Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Bitė Maja
#126844 Gydytoja sakė, kad turiu vengti saulės, tačiau kodėl nepaaiškino. Norėčiau sužinoti, kokia yra nepageidaujama saulės ir antidepresantų sąveika, gal kas daugiau žinote, nes informacijos apie tai nerandu.
Vartotojo avataras
Parašė Edena
#127827 Sveikute, kiek zinau, tai vartojant antibiotikus patartina vengti saules. O apie antidepresantus toki dalyka, tiesa pasakius, isgirdau pirma kart :bloga Kaip tik man rodos, kad depresija serganciam zmogiukui butina buti saules sviesoje, nes sviesa skatina serotonino apytaka smegenyse, kuria mes atstatinejam antidepresantu pagalba =) Beje, kai buvau sanatorijoj ziema, man skyre proceduras: sedeti prie labai ryskiai svieciancio didelio ekrano, tam, kad paskatint serotonino gamyba smegenyse :)))
Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#127831 As pritariu Edena tau.
Kai uzplusta apatija, liudesys mane tiesiog traukte traukia prie saules ir nuotaika taisosi
Vartotojo avataras
Parašė Edena
#127849 Taip =) dar juk sakoma, kad zmones labai dazna ziema uzplusta depresija, nes labai mazai paros laiko uzima sviesus metas :)))
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#127864 Man nuo saulės būna blogai. Ir kad vartojant antidepresantus ar neuroleptikus būti saulėje nėra gerai, tai žinomas faktas.
ParašėKatinas
#127866 gal prisimeni kur sita skaitei?
Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
#127871 neskaičiau. ne vienas gydytojas tai minėjo, o kai pernai apturėjau virš 20 "saulės smūgių" pykinimas, žiaurūs galvos skausmai ir net dizorentacija, tai patikėjau. bet va dabar kiauras dienas būnu lauke ir nieko, čia gal dėl to, kad vaistai kiti, nei prieš metus.
ParašėKatinas
#127872 na reiks paklaust savo gydytojos kaip cia yra :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Bitė Maja
parijas rašė:Man nuo saulės būna blogai. Ir kad vartojant antidepresantus ar neuroleptikus būti saulėje nėra gerai, tai žinomas faktas.

Mat kaip. Man irgi šitaip darosi - pykina, bloga, nors tu ką. O kai pradėjau vengti saulės, nusipirkau skrybėlę - kaip ir geriau pasidarė. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė vikute
#128106 ziurint kokius vaistus vartojate.kai kurie "nemegsta" saules, todel gali buti bloga.
Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#128300 Greiciausiai priklauso nuo vartojamu vaistu.
as geriu cipralex ir lyg nieko, net atvirksciai, bunant sauletoje aplinkoje pakyla nuotaika
Parašė Livit
#131482 Va pagooglinau ir radau kodel nepatartina buti ant saules

Fototoksinį arba fotoalerginį dermatitą sukelia maždaug pusė tūkstančio medikamentų. Dažniausiai vartojami:

antibiotikai (sulfanilamidai, tetraciklinai);
diuretikai (skatinantys šlapimo išsiskyrimą);
antihipertoniniai vaistai (mažinantys kraujospūdį);
nesteroidiniai priešuždegiminiai (naproksenas, ibuprofenas, ketoprofenas);
psoralenai;
salicilo rūgštis;
aspirinas;
oraliniai kontraceptikai;
antidepresantai.
Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#131484 Fototoksinį arba fotoalerginį dermatitą

O kas čia per sutrikimas?
Parašė Livit
#131520 Internete radau :Fototoksinis dermatitas -kliniškai panašus į saulės nudegimą: saulės eksponuojamose vietose po kontakto su uždegimą sukėlusia medžiaga oda parausta, patinsta, gali atsirasti pūslelės ar pūslės.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#256253 Geriu paskutinius du is mineto saraso :bloga Negi vasara negalesiu degintis? :sad: Dar ir kelione i siltuosius krastus nusimato, tai niekaip saules neisvengsiu.
Siaip mano oda i saule ramiai reaguoja, ziema buvau pora kartu soliariume, viskas ok buvo.

Kokia jusu patirtis su saulute?