Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Mona
Sunrise rašė:Gėriau Seroxat ir Mirtazapiną, bet kadangi sunkiai keldavausi tai pasitarus su gydytoja Mirtazapino po truputį atsisakiau ir džiaugiuosi. Bet vietoj Seroxt ji man išrašė Paroxetin ir jaučiu pašalinius poveikius. Geriant Seroxatą jų nebuvo... Nors sakė veiklioji medžiaga ta pati, bet gal nelabai man jie tinka? Prakaituoju žiauriai, nenoriu valgyt, per dieną 2 kartus prisiverčiu, nes kaip ir pykina... Dar pečius sukaustę... Tai jei taip ir toliau reiks kažką keist. db pamažinsiu po 10 mg gersiu, gydytoja sakė, bus mažesni pašaliniai poveikiai. Jei bus negerai tai vėl prašysiu grįžt prie Seroxat. Bet šiaip džiaugiuosi, kad galiu atsikelt anksti :)))

Seroxat ir yra tas pats paroxetinas. Ir normalu, kad iš pradžių jauti šalutinius šalutinius poveikius, vėliau jie praeina.
Parašė Sunrise
Mona rašė:

Seroxat ir yra tas pats paroxetinas. Ir normalu, kad iš pradžių jauti šalutinius šalutinius poveikius, vėliau jie praeina.[/quote]

Hmm... Na, jau daugiau nei savaitę geriu paroxetiną, o geriant seroxatą porą dienų tik jaučiau šalutinius poveikius... Gydytoją išrašė, nes jie pigesni. Galvojau nesiskirs, bet jei taip ir toliau neturėsiu apetito, tai nekas... Eisiu prašyt seroxato recepto.

Širšė rašė:O kam tu keitei seroxatą, jeigu keltis sunku būdavo nuo kito vaisto, kaip supratau?

Na, čia sudėtinga situacija. Viena psichiatrė man paskyrė ne visai tų vaistų, kurių man reikėjo... Sureguliuot miegą (Mirtazapiną). Kita psichiatrė (pakeičiau ją, nes nesuprato manęs, nesusikalbėjom) išrašė Seroxatą, o vėliau paroxetiną, nes jis pigesnis... Tai va
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#182020 na tai prasyk seroksato....as pati geriu originalu efexora , o ne alventa ar venlafaksina nes su gydytoja snekejom kad jis daug geriau veikia nei visi kitu firmu pigesni vaistai...vadinas jie nera vienodi o tikrai labai skirias...

as paroksetino salutinio poveikio neistveriau..gal jis man labai netiko..nes gyvenau visai kitoj demencijom tada..neatsimenu as beveik tu dvieju savaiciu..
Parašė Sunrise
#182022 Žinosiu db. Jaučiau, kad pakaitalas gali netikt.. Ačiū dangiška =)
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#182068 aha mergaites ir man panasiai...seroxatas lietuvoj tiko ir gan neblogai,o va cia skirtas paroxetinas netiko...as ir tikiu kad skiriasi,nesvarbu,kad rodo ta pacia sudemaja medziaga..
Parašė Sunrise
#182075 Na, žiauru, žodžiu, skauda skrandį jau... :robot Nežinau ką daryt... Gal šiandien negert AD, o ryt varysiu pas gydytoją pasiklausiu kaip elgtis, nes galima ir kokią opą dar įsitaisyt... :verysad: Va, 4h pabudau ir 2h bandžiau užmigt, bet koks miegas kai skrandis nesveikuoja... Aišku gerai, kad anksti keltis pradėjau, bet diena nulušiu :D
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#182119 na geriau gerk vaistus ir prisiversk valgyt...as valgydavau jogurta ..po kelis saukstukus :D tai budavo dienos sunkusis darbas :D kai pagalvoju kai susirgau per menesi 7 kilus numeciau....kad dabar taip pavyktu :bloga
Parašė Sunrise
#182125 Viena diena nieko tokio, užtat pavalgiau - daug geriau jaučiuosi, nei valgyčiau vien jogurtus :D ryt prašysiu, kad seroxat išrašytų...
Parašė ereliz
#187893 Sveiki,

O jums nera buve kai pradedi mazinti, ar viena diena pamirsti isgerti seroxato, kita diena labai meta skausmus ant akiu, akys baikscios pasidaro, atrodo isigasta kiekviena karta kur tik pasiziuri? O kai vel sugryzti prie normos dozes, vel pasitaiso.
Nesuprantu ar cia salutinis poveikis ar cia akys jau sugadintos ir seroxatas saugo jas kol ji geriu ir kai negeriu islenda tas skausmas.
ParašėŠiršė
#187944 Hm, man taip nebūna, bet jei pamirštu išgerti tabletę, tai visad labai daug isteriškai verkiu. Gal čia abstinencija?
Parašėnegative
#187981 ereliz, klausk tave gydančio gydytojo. kiekvienam skirtingai pasireiškia. greičiausiai abstinencija.
Vartotojo avataras
Parašė Kosik.
#193025 Labukas :))) Esu šio forumo dalyvė,rašiau prieš keletą mėnesių. Nuo šios dienos pradėjau mažinti Seroxatą nuo 40 mg. prie 30 mg. Gal reikėjo nemažinti iš karto 10mg,o palaipsniui mažinti? Pavyzdžiui 35mg. ,paskui 30mg.? Mano gydytoja nieko konkrečiai nepasakė,sako žiurėkit pati kaip mažinsit pagal sąvijautą. Bet liepė pasistengti nuo 40 mg. vasaros metų sumažinti iki 20 -15 mg.? Patarkit kaip geriau man mažinti AD. kad nepasireikštu šalutiniai poveikiai? Laaabai jų bijau :x
Šiaip man tfiu tfiu tfiu viskas gerai,bet kas žino kas bus kai teks su AD atsisveikinti,bet nutraukti vistiek reikia,jau gyvenu su AD daugiau nei 2 metai,reikia padaryti petrauka,bet jeigu reikės prie jų sugrįžti tikrai nekentėsiu vėl gersiu.
Iki :by
Parašėnemoku
#193026 Gal gali man paaiškinti, kam ta pertrauka ir kodėl gydytojas sakė mažinti kaip pačiai šaus į galvą, savo nuožiūra?
Vartotojo avataras
Parašė Kosik.
nemoku rašė:Gal gali man paaiškinti, kam ta pertrauka ir kodėl gydytojas sakė mažinti kaip pačiai šaus į galvą, savo nuožiūra?

Labas nemoku. Vartoju AD jau 2 metus ir 5 mėnesius,pati noriu pabandyti nutraukti Seroxatą. O jus manot reikia visą gyvenimą gerti antidepresantus? Mano diagnuozė nerimo sutrikimai su depresijos požymiais. Užeidavo baisios panikos atakos,ypač laukiant antrą vaikelį ir pagimdžius. Baisiai svaige galva,negalėjau nei žingsnio padaryti bijojau nukristi, pradėjus vartoti Seroxatą visi varginatis mane požymiai dingo. :super
Dėl gydytojos nežinau ką ir sakyti :bloga Man irgi labai neaišku ,kodėl ji pati man nesuraše planelį pagal kurį galėčiau ramiai mažinti AD.
Vartotojo avataras
Parašė Kosik.
Širšė rašė:Hm, man taip nebūna, bet jei pamirštu išgerti tabletę, tai visad labai daug isteriškai verkiu. Gal čia abstinencija?

Man kiek kitaip dėl AD būvo nutike. Aš tiesiog neatsimindavau ar išgėriau AD,paskui bijojau gerti kad nebūtu perdozavimo. Nieko tokio nejutau,bet vėl gi...juk aš neatsimindavau ar išgėriau,gal išgėriau todėl jokių šalutinių ir nepajutau =) Bet šiaip kaip pirmą kartą bandžiau nutraukti AD man jau vakare pradėjo svaigti galva ir nerimas atsirado vėl :x