Moderatorius: signs

Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:
Ramunyte rašė:Negaliu dar vis patiketi kai griūna vaiko svajones o mokėsi jis gerai ,aišku buvo ir ligos simptomai uzsibrezdavo tikslu iki max o tada ir prasidėjo ,negaliu dar vis susitaikyti(((

Nebūtinai griūna... Būna gi žmonės su šizofrenijos diagnoze užima aukštus postus... Reiškia sėkmingai baigė mokslus ir pan... Pasistenk negalvoti kas bus, nes to neįmanoma numatyti... Savotiškas mazochizmas su tuo galvojimu kas bus... Svarbiausia dabar kažkaip sąlygas sudaryti, kad būtų kuo mažiau streso... :heart

O taip jūs teisi,labai stenksiuosi ,tai vat ir mums dar neaisku niekas ir liga dar gali keistis.bet taip geriausiai negalvoti,o daryti tai kas šiuo metu įmanoma,ka ir bandau :heart Ačiū už palaikyma.ir dar noriu paklausti ar gerent vaistus dingsta kaip garsu ir per kiek laiko? :heart
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:
Ramunyte rašė:Ir dar remisijos baigdavosi geriant vaistus?ar kaip?

Na dažniausiai atėjus remisijai po kurio laiko pamažindavo tas užkeltas dozes ir po kurio laiko, kai koks stresas, tai vėl krentu žemyn. Tada vėl užkelia dozes... Na ir gaunasi toks žaidimas... :bloga

Ojej dievuliau,kaip atrasti ta auksiuka :oops: man sūnui nuvo pradzioj su haloperidoliu tas pats per greit pradėjo mažinti ir atkrito dvigubai,va dėl ko baisu dabar mažinti ar nuimineti ji :oops: ir kaip žinoti kada galima nuimineti ypač haloperidoli? :heart
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#417541 Geriant halo didesnėm dozėm man gan greit nuima ir paranojas ir garsus. Net nežinau... kelių dienų, savaitės klausimas... Ypač gerai suveikia dar ligoninėj diazepamo lašelinės. Leidžia pailsėt nuo tų briedų... :bloga
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Geriant halo didesnėm dozėm man gan greit nuima ir paranojas ir garsus. Net nežinau... kelių dienų, savaitės klausimas... Ypač gerai suveikia dar ligoninėj diazepamo lašelinės. Leidžia pailsėt nuo tų briedų... :bloga

Jam pirma karta kai buvo ligoninėj bet Šiauliuose buvo dvi savaites tai buvo nuėmė kai gryzom,bet pradėjo mažinti ir tada paliko keisti haloperidoli į kazka kita daktare keitė pamažu nuiminedama į olanzapina ir va tada visai sakes buvo nuime haloperidoli pridėjo olanzapino kėlė iki 15mg ar20mg nebepamenu ir jis visai išprotėjo nebežinojo kur detis prasidėjo nedekvatus elgesys juokas akys dideles isigandes susijaudinęs balsai,vaizdai nu zodziu teko vežti į Kauno klinikas ten prabuvo mėnesį ir keitė į arispa paliekant haloperidoli va ir geriam dar vis o dideliu dozių bijom dėl vertimo dabar duoda po puse tabletes ryte per pietus ir vakare.plius arispa 20mg.ir diazapamas buvo jam taip.ir dabar yra tai geriam kai prireikia tik.
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Geriant halo didesnėm dozėm man gan greit nuima ir paranojas ir garsus. Net nežinau... kelių dienų, savaitės klausimas... Ypač gerai suveikia dar ligoninėj diazepamo lašelinės. Leidžia pailsėt nuo tų briedų... :bloga

Ir dar ,o kiek tos dideles dozes?
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Manau ne tai kad priprantama prie vaistų, bet tiesiognsu laiku jie nustoja veikt. Organizmas pripranta prie jų ir reikia ieškot naujų alternatyvų. Man pvz vaistai kurie anksčiau padėjo dabar buvo kaip saldainis. Biškutį padėjo bet labai minimaliai. Jums manau kadangi pirmą kartą liga tai vaistai tikrai padės. Svarbu ateity neatkrist. :)

Na dar tikrai sunku pasakyti ar tiks ar pades kad pliusu yra taip,bet dar ir simptomų yra,sakė po mėnesio vaz pas daktare tai sako oi kiek turiu papasakoti.ech ech tik va kad sveikatyte šiek tiek tikrai geresne ,jau galime keltis į mokykla ir pan kol kas yra noras kiek ilgai nežinau …bet galva sako išplaukus ir pats normaliai negali susikaupti ir pan.tai net nežinau ka siūlys dėl mokslu.o dar esu pastebėjus kad jis kažkada išgėrė tris tablet diazapamo ir gal tris dienas gerai jautiesi atrodė net kaip sveikas,taip džiaugiausi sakau pagaliau jau gerėja,o pasirodo vėliau tik sužinojau jog eidamas į svente išgėrė 3tablt dezepamo :bloga tai viskas čia nuo nerimo ar kaip tos ligos?tai gal reikia kokiu kitu vaistų kad nerimą nuimtu?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Ramunyte rašė:

Ir dar ,o kiek tos dideles dozes?

Man didesnės dozės tai nuo 10mg. Nors iš tikrųjų man rods čia nėra didelė dozė. :?
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Po puse? Jei penkių mg tab, tai gaunasi 7,5mg... ? :bloga

O taip tikrai jus teisi po 5mg.tai va o didinti jis ir taip bijo nes turi šalutinius be to mokykla prasidėjo, visai ji slopintu.Na zesim po daktarės kas ir kaip nes dėl mokslu tikrai kazka darys.
Parašė Ramunyte

Ir kiek laiko geriate kol nuima daugmaž ?ir tada vel negeriate?
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Šiaip net nežinau... kelis mėn. Nors mano gyd jau norėtų turbūt kad gerčiau ištisai palaikomąją dozę. :bloga

Aina sau nu,tas 10mg jums noretu palikti?bliamba nejau nėra kas padetu be tu šalutiniu tokiu :bloga o kaip jums arispa?geriate dar taip?o tai prie haloperidolio nereikia jum papildomu nuo šalutiniu ?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#417718 Arisppa geriu vis dar 30mg.
Nuo halo šalutinių nieko negeriu... Man tik kartais atsigulus kojų raumenys nevalingai susitraukinėja, man rods vadinasi distonija. Bet galima kentėt... O daugiau jokių šalutinių nejaučiu. Nekausto jis manęs. Ir šiaip nuo šizo simptomų halo man geriausiai padeda...
Parašė Ramunyte
Astronautė-Myška rašė:Arisppa geriu vis dar 30mg.
Nuo halo šalutinių nieko negeriu... Man tik kartais atsigulus kojų raumenys nevalingai susitraukinėja, man rods vadinasi distonija. Bet galima kentėt... O daugiau jokių šalutinių nejaučiu. Nekausto jis manęs. Ir šiaip nuo šizo simptomų halo man geriausiai padeda...

O mums va retkarčiais verčia akis tad geriam ciklodoli,na zesim gal jam didins haloperidoli nors sūnus jo labai nenori sako prašysiu kad nuimtu,bet jai simptomų yra klausimas ,ar dar nekels ,Ojej o jis kaip bijo tu šalutiniu …