Moderatorius: signs

ParašėKatinas
#203009 Jei AD veiktu kaip narkotikai, man atrodo gydytu pastaraisiais. Maltu sau ramiai aguonas vaistu fabrikuose.
Zmogus nustojes vartoti AD nebutinai atkrenta i depresija. Negeriu jau metus, jauciuosi absoliuciai normaliai. Draugai man sako, kad labai daug sypsausi, taigi darom isvada, kad visgi smegenys pacios gamina ta serotonina. Beje, kai zmogus pradeda gerti AD, smegenys JAU nebemoka serotonino gamint, del to ir susergaama depresija.O jei ir atkrenta ligonis, beda visgi zmoguje arba gyvenime.
Manes AD neatbukino, tik sutrikde sugebejima koncentruoti demesi. O kaip manai, geriau gailetis, kad gyveni, ar retkarciais pamirsti pirstines troleibuse? Nutraukiau vaistus ramiai, be jokiu lomkiu, nei fiziniu, nei psichologiniu.
Patarciau geriau visgi isiskaityti i AD veikimo principus.
Parašė schizophrenic
Kandis rašė:Tai norejau jusu paklausti,su siuolaikiniais antidepresantais tikrai nera tas pats? Ar jie nesuzaloja dar labiau smegenis, ir paskui zmogus visa gyvenima turi vartoti antidepresantus, nes smegenys pripranta juos gauti ir negali pasigaminti pacios to laimes hormono?

Vartoti turi tol, kol pagerėja savijauta. Jeigu nepagerėja per visą gyvenimą, tuomet visą gyvenimą ir vartoja :) Nors nemanau, kad tokių atvejų daug, dažniausiai per kelis metus vis tik pagerėja. Nebent kokia labai sunki rezistentiška depresija būtų.

Kandis rašė:Ir man keisciausia tai,kad psichiartai sako, tipo antidepresiantai nesuteikia priklausomybes,bet kaip suprantu, jie atbukina zmogu taip?

"Atbukina" negatyvias mintis, sumažina emocionalumą, jautrumą, ir pan. Paties žmogaus neatbukina (jeigu gerai supratau ko būtent tu klausi :) )

Kandis rašė:Ir paskui buna lomkes?

Būna, bet jeigu nutrauki vaistus pamažu, suplanuotai, tai neturėtų būti labai stiprios (arba gali išvis nebūt).

Kandis rašė:Ir po ju nutraukimo visada atkrentama i depresija?

Nebūtinai. Depresija linkus atsinaujint, bet jeigu buvo nesunki forma, gali niekada ir nebepasikartot.

Kandis rašė:Zmones su antidepresiantais negali mokintis normaliai, jie 'suzombeja', ar tai tiesa?

Paprastai AD ir skiriami tam, kad pašalintų "suzombėjimą" ir suteiktų galimybę užsiimt įprastine veikla, mokytis ir pan.

O šiaip, nereikia vartot vaistų, jei nėra būtinybės. Jeigu kyla visokių minčių, trypčioji vietoj ir myki "ai, nenoriu, čia negerai, bla bla bla", tai tikriausiai tau jų nereikia. Nes tada, kai tikrai reikės, nebebus svarbu, ką jie daro ar ko nedaro.
Parašėnemoku
#203339 Čia iš viso žiaurias nesąmones rašo. Pvz kad moterys negali sirgti šizofrenija. Ir kad šizofrenija yra humoro liga, žmogaus vidus užpildomas vien humoru, nebelieka sveiko proto.
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#203340 Įsiterpsiu. Reikia, manau, kalbėt apie nepriklausomybę nuo vaistų (ir vaistinių, kur $$ daug palieki), nei apie priklausomybę.
žinoma, kad yra priklausomybė nuo visų vaistų (psichologinė priklausomybė bent jau tikrai:ramus būsi ir gausi paguodos,jei nusipirksi kad ir dėlvisopikto nereikiamų,bet atsarginių tablečių)
Kaip ir nuo fizinės sveikatos, taip ir nuo psichinės, reikia manau kalbėt su gydytoju, kaip mažinti, o ne didinti vaistų dozes; kaip pakeisti juos kitais, kad prie vienodų ilgainiui nepriprastum. Kalbėti, ar tarkim būnant saulėje, vartojant vaisius, judant gryname ore nėra alternatyva vaistų didinimui ir panš.
Vartotojo avataras
Parašė Kandis
nemoku rašė:Čia iš viso žiaurias nesąmones rašo. Pvz kad moterys negali sirgti šizofrenija. Ir kad šizofrenija yra humoro liga, žmogaus vidus užpildomas vien humoru, nebelieka sveiko proto.

As puse dienos varciau ta puslapi apie tipus ir pradejau juoktis, nu ir didesnio absurdo nesu maciusi. Nu pvz. sako, vienas tipas serga depresija, o kitas neserga,nors as pazistu zmones kurie yra labai panasus i ta tipa, ir yra jiem depresija, o cia raso, kad nera ir neturi buti... Siaip ta teorija labai itaigiai perteikta, is pirmo zvilgsnio gali tuom patiketi, bet kuo daugiau skaitai, tuo daugiau tu klausimu kyla.
Paieskojau per google anglu kalba apie sia tipu teorija,absoliuciai nieko neradau,neskaitant smulkios informacijos, bet ta kuri butu placiai pateikta, paaiskinta ir pan, nieko neradau.. Gal ir nemoku ieskoti, nu nezinau.. Bet siaip gerai pagalvojus, jei si tipu teorija butu tokia teisinga ir tiksli, tai apie tai butu daug rasoma ir kalbama... Kazkodel man kyla itarimas, kad si puslapi sukure koks zmogus, kuris turi psichikos problemu, apiimtas haliunaciju, kad atseit jis atranda neitiketina dalyka, nuo kurio pasikeis visas pasaulis. :D
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
Katinas rašė:Jei AD veiktu kaip narkotikai, man atrodo gydytu pastaraisiais. Maltu sau ramiai aguonas vaistu fabrikuose.
Zmogus nustojes vartoti AD nebutinai atkrenta i depresija. Negeriu jau metus, jauciuosi absoliuciai normaliai. Draugai man sako, kad labai daug sypsausi, taigi darom isvada, kad visgi smegenys pacios gamina ta serotonina. Beje, kai zmogus pradeda gerti AD, smegenys JAU nebemoka serotonino gamint, del to ir susergaama depresija.O jei ir atkrenta ligonis, beda visgi zmoguje arba gyvenime.

Na taip. Sako, reikia žmogų gydyti, kai dabar gydo ligą, t.y. jos simptomus vien šalina.
Ot, kad taip, kaip pasakei, būtų ir su migdomaisiais - pageri trupučiuką, ir grąžina jie tave į pusiausvyrą. O dabar... vienas fizinę negalią turintis žmogus net pavadino mane "narkomanu", vien kad migdomuosius vartoju [tiesa, prieš tai aš jį apšaukiau "alkogoliku", vien už tai kad jis alų vartoja]
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
Kandis rašė:
nemoku rašė:Čia iš viso žiaurias nesąmones rašo. Pvz kad moterys negali sirgti šizofrenija. Ir kad šizofrenija yra humoro liga, žmogaus vidus užpildomas vien humoru, nebelieka sveiko proto.

As puse dienos varciau ta puslapi apie tipus ir pradejau juoktis, nu ir didesnio absurdo nesu maciusi. Nu pvz. sako, vienas tipas serga depresija, o kitas neserga,nors as pazistu zmones kurie yra labai panasus i ta tipa, ir yra jiem depresija, o cia raso, kad nera ir neturi buti... Siaip ta teorija labai itaigiai perteikta, is pirmo zvilgsnio gali tuom patiketi, bet kuo daugiau skaitai, tuo daugiau tu klausimu kyla.

the same here. pritariu :angel
Vartotojo avataras
Parašė Simka
#217890 Po ligoniniu geriau Neulofaxin ir mirtazapin.gydytoja nutrauke jau db Neulofaxin,o mirtazapino paliko tik 15mg. Blogai...Jauciuos blogai :bloga Nemalonus pojūtis širdies plote,oro trūkumas,kojų neramumas..jausmas,lyg reikia kuo greičiau sprukti,pastovus nuovargis,apatija,jautrumas garsams,įtampa raumenyse,gremėzdiškumo pojūtis,neklusnios galūnės,jausmas,kad mano kūnas nepriklauso man. Ar taip turi but nutraukiant vaistus?
ParašėŠiršė
schizophrenic rašė:O šiaip, nereikia vartot vaistų, jei nėra būtinybės. Jeigu kyla visokių minčių, trypčioji vietoj ir myki "ai, nenoriu, čia negerai, bla bla bla", tai tikriausiai tau jų nereikia. Nes tada, kai tikrai reikės, nebebus svarbu, ką jie daro ar ko nedaro.

Lengviau išgydyti tai, kas tik prasideda, o ne tai, kas įsisenėję...
O šiaip visi iš pradžių mykia. Ir aš vis dar mykiu, nenoriu baisiai tų AD vėl :achtung bet jei gydytojas lieps, tai ir gersiu.

Grįžtant prie temos - man nutraukti vaistus pirmą kartą nebuvo labai sunku. Ir padėjo jie, nesigailiu, kad gėriau.
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#217909 jaučiu, kad esu įpratęs prie bromazepamo/lexotanilio.
Nežinau, tikiuosi, kad atjunkimas bus kiek galima lengvesnis..
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#217922 Tikriausiai atprast bus sunku, bet tavo nikas nerealus :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Apsižiok
#217923 Daug kas šiame gyvenime sunku, bet tikiu, kad valios kažkiek turiu.
Ačiū :).
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#217931 Tavo humoro jausmas išgelbės tave.
Vartotojo avataras
Parašė Brunhilda
Apsižiok rašė:jaučiu, kad esu įpratęs prie bromazepamo/lexotanilio.
Nežinau, tikiuosi, kad atjunkimas bus kiek galima lengvesnis..

Gydytojas tau tikrai pades nuo jo atprasti.
Man labai lengvai pavyko atsikratyti Alprazolamo (Xanaxo). Is tikruju, ne tiek jau daug as jau ir gerdavau, po 1/2, po 1/4, tai atpratau per pora dienu :)
Sekmes ir tau, bet nikas rimtai nerealus :achtung