Moderatorius: signs

Parašė K2_fujativeK2
#323714 vika ar buvai pas gydytoja ? Sakei eisi siandien lyg
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:vika ar buvai pas gydytoja ? Sakei eisi siandien lyg

Siandien eisiu vakarop.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:pas mane lygiai ta pati istorija. Pirma karta paroksetinas istrauke mane o dabar viskas uzsitese. Sako, kad kai atkrenti, pagerejimo procesas daug ilgesnis.
O kodel tau nuo negeru jausmu ne stabilizatoriu skyre o klonezepama? Nors gal gydytojai geriau matyt. Pamenu rasei, kad netiko tau kazkurie stabilizatoriai?

Pas mane pablogėjimai būdavo, bet iš jų greitai ištraukdavo kad ir tas pats Sertralinas. Nežinau, kodėl dabar taip.
Taip, man netiko jokie nuotaikos stabilizatoriai, atsisakiau būti bandymų triušiu, nes man jie sukeldavo labai stiprius šalutinius poveikius. Plius vaistai dabar stovi nenaudojami, o kaina jų nėra tokia maža.
Iš stabilizatorių bandžiau Depakine ir Finlepsin.
Jau esi gėrusi daug raminamųjų tokių kaip relanium, bromazepamum ir pan., nerimui - spitomin. Pas mane ne ta liga, kad tik vaistais išgydys.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323737 Nesiule daktare dvieju AD kombinuoti?
Dar ir oras rudeniskas, tai veikia neigiamai.
O kokia pas tave liga, kad ne tik vaistais galima istraukti is depresijos?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:Nesiule daktare dvieju AD kombinuoti?
Dar ir oras rudeniskas, tai veikia neigiamai.
O kokia pas tave liga, kad ne tik vaistais galima istraukti is depresijos?

Depresija, bet labai ryškūs asmenybės reikaliukai, kuriuos pakoreguoti gali tik psichoterapija. Yra toks dalykas, kad pas mane visos depresijos dėl kažko, gyvenimo nesėkmės, kažko negauni, ko reikia sielai ir pan. Priežastis žinau, bet kaip psiekti norimo rezultato neaišku. Pasminetusi esu, reikia tiesiog sutvarkyti viską viduje, nes ten šiukšlynėlis. :)

AD kombinavo anksčiau - netiko (Sertralinas + Mirtazapinas).
Parašė K2_fujativeK2
#323742 Vika dar labai naivi mergaite vaistais labai pasitiki nors svarbiausia surasti ir isknaisioti nuo ko viskas prasidejo kada kaip ir suprasi reikia dirbti su savim psichoterapijos psichologes, o vaistai paskutinei vietoi...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
K2_fujativeK2 rašė:Vika dar labai naivi mergaite vaistais labai pasitiki nors svarbiausia surasti ir isknaisioti nuo ko viskas prasidejo kada kaip ir suprasi reikia dirbti su savim psichoterapijos psichologes, o vaistai paskutinei vietoi...

Dėl naivumo tai nesutikčiau, nes man teko sutikti įvairaus amžiaus žmonių, kurie tiesiog neturėjau tiek žinių apie depresiją. Pamenu viena moteris kelintas kartas gulėjo ligoninėje ir tikėjosi pagerėjimo tik iš vaistų, pačios pastangų - nulis. O ji man į mamas tinka, išsilavinusi.
Tiesiog reikia arba apie tai daug skaityti, domėtis, arba papulti pas gerą psichiatrą, kuris paaiškintų, kaip tavo ligą gydyti. Man pasisekė dėl psichiatro :) Ir dar yra sunkus pats psichoterapijos kelias link paciento, tiksliau informacijos sklaida siauroka pas mus Lietuvoje.

Aš dabar pradėjau lankytis pas naują psichologę, bet mes iškart abi sutarėm, kad psichologs - ne gydytojs. Psichoterapeutas - gydytojas. Nors čia gal kaip kam. Jei esi labai įtaigus, klausai, ką liepa, tą darai, tai padės ir psichologas :) Man deja psichologai nepadėjo iki šiol. Jie man kaip palaikomoji terapija.
Parašė K2_fujativeK2
#323755 man tai aisku nuo ko man depresija ir jokia psichoterapija to neisgydys cia reikia prakentet kazkaip. mane seroxatas 2 kart istrauke is depresijos, bet kazkaip bijau vel vaistus gert..
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:man tai aisku nuo ko man depresija ir jokia psichoterapija to neisgydys cia reikia prakentet kazkaip. mane seroxatas 2 kart istrauke is depresijos, bet kazkaip bijau vel vaistus gert..

Pats rasai, kad tave 2 kartus is depresijos istrauke vaistai o mane vadini naivia mergaite tikincia vaistasi. Nu trenktas tu tiksliai. Nei as jauna mergaite, nei naivi. As puikiai zinau savo depresijos priezastis, moku tai issiaiskinti, juk pati psichologija esu baigusi, tai ir metodiku kruvas zinau. Mane pirma karta paroksetinas istrauke ir su savim dirbu, bet tikrai neislipsiu be vaistu, nes pas mane sunki depresija. Vien pokalbiais su psichologu ir savo sielos pasiknaisiojimu as sau nepadesiu. Smegenyse vyksta kruva realciju ir tai sureguliuoti vien psichologo patarimais neimanoma. Ir nustok tu cia skleisti demagogijas, neva vaistu visai nereikia sergamtiems depresija, nes paklausys koks zmogelis, mes vaistus o uz savaites gala sau pasidarys.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:man tai aisku nuo ko man depresija ir jokia psichoterapija to neisgydys cia reikia prakentet kazkaip. mane seroxatas 2 kart istrauke is depresijos, bet kazkaip bijau vel vaistus gert..

Psixoterapeute nepades, vaistu nereikia, perkenteti? Tu nesamones kalbi. Anot taves, tau nereikia nieko daryti, tiesiog sedeti ir laukti pasveikimo? Nu, kad Marija pastojo nekalta tai zinau, bet, kad vidutine ar sunkia depresija galima isgydyti tiesiog pakentejimu - tikrai nezinojau. Nu lauk, lauk, gal ka gero islauksi.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
VVika rašė:

Pats rasai, kad tave 2 kartus is depresijos istrauke vaistai o mane vadini naivia mergaite tikincia vaistasi. Nu trenktas tu tiksliai. Nei as jauna mergaite, nei naivi. As puikiai zinau savo depresijos priezastis, moku tai issiaiskinti, juk pati psichologija esu baigusi, tai ir metodiku kruvas zinau. Mane pirma karta paroksetinas istrauke ir su savim dirbu, bet tikrai neislipsiu be vaistu, nes pas mane sunki depresija. Vien pokalbiais su psichologu ir savo sielos pasiknaisiojimu as sau nepadesiu. Smegenyse vyksta kruva realciju ir tai sureguliuoti vien psichologo patarimais neimanoma. Ir nustok tu cia skleisti demagogijas, neva vaistu visai nereikia sergamtiems depresija, nes paklausys koks zmogelis, mes vaistus o uz savaites gala sau pasidarys.
kas tiesa tas nemelas :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#323855 jeigu vaistai parinkti profesionalo ir tiksliai nustatant diagnoze, tai didelis spyris depresijai i kiausus, kas sugeba be vaistu funkcionuoti tam valio, kam reikia truputi cheminiu pakeitimu smegenyse - irgi gerai
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323856 Tik kaip zinoti, ar tikrai gerai parinkti vaistai?
Man paliko ta pati paroksetina 40 mg. ir olanzapina 2,5 mg. Argumentai lyg ir teisingi. 1. atsizvelgiant i tai, kuris vaistas pirma karta istrauke is depresijos.2. Negalima taip daznai kaitalioti AD, nes smegenu receptoriai labai jautrus ir gali buti blogiau. 3. Gydytoja mato 20% pagerejima, reiskia vaistas daro savo darba ir padetis po truputeli gereja. 4. ir svarbiausias argumentas - is sunkios depresijos neiseinama per menesi ar du, tam reikia laiko. Pirma karta susirgusi 3 metus dusinausi su panikos atakomis ir prasta busena. Patikejau gydytoja, kad busena tikrai atsistatys.
Kazkaip po vizito jauciuosi geriau, gal moraliskai nuteike, kad po truputi mano busena vis tik gereja. Atkrito ikyrios mintys, stengiuosi kasdien eiti I miska su suniu vaikscioti, kazka namie daryti. Bent jau neguliu lovoje ir nezliumbiu, nors jegu dar ne prudai. Tikiuosi paroksetinas daro savo darba ir po truputi man geres. Tik bijau tamsiojo/saltojo sezono, nes jo metu buna paumejimai, tad baisoka, kad atgal negrizciau, nes tokiu sezonu tik ir tunai namie.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Tik kaip zinoti, ar tikrai gerai parinkti vaistai?
Man paliko ta pati paroksetina 40 mg. ir olanzapina 2,5 mg. Argumentai lyg ir teisingi. 1. atsizvelgiant i tai, kuris vaistas pirma karta istrauke is depresijos.2. Negalima taip daznai kaitalioti AD, nes smegenu receptoriai labai jautrus ir gali buti blogiau. 3. Gydytoja mato 20% pagerejima, reiskia vaistas daro savo darba ir padetis po truputeli gereja. 4. ir svarbiausias argumentas - is sunkios depresijos neiseinama per menesi ar du, tam reikia laiko. Pirma karta susirgusi 3 metus dusinausi su panikos atakomis ir prasta busena. Patikejau gydytoja, kad busena tikrai atsistatys.
Kazkaip po vizito jauciuosi geriau, gal moraliskai nuteike, kad po truputi mano busena vis tik gereja. Atkrito ikyrios mintys, stengiuosi kasdien eiti I miska su suniu vaikscioti, kazka namie daryti. Bent jau neguliu lovoje ir nezliumbiu, nors jegu dar ne prudai. Tikiuosi paroksetinas daro savo darba ir po truputi man geres. Tik bijau tamsiojo/saltojo sezono, nes jo metu buna paumejimai, tad baisoka, kad atgal negrizciau, nes tokiu sezonu tik ir tunai namie.

cia greiciausiai ne paroxetinas, o pridetas olanzapinas nuotaikas sureguliavo. Antidepresanto poveikis susikaupia per menesi ir islieka toks pats, cia jei kam ir paploti, tai tau paciai, nes sumazejo psichologiniu problemu matyt
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323866 Bigie, ar manai, kad vis tik paroksetinas man neduoda teigiamo/jokio poveikio? Juk pries tai ir su paroksetinu+olanzapinu negerai jauciausi, spaude depresija mane.
Dirbu su savimi, sengiuosi tik pozityviai mastyti, sakau sau, kad po truputi man vis tik gereja ir kuo toliau, tuo bus geriau, kita vasara jau busiu geros bukles ir butinai kur nors galesiu isvaziuoti, stengiuosi kazka veikti, eiti, judeti.
Olanzapino daktare skyre gerti ta pacia 2.5mg doze, nedidinti. Sake, kad geria zmones ir dar mazesnes. Paminejo, kad jei kabinsis ikyrios mintys, pameginti dar ir ryte isgerti 2.5 mg. Lyg ir minejai, kad pastarasis vaistas padeda nuo ikyriu minciu? Man jos praejo po vizito, nes nuolat repetuodavau mintyse, ka sakysiu daktarei, nes bijojau buti neisgirsta ar nespeti visko issakyti ka norejau, juk laikas vizito tai ribotas.
Buvau ir privaciai. Nors ten skirta visa valanda, bet nueita buvo be reikalo. Isklause, iteike recepra papildomam vaistui ir viso gero.