Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Morpheus rašė:Geriu vakarais, tai kartais nes susapnuoju ka nors idomaus :achtung
cipralex geri vakarais ,man daktare juos liepia gerti rytais .Gal ir man pabandyti vakarais ? :bloga
Parašė burial
maingirdas rašė:
Morpheus rašė:Geriu vakarais, tai kartais nes susapnuoju ka nors idomaus :achtung
cipralex geri vakarais ,man daktare juos liepia gerti rytais .Gal ir man pabandyti vakarais ? :bloga

nesu skaites jokiu pranasumu geriant vakarais, vietoj gerimo rytais. Pagal viska, visi SSRI turi buti geriami ryte, nebent daktare zino kazka, ko nezinom mes
Parašė burial
#291115 tiesa, escitalopramas "garseja" ziovuliu, pastebejau ir as ta ziovuli, kai dar vartojau, gal daktare pagal tai ir nusprende duoti vakarais, nes kitaip sunku suprasti kodel
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#291123 Man irgi keista, kad vakarais, nes jis kaip ir aktyvinantis vaistas, mane tai aktyvina :)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#291319 Dirbu aukstyje, tai pavojinga. Bet kokia klaida kainuotu labai daug, tad buti apsineses darbe negaliu. Jei dirbciau naktimis gerciau ryte, nors tas cipralex mane migdo. Isgeriu, pajauciu kaip trenkia i galva, ziovauju ir luztu taip, kad su patrankom nepazadintum.
Tur but kiekviena veikia skirtingai. Pavyzdziui kai buvau visiskoj subinej geriau lexa is atsargu, bet jis manes neveike. Efektas buvo toks, kad ar ta ruzava tablecike nurysi, ar amakarona, jokio skirtumo.
O cipralexas daro tai, ka turi daryti ir mano atveju dar padeda ramiai issimiegoti.
Dar manau suveikia placebo principas, nes tikiu tuo vaistu. O juk tikejimas daro stebuklus, ar ne... :)
ParašėKatastrofa
Morpheus rašė:Dirbu aukstyje, tai pavojinga. Bet kokia klaida kainuotu labai daug, tad buti apsineses darbe negaliu. Jei dirbciau naktimis gerciau ryte, nors tas cipralex mane migdo. Isgeriu, pajauciu kaip trenkia i galva, ziovauju ir luztu taip, kad su patrankom nepazadintum.
Tur but kiekviena veikia skirtingai. Pavyzdziui kai buvau visiskoj subinej geriau lexa is atsargu, bet jis manes neveike. Efektas buvo toks, kad ar ta ruzava tablecike nurysi, ar amakarona, jokio skirtumo.
O cipralexas daro tai, ka turi daryti ir mano atveju dar padeda ramiai issimiegoti.
Dar manau suveikia placebo principas, nes tikiu tuo vaistu. O juk tikejimas daro stebuklus, ar ne... :)

Teip, Morfijau, daro :) :)
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
Morpheus rašė:
LIXXA rašė:sveiki.jungiuosi prie jusu.
man taip pat israse Cipralex,ir po menesio dar prijungsiu Tiapridal.
geriu cipralex dar tik kokia savaite,kol kas neigiamu simpomu nepastebejau,tik pirmas dvi diena slabai galva skaudejo..bet nzn ar siaip ar del tu vaistuku..nors ssiiap daznai vaiskatu skaudancia galva.taigi vilouosi kad man sitie vaistukai pades susitvarkyti,susikonsentruoti,nepratrukti taip kaip dazniausiai buna :(

Galvos skausmas yra ir pas mane. Koordinacija atsistate, apetitas buvo dinges, taciau grizo. Zodziu viskas lyg ir stojo i savo vietas.
Geriu vakarais, tai kartais nes susapnuoju ka nors idomaus :achtung

na man gyd rase kad reikia gerti cipraklex 9 val ryte..tai dabar nuolat geliuosi ryte su dideliu tinguliu juos nisgerti,,bet keista ar butina tikslaii minute i minute? :bloga gal galima tada kada pabundi,tarkim 10 val ryte :bloga

cia daug kas raso kad koordinacija praranda,migdo sie vaistai..keista kazkaip..as jau geriu juos 16 dienu..ir nepastebiu jokio neigiamo ar kazkokio poveikio..na aisku poastebejau tik tai kad taip gretai nebepratrukstu,,siek tiek ramesne esu..o daugiau viskas normaliai...tenkina mane kol kas...ir tikiuosi kuo tokiau tuo geriau bus...
o gal dar kas nors yra gere Cipralex,ir paskui kartu su juo po menesiuka ar kurio laiko Tiapridal? idomu kox tada poveikis bus...ka tas Tiapridal priduos?
Help :lakstau
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#291364 O kodel tau sake gerti 9 val ryte? Tuo labiau, kad siaip keliesi veliau...
As tai pati irgi geriu 9 val ryte, bet cia pati nusistaciau sau toki ryto laika, nes man patogiausia.
Aisku turbut geriausia gerti visada tuo paciu metu, bet man buna kad uzsimirsta, tai isgeriu ir veliau (bet jeigu jau buna pietu metas, tai isvis tadien nebegeriu, nors taip retai buna).
Vartotojo avataras
Parašė SSRI_slave
Morpheus rašė:Grynai teoriskai galvoju, kad nera taip jog vieni geri, o kiti blogi.

Deja. Ne visi generikai yra vienodai geri, todėl reikalingas generinių vaistų patvirtinimas (Lietuvoje - iš EMA, European Medicines Agency).

Įlendam į EMA puslapį ir randam, kad tokie vaistai kaip Escitalopram Alvogen ar ta pati Teva nėra patvirtinti, o reiškia jų efektyvumas velnias žino koks.
http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/referrals/Escitalopram/human_referral_000195.jsp&mid=WC0b01ac05805c516f

FDA (Food and Drugs Administration) patvirtino Teva, tačiau ji dabar yra bandomajam laikotarpy.
http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cder/drugsatfda/index.cfm?fuseaction=Search.Overview&DrugName=ESCITALOPRAM%20OXALATE
Parašė sandrina
#291471 sveiki, esu naujoke , gyvenu italijoj... 3 metus sergu panikos atakomis ir 3 metus savavaliskai gydziausi karvalolu ir valerjonais, kol mano kantrybe truko ir kreipiausi i vyr.gydytoja neuropsichiatra... po 2 valandu apziuros, testu ir pratimu, mano diagnoze pasitvirtino... gydytojas man israse ; 1diena - PRAZENE(PRAZEPAM) 15 laseliu nakciai 2 diena PRAZENE 15 laseliu nakciai 3 diena PRAZENE 15 laseliu nakciai 4diena PRAZENE 15 laseliu nakciai 5diena 2 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 6diena 3 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 7diena 4 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 8 diena 5 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 9diena 6 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 10 diena 7 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 11diena 8 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 12diena 9 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai 13diena 10 laseliai CIPRALEX per pietus ir 15 PRAZEN nakciai ...is sios paskutines 13 dienos dozes vartoti 4 menesius iki kito apsilankymo pas gydytoja... mastau, kad CIPRALEX didina palaipsniui, kad nejausciau salutinio poveikio...esu 7 dienos stadijoj, panikos nebuvo, salutinio poveikio jokio nejauciu, tik gazdina ar ne per ilgai jis man PRAZEN israse
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#291479 Na ka, sikart nusipirkau ne Cipralex o Escitalopram Alvogen, jau 3 dienas jo geriau, tai nepajutau kolkas skirtumo.. Ziuresiu kaip bus toliau..
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
#293096 na ka jau pusantro menesio kaip geriu cipralex,ir pries keleta savaociu prijungusi tiapridal..jauciuosi super :lakstau
tai gerai jauciuosi,nebera blogu minciu,atsikeliu ryte su normalia nuotaika,nebera taip kad pykciau ant visko,ant viso pasaulio....nebera nerviniu protrukiu...valiooooo :DD :lakstau :super
Vartotojo avataras
Parašė comes
#293344 Metus laiko vartojau Cipralexa. Pol-koje paskyre vakarui. bet veliau keli psichiatrai labai nustebo tokiu paskirimu, ir liepia gerti is rito. Man patogiu laiku.... iki 10.00. Taip ir dariau, pries darba, 6.00 isgerdavau. Nei mygde, nei koncentracija, nei reakcija nesuslubavo. Bet, geriau "originala". kelis sykis meginau pakeisti i generika, labai nusivyliau :(
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
#293524 dar va pastebejau kad lb pradejau prakaituoti nakti,,bet ne visas kunas,o tik puse,ta prasme visos kojos ,uzpakalis,na nuo uzpakalio pradedant einant zemyn bunu visa slapia,,niekada taip nera buve,,ne jei budavo karsta tai visam kunui...dabar nesuprantu,,ar gali buti del vaistu kuriuos naudoju???
Parašė Baran
#293540 gali, man taip yra, tik nuo citalopramo..