Moderatorius: signs

Parašė dalyba iš nulio
Ars Velvetica rašė:Turbūt geriausia išeitis, galintiems gultis Vilniuje, yra RVPL Universitetinis skyrius. Gulėjau praėjusį lapkritį, gydytoja psichiatrė pasiūlė padoriai išsitirti, nes jau buvau konsultuotas penkių psichiatrų, matęs ne vieną psichoterapeutą, vartojęs ne vienus psichotropus ir vis negerėjančios būklės. Skyriui vadovauja VU Medicinos universiteto Psichiatrijos klinikos docentė Aldona Šiurkutė, mokomi rezidentai, vyksta paskaitos ir seminarai, rengiamos mokslinės konferencijos. Pirmąkart į stacionarą patekusius, ypač jaunuolius, konsultuoja vienintelis psichiatrijos profesorius Lietuvoje, Algirdas Dembinskas. Skyrius mišrus, yra vyrų ir moterų palatos, mažiausioje palatoje yra 4 vietos. Yra keli režimai, trečias režimas (jei tiksliai pamenu) leidžia laisvai vaikščioti po ligoninės teritoriją ir už jos. Socialinė darbuotoja nuolat rūpinais užsiėmimais - pasivaikščiojimais turintiems antrą režimą, ėjimais į parduotuvę, biliardą, autogeninę treniruotę, rytines mankštas ir t.t. Skyrius turi savo valgyklą, maitina palyginti labai neblogai. Likau labai patenkintas.

Gaila, kad mokomi rezidentai :x tikrai nieko gero neišmokys, nebent rezidentas turės labai gerą kritinį mąstymą
Parašė ereliz
deadcandance rašė:man tai va nuo geguzes 10 reikes i dienos stacionara vaiksciot Vilniuje vasaros gatveje, prie olandu ziedo :) ..ka galit pasakyt?

nu ka galiu pasakyti, ziurint kas tau yra, jei nemiela gyventi, nesusitvarkai su savo mintim, tai ten sukurtas kaip tik tokiam zmogui, kuriam reikia grupines pagalbos, paskiria ir psichologa jei mato jei reikia. O toliau kas savaite su psichoterapiautu susitinki, klausia kaip jauciasi ar reikia vaistu ir t.t. po 6 savaiciu arba gerai buna arba ne :D, man ne.
Parašė dalyba iš nulio
#188674 Gal kas žinot, kaip pakliūti į Vasaros 5 ligoninę? Reikia deklaruoti savo gyvenamąją vietą Vilniuje, ar reikia kokio draudimo, siuntimo, ar galima pakliūti pvz po mokamos konsultacijos priėmimo skyriuje?
Parašė Medūza
dalyba iš nulio rašė:Gal kas žinot, kaip pakliūti į Vasaros 5 ligoninę? Reikia deklaruoti savo gyvenamąją vietą Vilniuje, ar reikia kokio draudimo, siuntimo, ar galima pakliūti pvz po mokamos konsultacijos priėmimo skyriuje?

Tavo vietoj taip nesiversciau i vasaros 5 ligonine, nes vis daugiau atveju girdziu kai nugydo psichiatrinese ligoninese. O pakliuti tai labai paprasta. Reikia tik siuntimo is psichiatro pagal poliklinika. Gerai pagalvok kuo rizikuoji. Kritiniu atveju jeigu gultis - tai tik kriziu skyriuje. Ten atidziau parenka vaistus. Dar yra toks dienos stacionaras, kur nereikia guleti, tik vaikscioti, bet ten nesiulyciau...O jeigu gulsies, tai venk visokiu antipsichoziniu vaistu, nes jie nugramzdina...
Parašė dalyba iš nulio
#188688 Aš norėčiau dar pasitikslinti, ar jūs remiatės bloga patirtim konkrečiai vasaros 5 ligoninėje, ar kokioje nors kitoje?
nes vis daugiau atveju girdziu kai nugydo psichiatrinese ligoninese

Ir kas yra tas krizių skyrius?
Parašė dalyba iš nulio
#188696 Google padariau, tai man rado krizių skyrių, kuris yra Vasaros 5 ligoninėje. Ar čia šitas?
Parašė Medūza
dalyba iš nulio rašė:Google padariau, tai man rado krizių skyrių, kuris yra Vasaros 5 ligoninėje. Ar čia šitas?

Tai greiciausiai sitas. O remiuosi konkreciai vasaros istaiga.
Parašė Medūza
#188983 Dalybai is nulio. O kas yra, kad taip verziesi i ligonine? Psichiatras neparenka vaistu?
Parašė dalyba iš nulio
#188997 Aš nesakiau, kad veržiuosi į ligoninę. Mano vyrui reikia, nes pinigai baigiasi privačiai gydytis, ir vaistai, kurie tiko, dabar visiškai nebetinka. Taip pat jam padeda psichoterapija labai, bet ir pinigų nebeliko, o aš pati negaliu jam atlikinėti. Vasaros 5 ligoninėj, kiek žinau, gydytojai yra linkę taikyti psichoterapiją, dėl to jam labai labai padėtų, jeigu dažnai gautų. Ir dar reikia viską atlikti greit, nes jis universitete mokosi, negalima daug praleisti, dėl to manau, jog stacionaras geriau.
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#189043 Gal kas galite pasidalinti informacija aplie dariaus ir gireno gatveje kaune esania ligonine. buciau dekingas
Parašė Medūza
#189110 [quote="dalyba iš nulio"]Aš nesakiau, kad veržiuosi į ligoninę. Mano vyrui reikia, nes pinigai baigiasi privačiai gydytis, ir vaistai, kurie tiko, dabar visiškai nebetinka. Taip pat jam padeda psichoterapija labai, bet ir pinigų nebeliko, o aš pati negaliu jam atlikinėti. Vasaros 5 ligoninėj, kiek žinau, gydytojai yra linkę taikyti psichoterapiją, dėl to jam labai labai padėtų, jeigu dažnai gautų. Ir dar reikia viską atlikti greit, nes jis universitete mokosi, negalima daug praleisti, dėl to manau, jog stacionaras geriau.[/quote
Jeigu reikia psichoterapijos tuomet siulyciau vasaros gatveje poliklinikoje (ne ligonineje) esanti psichoterapijos skyriu. Labai liuks skyrius. Gydo stipriai pscihoterapiskai ir psichiatrai yra. Gulet nereikia, tik kasdien buti iki pietu. Reikia siuntimo is poliklinikos terapeuto arba psichiatro. Manau sis skyrius geriausia alternatyva.
Parašė Medūza
dalyba iš nulio rašė:Aš nesakiau, kad veržiuosi į ligoninę. Mano vyrui reikia, nes pinigai baigiasi privačiai gydytis, ir vaistai, kurie tiko, dabar visiškai nebetinka. Taip pat jam padeda psichoterapija labai, bet ir pinigų nebeliko, o aš pati negaliu jam atlikinėti. Vasaros 5 ligoninėj, kiek žinau, gydytojai yra linkę taikyti psichoterapiją, dėl to jam labai labai padėtų, jeigu dažnai gautų. Ir dar reikia viską atlikti greit, nes jis universitete mokosi, negalima daug praleisti, dėl to manau, jog stacionaras geriau.

Tuomet patarciau vasaros 5 poliklinikoje (ne ligonineje) esanti psichoterapijos skyriu. Labai liuks skyrius. Gydo psichoterapiskai ir psichiatrai yra. Gulet nereikia, tik iki pietu buti ir pietus duoda. Reikia siuntimo is poliklinikos terapeuto ar psichiatro. Labai gera alternatyva as manau.
Parašė dalyba iš nulio
#189152 gavom į šitą skyrių siuntimą, tik su užrašyta klaidinga diagnoze (dėl prastos tvarkos Lietuvoje). Nu tikiuosi, jie ten išsiaiškins :)
Vartotojo avataras
Parašė nausea
parijas rašė:Gal kas galite pasidalinti informacija aplie dariaus ir gireno gatveje kaune esania ligonine. buciau dekingas

gulėjau pirmą kartą ten. atsiminimai ne kokie. slopino vaistais tiek, kad nesugebėdavau nueiti iki tualeto, šliaužiau palei sienas ir vis tiek sugebėdavau nualpti koridoriuj, apie nuėjimą iki dušo nė nekalbu. išbuvau ten tik savaitę (tėvai pasiemė). siūlyčiau geriau Kauno Klinikų Psichiatrijos skyrių.
Parašė Medūza
dalyba iš nulio rašė:gavom į šitą skyrių siuntimą, tik su užrašyta klaidinga diagnoze (dėl prastos tvarkos Lietuvoje). Nu tikiuosi, jie ten išsiaiškins :)

Sekmes! :flo