- 2025 08 24, 19:03
Labai nemėgstu šito posakio,aš jį esu papildžius-"Šuo ir kariamas pripranta,bet kartais ir pasikaria".Daugumai sergančių psichikos ligomis tenka susitaikyti,kad tai visam gyvenimui,bet visi tikisi stebuklo, o tokie posakiai vilties nepalieka.
Moderatorius: signs
- 2025 08 25, 06:39
Man, rodos, gyveni ramiau ir ilgiau, kada susitaikai ir susigyveni su neganda. Būtina nurimti, pailseti ir sukaupti jėgų. Sunkiausias laikotarpis iki to. Čia tik "rodos". Nesudėtinga juk dalintis mintimis, jeigu su tuo nesusidūrei.
- 2025 08 26, 15:20
Klausimas, į kurį labai prašyčiau atsakyti: jeigu po vaistų vartojimo pradeda zvimbeti tik neaišku kur: galvoje ar ausyse, tai šalutinis poveikis ar ženklas, kad netinka vaistai? Tai vienas. Kitas: jeigu numoti į tai ranka ir tęsti gydymą vaistais?
- 2025 08 29, 14:43
Kurią ligoninę patartumėt žmogui gultis ?
Vasaros ?
Ąžuolyno ?
Vilniaus respubliiinę psich ligoninę ?
Ar dar kažkur ?
Kur daugiausia užsiėmimų ir normaliausi daktarai ? Ir šiaip kur geriausia
Žmogus nori kur mažiausiai pensininkų guli, nes mėnesį reikės gulėti tai kokie žmonės guli irgi svarbu
Vasaros ?
Ąžuolyno ?
Vilniaus respubliiinę psich ligoninę ?
Ar dar kažkur ?
Kur daugiausia užsiėmimų ir normaliausi daktarai ? Ir šiaip kur geriausia
Žmogus nori kur mažiausiai pensininkų guli, nes mėnesį reikės gulėti tai kokie žmonės guli irgi svarbu
- 2025 08 29, 16:35
Girdėjau, kad RVPL tik porą skyrių normalūs. Universitetinis ir dar kažkoks. Pamiršau.
Šiaip žiūrint koks tikslas gulėjimo. Aš kai norėdavau grynai pailsėt nuo visko ligoninėj, tai man užtekdavo 10 dienų krizėse. Ten normaliausia man aplinka.
Šiaip žiūrint koks tikslas gulėjimo. Aš kai norėdavau grynai pailsėt nuo visko ligoninėj, tai man užtekdavo 10 dienų krizėse. Ten normaliausia man aplinka.
- 2025 08 29, 17:48
Kodėl vieniems atsakai, į kitų nematai?
Astro-Meška rašė:Girdėjau, kad RVPL tik porą skyrių normalūs. Universitetinis ir dar kažkoks. Pamiršau.![]()
- 2025 08 29, 17:50
Dar ne viską perskaičiau. Ir į ką nežinau atsakymo, tai ką aš galiu atsakyti.
Nesinori klaidinti.
Nesinori klaidinti.
- 2025 08 29, 17:51
Jūs senbuviai šio puslapio. Jūsų žinios labai vertingos.
Rasti rašė:Astro-Meška rašė:Girdėjau, kad RVPL tik porą skyrių normalūs. Universitetinis ir dar kažkoks. Pamiršau.![]()
Jūs senbuviai šio puslapio. Jūsų žinios labai vertingos.
- 2025 08 29, 17:56
Nesuklaidinsi. Klaidina neretai tie, kurie gydyti turi.
- 2025 08 29, 18:05
Somatizacinis sutrikimas. Na, kaip ir sutinku su tokia išvada, nes baisiai pagerėjo savijauta. Tačiau - ne už dyką. Atsirado kažkoks keistas zvimbesys galvoje ir, sakyčiau, rega sutriko: iš arti neprimatau gerai. Čia po cipralexo ir mitrazapino. Po pertraukos nepraėjo , tęsiu gydymą jau su zofoltu ir metrazapinu. Vaistais nepiktnaudžiauk. Zvimbesys išliko. Ausų gydytojas pakitimų nemato. Įsrašė plecianciu ir šiek tiek geriau. Mąstau gydymą gal ir nutraukti ir grįžti prie mėgiamo zolpidemo ir į kompaniją pakviesiu leksotanili. Mūsų interesai nesikerta.
- 2025 08 29, 18:07
Na, gerbiamieji, kokia Jūsų nuomonė? Nepatingėkite su atsakymu.
- 2025 08 29, 18:29
Zvimbesys tai įdomu. Nesu girdėjus bent jau nepamenu apie zvimbesį nuo šių AD...
Apie regėjimo kitoniškumą, tai girdėjau. Bet pačiai nebuvo. Šiaip išvis man sunku komentuot dėl šalutinių, nes aš pakankamai gerai toleruoju vaistus.
Įdomu ar ilgai tai tau tęsiasi? Ir dar klausimas ar jautriai į vaistus reaguoji? Gal reik pradėt nuo mažesnių dozių...? Nes gi skirtingi esam, o gyd. kai kurie visiems tas pačias dozes nesigilindami skiria.
O kokias dozes gėrei ir geri?
O dėl zolpidemum ir lexo, tai mano nuomone pats prasčiausias variantas, jei galvoji apie ilgalaikį gydymą. Nes įsitaisysi priklausomybę ir bus dar blogiau.
Mačiau aš kaip nulipinėja nuo raminamų ligoninėj.
Kokios "lomkės" būna. Užtat pati per metus duok die jei 10 tab raminamų išgeriu. Tik visai jau kai šikna.
Raminami labai per kognityvines funkcijas kerta. Man tai baisu dėl to. Nenoriu kokių ankstyvų silpnaprotysčių.
Apie regėjimo kitoniškumą, tai girdėjau. Bet pačiai nebuvo. Šiaip išvis man sunku komentuot dėl šalutinių, nes aš pakankamai gerai toleruoju vaistus.
Įdomu ar ilgai tai tau tęsiasi? Ir dar klausimas ar jautriai į vaistus reaguoji? Gal reik pradėt nuo mažesnių dozių...? Nes gi skirtingi esam, o gyd. kai kurie visiems tas pačias dozes nesigilindami skiria.
O kokias dozes gėrei ir geri?
O dėl zolpidemum ir lexo, tai mano nuomone pats prasčiausias variantas, jei galvoji apie ilgalaikį gydymą. Nes įsitaisysi priklausomybę ir bus dar blogiau.
Mačiau aš kaip nulipinėja nuo raminamų ligoninėj.
Kokios "lomkės" būna. Užtat pati per metus duok die jei 10 tab raminamų išgeriu. Tik visai jau kai šikna.
Raminami labai per kognityvines funkcijas kerta. Man tai baisu dėl to. Nenoriu kokių ankstyvų silpnaprotysčių.
- 2025 08 29, 19:31
Kaip jau rašiau - vaistais nepiktnaudžiauju. Pvz.: liepia pradėti nuo 1/2, pradedu nuo 1/4. Padidinti liepia nuo 3 dienos, aš - nuo penktos gydymą pradėjau nuo liepos 28. Po 4 dienų pagerėjo ir labai. Bet va, tie šalutiniai. Cipralex geriau po 1 , 10 mg, mitrazapiną liepė po 1, 15 mg, geriau po pusę ir geriu. Tik pakeitė į zolofta. Aš su visais gerai jaučiausi. Taip, esu kai kuriems vaistams alergiška . Bet jų sudėties nėra čia. Lexotanil ir zolpidem naudoju su saiku. Abu man puikus vaistai, kai jų reikia. O dėl tos silpnaprotystės... šią minutę tai manęs nebaugina, nes dideliu protu ir taip nepasižymiu.