Moderatorius: signs
- 2014 07 28, 13:05
Ernesta, o tu psichoterapiją lankai?
- 2014 07 28, 20:30
Čia gal kiekvienam individualu. Man asmeniškai realybės pojūtį buvo gerokai prislopinęs venlafaksinas (150 - 225 mg). Visos emocijos nenatūralios, juokdavausi kad visi juokiasi, ne iš širdies, pilnai nejaučiau elementarių emocijų ir pan. Apskritai viskas ėjo lyg pro rūką, t.y. realybė tarsi ten, o aš čia. Keistas jausmas, bet pakeitus antidepresantus viskas susitvarkė. Vėl esu savimi
Nors su venlafaksinu jaučiausi ramesnė, stabilesnė kažkiek, bet visa kita man buvo tragiška.
p.s. Sudiminot mane tuo Seroxatu
Ernesta23 rašė:ramesne gal ir as jau ,bet wa kaip susigrazinti ta realybes pojuti dziaugsma wiska,dar tawo waro i newilty....ar niekam taip nera sirgusiem depresija kad nejauti realybes jausmo ?
Čia gal kiekvienam individualu. Man asmeniškai realybės pojūtį buvo gerokai prislopinęs venlafaksinas (150 - 225 mg). Visos emocijos nenatūralios, juokdavausi kad visi juokiasi, ne iš širdies, pilnai nejaučiau elementarių emocijų ir pan. Apskritai viskas ėjo lyg pro rūką, t.y. realybė tarsi ten, o aš čia. Keistas jausmas, bet pakeitus antidepresantus viskas susitvarkė. Vėl esu savimi
Nors su venlafaksinu jaučiausi ramesnė, stabilesnė kažkiek, bet visa kita man buvo tragiška.
- 2014 07 28, 20:43
Tiesa, nepaminėjau gal to, kad man paprastai nėra problemų su emocijų nejautimu ar realybės nejautimu. T.y. man visi šie dalykai buvo iššaukti antidepresantų, kurie man netiko. Bet jeigu prieš nustatant ligą šie ir panašūs simptomai yra, tada reikalingas ilgesnis gydymasis, gerai nustatyta diagnozė ir parinkti vaistai turi padėti. Kiek teko girdėti, tai jau platesnė diagnozė nei tik depresija. Greito išgijimo norime visi, deja net ir su įsisenėjusia depresija tenka labai ilgai kovoti.
Ernesta23, kantrybės
Ir svarbiausia, viską sakyti psichiatrui, su juo kalbėti, aiškintis, kas neaišku. Nereikia bijoti klausti. Čia galime tik iš bendros patirties kažką pasakyti, bet nebūtinai tai tau tiks.
Ernesta23, kantrybės
Ir svarbiausia, viską sakyti psichiatrui, su juo kalbėti, aiškintis, kas neaišku. Nereikia bijoti klausti. Čia galime tik iš bendros patirties kažką pasakyti, bet nebūtinai tai tau tiks.
- 2014 07 28, 20:44
HappyAngel rašė:na man tas pats juokiuos ,kad kiti ta daro tas kwailiausia,nejauciu emociju ir dar dabar ir realybes tos ,wiena dar nedrystu eiti i lauka,bet jei jau pas daktara einu tai stengiuos kazkip nueiti atrodo kaip girta buciau meto i salis......gal atstatys antidepresantai wiska?Ernesta23 rašė:ramesne gal ir as jau ,bet wa kaip susigrazinti ta realybes pojuti dziaugsma wiska,dar tawo waro i newilty....ar niekam taip nera sirgusiem depresija kad nejauti realybes jausmo ?
Čia gal kiekvienam individualu. Man asmeniškai realybės pojūtį buvo gerokai prislopinęs venlafaksinas (150 - 225 mg). Visos emocijos nenatūralios, juokdavausi kad visi juokiasi, ne iš širdies, pilnai nejaučiau elementarių emocijų ir pan. Apskritai viskas ėjo lyg pro rūką, t.y. realybė tarsi ten, o aš čia. Keistas jausmas, bet pakeitus antidepresantus viskas susitvarkė. Vėl esu savimiNors su venlafaksinu jaučiausi ramesnė, stabilesnė kažkiek, bet visa kita man buvo tragiška.
- 2014 07 29, 09:01
sitas jausmas man labai pazystamas. man jokie vaistai nuo to nepadejo kazkur 4 metus.
tik seroxatas padejo kazkiek
Ernesta23 rašė:HappyAngel rašė:na man tas pats juokiuos ,kad kiti ta daro tas kwailiausia,nejauciu emociju ir dar dabar ir realybes tos ,wiena dar nedrystu eiti i lauka,bet jei jau pas daktara einu tai stengiuos kazkip nueiti atrodo kaip girta buciau meto i salis......gal atstatys antidepresantai wiska?Ernesta23 rašė:ramesne gal ir as jau ,bet wa kaip susigrazinti ta realybes pojuti dziaugsma wiska,dar tawo waro i newilty....ar niekam taip nera sirgusiem depresija kad nejauti realybes jausmo ?
Čia gal kiekvienam individualu. Man asmeniškai realybės pojūtį buvo gerokai prislopinęs venlafaksinas (150 - 225 mg). Visos emocijos nenatūralios, juokdavausi kad visi juokiasi, ne iš širdies, pilnai nejaučiau elementarių emocijų ir pan. Apskritai viskas ėjo lyg pro rūką, t.y. realybė tarsi ten, o aš čia. Keistas jausmas, bet pakeitus antidepresantus viskas susitvarkė. Vėl esu savimiNors su venlafaksinu jaučiausi ramesnė, stabilesnė kažkiek, bet visa kita man buvo tragiška.
sitas jausmas man labai pazystamas. man jokie vaistai nuo to nepadejo kazkur 4 metus.
tik seroxatas padejo kazkiek
- 2014 07 29, 09:37
HappyAngel rašė:Tiesa, nepaminėjau gal to, kad man paprastai nėra problemų su emocijų nejautimu ar realybės nejautimu. T.y. man visi šie dalykai buvo iššaukti antidepresantų, kurie man netiko. Bet jeigu prieš nustatant ligą šie ir panašūs simptomai yra, tada reikalingas ilgesnis gydymasis, gerai nustatyta diagnozė ir parinkti vaistai turi padėti. Kiek teko girdėti, tai jau platesnė diagnozė nei tik depresija. Greito išgijimo norime visi, deja net ir su įsisenėjusia depresija tenka labai ilgai kovoti.na kas keisciausia kad as buwau iswykusi i anglija gywenau ten,tai cia lietuwoje atsitiko nelaime kai ten buwau suzinojusi suregawau itin stipriai tada prasidejo wisos nesamones baimes ir panasiai israde seimos gydytojas diazepama geriau tik sawaite ir nutraukiau ir wiskas padejo jie man ,ir prasidejo wisas blogumas...cia tas diazepamas gal wiska man padare nzn net ka galwoti.....
Ernesta23, kantrybėsIr svarbiausia, viską sakyti psichiatrui, su juo kalbėti, aiškintis, kas neaišku. Nereikia bijoti klausti. Čia galime tik iš bendros patirties kažką pasakyti, bet nebūtinai tai tau tiks.
- 2014 07 31, 17:02
HappyAngel rašė:Sweika o kokius tau antidepresantus pakeite kitus?kad padejo susigrazinti realybes pojuti?Ernesta23 rašė:ramesne gal ir as jau ,bet wa kaip susigrazinti ta realybes pojuti dziaugsma wiska,dar tawo waro i newilty....ar niekam taip nera sirgusiem depresija kad nejauti realybes jausmo ?
- 2014 07 31, 18:37
Atsargiai siaip su antidepresantais. Tu gauni papildoma serotonino kieki bet cheniniu buna ir zusta sutrinka naturali gamyba. Tampi priklausomas nuo vaistu tuk visada reikes didesnes ir didesnes dozes. Pazek forume beveik visi vaistus ryja ir vistiek jauciasi blogai o be vaistu jie isvis negaletu nes smegenim padaryta zala nebeatstatoms.
- 2014 07 31, 19:57
Visai nesutinku su šiuo pasisakymu. Čia tiktų labiau šitie gąsdinimai tiems, kas vartoja daug raminamųjų, neuroleptikų. Ir tai sakyčiau labai individualus dalykas. Aš pvz. neturiu priklausomybės nei vieniems vaistams. Galiu ilgai gerti, po to negerti. Ir nieko. Kitiems kitaip.
Manau, kad daugumai be vaistų būtų šakutės. O kad be vaistų galima gyventi, tai faktas. Man teko vartoti porą metų antidepresantus, kol pagijau. Tada kelis metus gyvenau be jokių vaistų, o žalos buvo nulis padaryta. Taip kad nesuprantu, tokie postai išvis kam? Juk žinome, kad yra išgydomų psichikos ligų ir neišgydomų.
Ernesta23, aš vartojau venlafaksiną. Pakeitė į cymbaltą (duloxetiną).
K2_fujativeK2 rašė:Atsargiai siaip su antidepresantais. Tu gauni papildoma serotonino kieki bet cheniniu buna ir zusta sutrinka naturali gamyba. Tampi priklausomas nuo vaistu tuk visada reikes didesnes ir didesnes dozes. Pazek forume beveik visi vaistus ryja ir vistiek jauciasi blogai o be vaistu jie isvis negaletu nes smegenim padaryta zala nebeatstatoms.
Visai nesutinku su šiuo pasisakymu. Čia tiktų labiau šitie gąsdinimai tiems, kas vartoja daug raminamųjų, neuroleptikų. Ir tai sakyčiau labai individualus dalykas. Aš pvz. neturiu priklausomybės nei vieniems vaistams. Galiu ilgai gerti, po to negerti. Ir nieko. Kitiems kitaip.
Manau, kad daugumai be vaistų būtų šakutės. O kad be vaistų galima gyventi, tai faktas. Man teko vartoti porą metų antidepresantus, kol pagijau. Tada kelis metus gyvenau be jokių vaistų, o žalos buvo nulis padaryta. Taip kad nesuprantu, tokie postai išvis kam? Juk žinome, kad yra išgydomų psichikos ligų ir neišgydomų.
Ernesta23, aš vartojau venlafaksiną. Pakeitė į cymbaltą (duloxetiną).
- 2014 08 01, 00:41
Atkreipk demesi ir i tai, kad anksciau psichikos ligomis sergantieji visa gyvenima buvo laikomi psichiatrinese ligoninese, o dabar daugelis puikiai pritampa visuomeneje, gali dirbti ir i ligonines gulasi tik vienas kitas. Viena to priezasciu yra veiksmingesniu vaistu atsiradimas.
K2_fujativeK2 rašė: Pazek forume beveik visi vaistus ryja ir vistiek jauciasi blogai o be vaistu jie isvis negaletu nes smegenim padaryta zala nebeatstatoms.
Atkreipk demesi ir i tai, kad anksciau psichikos ligomis sergantieji visa gyvenima buvo laikomi psichiatrinese ligoninese, o dabar daugelis puikiai pritampa visuomeneje, gali dirbti ir i ligonines gulasi tik vienas kitas. Viena to priezasciu yra veiksmingesniu vaistu atsiradimas.
- 2014 08 02, 09:12
Sorry del klaidu eidamas telefonu rasiau. Zejau filma apie seroxata tai ten sako kad jis pakelia serotino kieki , bet nutraukus jis savaime nebesigamina ir sutrinka naturali smegenu veikla. Kuo ilgiau zmogus vartoja tuo blogiau buna didesne zala. Ten minejo seroxata zolofta ir dar kelis antidepresantus.
K2_fujativeK2 rašė:Atsargiai siaip su antidepresantais. Tu gauni papildoma serotonino kieki bet cheniniu buna ir zusta sutrinka naturali gamyba. Tampi priklausomas nuo vaistu tuk visada reikes didesnes ir didesnes dozes. Pazek forume beveik visi vaistus ryja ir vistiek jauciasi blogai o be vaistu jie isvis negaletu nes smegenim padaryta zala nebeatstatoms.
Sorry del klaidu eidamas telefonu rasiau. Zejau filma apie seroxata tai ten sako kad jis pakelia serotino kieki , bet nutraukus jis savaime nebesigamina ir sutrinka naturali smegenu veikla. Kuo ilgiau zmogus vartoja tuo blogiau buna didesne zala. Ten minejo seroxata zolofta ir dar kelis antidepresantus.