dar burokeliai gerai pralaisvina.
Vartotojo avataras
Parašė Prakeiktasis
#169392 Va dziovintos slyvos man padedavo, po to slyvu sultys. Dar kaip kava gerdavau tai kavos puse puoduko uzvirintos ir uzpilt kita puse salto vandens tai pramusdavo po keliu puodeliu is kart, gal tai tik man taip veikdavo.
ParašėŠiršė
#172059 Mano vyzdžiai labai išsiplėtė, bet kadangi tai visai netrukdo, nekreipiu dėmesio.
O šiaip yra vienas labai erzinantis dalykas - vakarais labai noriu miego, bet kai atsigulu, neišeina kokią valandą užmigti.
Parašėnemoku
#172635 Kas atsitiktu zmogui, kuris neserga depresija, bet geria ad?