Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
Baran rašė:gali, man taip yra, tik nuo citalopramo..

o cia gerai ar blogai? :bloga
Parašė Baran
#293708 siaip nezinau ar gerai, ar blogai, bet cia skaitosi kaip nerimas daugiau.. kai prakaituoji, drebulys ir taip toliau, asmeniskai man citalopramas nelabai, nes mieguistuma visa diena jauciu, panasiai kaip ir escitaloprama geriau, geriu 40 mg, bet depresija yra, gal mazesne negu anksciau, bet vistiek nera noro ka nors veikt, ka nors galvot, tokia astenija, vienas pliusas, kad citalopramas beveik nedidina svorio, bet cia aisku visiems kitaip, atskirai.. kai geriau kitus antidepresantus zymus svorio padidejimas nors ir laikantis dietos, sportuojant.. tai vat, nezinau, ar jie man padeda ar ne, bet vistiek geriu..
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
Baran rašė:siaip nezinau ar gerai, ar blogai, bet cia skaitosi kaip nerimas daugiau.. kai prakaituoji, drebulys ir taip toliau, asmeniskai man citalopramas nelabai, nes mieguistuma visa diena jauciu, panasiai kaip ir escitaloprama geriau, geriu 40 mg, bet depresija yra, gal mazesne negu anksciau, bet vistiek nera noro ka nors veikt, ka nors galvot, tokia astenija, vienas pliusas, kad citalopramas beveik nedidina svorio, bet cia aisku visiems kitaip, atskirai.. kai geriau kitus antidepresantus zymus svorio padidejimas nors ir laikantis dietos, sportuojant.. tai vat, nezinau, ar jie man padeda ar ne, bet vistiek geriu..

o va vakar as kaip issigandau :bloga ziuriu atsirado priespienis man...galvou nescia..bet galvoju juk su spirale esu..paskui atsiminiau kad is kazkuriu forumo skaiciau kad kazkuriai moteriai ir buvo atsirades jis..as geriu cipralex su tiapridaliu,,tai gyd sako nitraukti tiapridal,,nes gali buti nuo ju..tai va ..vaikstau su jausmu lyg laukciausi,,krutine kaista..oi negaliu..jei ne tas tai anas :bloga :bloga :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#293911 Jau sunerimau, kad nuo cipralexo cia taip buna.. issigandau del saves (juokauju jei ka.. ) :achtung
Vartotojo avataras
Parašė comes
#293914 Geriau si vaista metus laiko. nepastebejau jokiu bauginanciu salutiniu poveikiu. Gal kokie ir buvo... bet tuo metu man buvo svrabiau rezultatas... tad jo ir laukiau su nekantrumu, gal todel ir nepastebejau jog pvz. jis gerina apetita, ir teko prideti nereikalingus kg. :roll: Bet tai niekai, palyginus su bendru psichologiniu stoviu. Jug taip norisi islikti gyvybingam ir sugebeti bent jau kazka veikti :)
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#293916 as geriu cipralex ,bet pieno nebuna,nors girdejau ,kad kitiems vyrams atsiranda pienas ,padideja krutine ,man taip nera .LIXXA ,tau gal nuo kitu vaistu ,tokie salutiniai poveikiai.
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
maingirdas rašė:as geriu cipralex ,bet pieno nebuna,nors girdejau ,kad kitiems vyrams atsiranda pienas ,padideja krutine ,man taip nera .LIXXA ,tau gal nuo kitu vaistu ,tokie salutiniai poveikiai.

AS GERIU CIPRALEX,KARTU SU TIAPRIDAL...TAI MAN SALUTINIS POJUTIS BUVO NUO TIARPIDAL,,,TAIGI JI NUTRAUKIAU,O CIPRALEX TEBEGERIU..BET NUTRAUKUS TIAPRIDAL,SIEK TIEK JAUCIASI KAD NUTRAUKIAU,NES ATRODO LYG TRUPUTI VEL NERVINGESNE PASIDARIAU,,BET ZIURESIU KAIP TOLIAU BUS NAUDOJANT CIPRALEX..GAL TAI TIK MANO PRISIGALVOJIMAS :bloga
Parašė greitas
#294049 Puikus vaistas. Gal tik kartais sunkiau aktyvia veikla uzsiimti jo isgerus.
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
#294188 na ka visdelto metus tiapridal ir geriant dabar tik cipralex,,oi maip nekaip jauciuosi,,kazkokia lyg nesava...visdelto derinys siu vaistu buvo geras,,jei ne tas salutinis pojutis nuo tiapridal..lb gaila..dabar tapau vel nervuota grubi....reikes prasyti gyd kad kokius kitus nuo nervu israytu vaitukus gerti kartu su cipralex... :bloga
Parašė Dominyka
#296803 Sveiki, depresiukai

Aš depresija susirgau pries koki menesi. Galbut ir anksciau man pasireiksdavo visokios keistos nuotaikos, suletejes mastymas ar nenoras bendrauti, tačiau visa tai budavo laikina (daugiausiai dvi dienas). O dazniausiai tai pasireiksdavo kaip PMS, todel nekreipdavau demesio, nes ir diskomforto kazkokio labai nebuvo.

O dabar prasidejo visai kas kita: motyvacijos nera niekam, prasmes gyvenime atrodo visai nebera, noru, hobiu irgi nebeturiu, nieko daryt nenoriu ir negaliu, nes negaliu normaliai susikaupt ir mastyt. Gaila artimuju, nes atrodo, kad jiems esu nasta. Ypac gaila suzadetinio, kuris myli mane, kartais stengiasi pralinksminti, bet zinau, kad taip greitai pralinksmet neiseis. javascript:emoticon(':bloga')Aisku, stengiuosi jam nesiguosti per daug ir nesiskusti kaip šudinai jauciuos, nes nenoriu atsibost su tokia savo busena.
Po mazdaug savaites blogo jautimosi pradejau rupintis ir galvot kas man darosi ir kaip visa tai spresti. Kol kas nei tevams, nei suzadetiniui nieko nesakiau, nebent tai, kad siaip liudna ar bloga nuotaika. Bet po kokiu dvieju savaiciu pasakiau tevams, kad manau, man depresija (kaip tik tuo metu ir mano tetis gere antidepresantus). Zodziu, pradejau imtis veiksmu: nuejau pas psichiatre, padare man testa psichologini, nustate vidutini depresijos lygi. Buvau ir pas psichologe nuejus viena karta, kol kas poveikio, tai aisku nepajauciau.

Buvau pas psichiatre ir israse man Cipralex. Bijojau is karto pirkti tuos AD del salutiniu poveikiu, darbingumo nukritimo ar dar ko, nu bet nusipirkau ir jau savaite geriu. Jauciasi pykinimas ir apetito nebuvimas. Tik vakarais apetitas atsiranda. Ypac nekaip buna isgerus vaista po keliu valandu. Ir kazka protinio daryti labai sunku, bendrauti, kalbeti sunku.

Po kiek laiko sito vaisto vartojimo jums atsistate noras protiniam darbui, bendravimui?

Bet svarbiausia, kad si rugpjuti mano vestuves, reikia joms ruostis, viska planuoti, o man noru nera jokiu, kurybiniu ideju irgi jokiu. Net nebezinau kaip isgyvensiu iki tu vestuviu. Ir kaip pasakyti mylimajam, kad pradejau gerti AD?

Labai labai laukiu patarimu ir nuomoniu :aciu
Vartotojo avataras
Parašė comes
#296818 Sveika Dominika. jei gydytojas paskyre, reiskia reikia vaistus vartoti, ir jokiu budu savo nuoziura ju nemesti, nepaisant i LAIKINA salutini poveiki. nebent tik, kas labai ikiriai ir ilga laikotarpi maisis normaliau jaustis, pasakyti tam gydytoju, turi pakeisti. ne visuomet viskas toleruojama. Geriau siuos vaistus "gerus" metus. Pirmos 3-4 savaites buvo tikrai posunkios... lyg paumetu bendra, ir taip ne kokia busena. Reikejo daug kantrybes, ir pasitikejomo, kad nenutraukti medikamentu, ie istverti ta laikotarpo. Po to viskas dingo, ir bukle pradejo stabileti :) Atsirado nuotaika, darbingumas... noras kazka nuveikti, sypsotis. O del savo suzadetinio... nezinau kiek verta apie tai sakyti pries vestuves... Be to, moteris aplamai turi teise tureti savo mazas paslaptys :). Na, iki tam tikros rybos, aisku! Nes kai labai bus blogai kas su savyjauta, teks pasakyti... ir labai is ankso.. Artimieji irgi turi emocija, ir informacija reikia priimti. Be to, tavo nuotaiku kaita, gali buti surista ir su seimos kurimu... tai labai atsakingas ir rimtas zingsnis. Jei esi jautrios sielos, manau kad normalu, kad stipriau reaguoji, pergyveni, jaudiniesi del ateities. Beje, nepamirsk del AD ir busimoje pvz. vaikelio laukimo. Cia jau rimtai reikia tartis su gydytoja. Tokie mano pamastymai, ir gyvenimo patirtis :)
Parašė Dominyka
comes rašė:Sveika Dominika. jei gydytojas paskyre, reiskia reikia vaistus vartoti, ir jokiu budu savo nuoziura ju nemesti, nepaisant i LAIKINA salutini poveiki. nebent tik, kas labai ikiriai ir ilga laikotarpi maisis normaliau jaustis, pasakyti tam gydytoju, turi pakeisti. ne visuomet viskas toleruojama. Geriau siuos vaistus "gerus" metus. Pirmos 3-4 savaites buvo tikrai posunkios... lyg paumetu bendra, ir taip ne kokia busena. Reikejo daug kantrybes, ir pasitikejomo, kad nenutraukti medikamentu, ie istverti ta laikotarpo. Po to viskas dingo, ir bukle pradejo stabileti :) Atsirado nuotaika, darbingumas... noras kazka nuveikti, sypsotis. O del savo suzadetinio... nezinau kiek verta apie tai sakyti pries vestuves... Be to, moteris aplamai turi teise tureti savo mazas paslaptys :). Na, iki tam tikros rybos, aisku! Nes kai labai bus blogai kas su savyjauta, teks pasakyti... ir labai is ankso.. Artimieji irgi turi emocija, ir informacija reikia priimti. Be to, tavo nuotaiku kaita, gali buti surista ir su seimos kurimu... tai labai atsakingas ir rimtas zingsnis. Jei esi jautrios sielos, manau kad normalu, kad stipriau reaguoji, pergyveni, jaudiniesi del ateities. Beje, nepamirsk del AD ir busimoje pvz. vaikelio laukimo. Cia jau rimtai reikia
tartis su gydytoja. Tokie mano pamastymai, ir gyvenimo patirtis :)

Tai as irgi manau, kad man turetu padeti vaistai ir iki vestuviu tikiuosi tikrai jaustis daug geriau. Nenoriu sakyt suzadetiniui apie vaistus dar ir del to, kad visa tai nepasklistu po jo visa gimine. Jo mociute nervu gydytoja, bet tokia labai griezta, individualiste. Galvoju, jei ji suzinotu, tai prisigalvotu gal visko... vos ne gal pradetu atkalbinet nuo vedybu...nu nezinau kas gali but. Tai jauciu, kol dar akivaizdziai man nera kazko tragisko, tai nieko ir nesakysiu, nebent jau pats prades klausinet.

O siaip tai man ta depresija genetiskai, manau, atsirado, nes mano tetis sirgo ir gere AD, mociute irgi. Bet taip tiesiog eme ir atsirado. Galbut ta uzsitesusi ziema, visokie kitokie stresai paskatino.

O kaip tu, comes, su savo artimaisiais sutari? Kaip jie priima tavo depresija?
Vartotojo avataras
Parašė comes
#296853 Na, po ketveriu metu, prieme.. bet ir tai sunkokai. Gyvenu tik su mama. O tai jau komplikacija. Daugiau ner i ka atsiremti. Is pradziu puvo pasisaipymai, netikejo, nesuprato... verte labai daug dirbti, tikejosi, kad isvarys is manes tinginyste :D ... nors ir taip per jega viska namuose padarydavau... tai surasdavo dar daugiau darbo... iki visisko issekimo. Kol pati kreipiausi pas psichiatra. Nustate gydyma. Po metu liepia nutraukti. Bet db po dveju metu, teko vel atnaujinti, panasus kaip Cipralexas, tik biski kitokie, nekelia svorio. Cipralexas kaxkiek storina... bet tai kaip kam... gal priklauso nuo amziaus, medziagu apykaitos. Bet is artimuju palaikymo vargu ar dulauksi, kaip minejau, tai didele emciju porcija jiems, jie nesuvirskina, ir nesusitvarko su savo emocijom... Tad as jau pastaciau pries fakta jog geriu Cipralexa, po apsilankymo pas gydytoja.... tik tuomet pradejo ramintis mama. drabe irgi saipesi :(
ParašėKatastrofa
comes rašė:Na, po ketveriu metu, prieme.. bet ir tai sunkokai. Gyvenu tik su mama. O tai jau komplikacija. Daugiau ner i ka atsiremti. Is pradziu puvo pasisaipymai, netikejo, nesuprato... verte labai daug dirbti, tikejosi, kad isvarys is manes tinginyste :D ... nors ir taip per jega viska namuose padarydavau... tai surasdavo dar daugiau darbo... iki visisko issekimo. Kol pati kreipiausi pas psichiatra. Nustate gydyma. Po metu liepia nutraukti. Bet db po dveju metu, teko vel atnaujinti, panasus kaip Cipralexas, tik biski kitokie, nekelia svorio. Cipralexas kaxkiek storina... bet tai kaip kam... gal priklauso nuo amziaus, medziagu apykaitos. Bet is artimuju palaikymo vargu ar dulauksi, kaip minejau, tai didele emciju porcija jiems, jie nesuvirskina, ir nesusitvarko su savo emocijom... Tad as jau pastaciau pries fakta jog geriu Cipralexa, po apsilankymo pas gydytoja.... tik tuomet pradejo ramintis mama. drabe irgi saipesi :(

comes, žmonės iš daug ko šaiposi, o čia... "Tipo vaistus nuo depresijos geria", "depresija ne liga"... Jie nesupranta, nes patys nepatyrę... Aš irgi nemažai pašaipų esu turėjusi, bet spjaunu į tai, nes mano sveikata yra mano rūpestis, kaip aš su ja tvarkysiuosi... Mažiau kreipk dėmesį, man sunku tai iš pradžių buvo padaryti, labai giliai į širdį viską ėmiau, bet susiprotėjau, kad kiekvienam savo, o jei jie esupranta - jų bėdos... :jap
Parašė Dominyka
#296866 O tai kaip tada reiketu daryti? Stengtis kuo labiau viska laikyti savyje, neparodyti depresijos ir kad kuo maziau zmoniu zinotu apie vartojamus vaistus ar kaip tik nebijoti ir atvirai kalbeti?

Nesakyti daznai gali buti labai sunku...bet pasakius baisu is vis prarasti artimus rysius.