Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Len
#346930 Sveiki,
Norėčiau paklausti, ar teko kam keisti kvetiapina iš pigesniu Ketipinoro, Kventiaxo ar kitokiu pavadinimu i originalą Seroqueli?? Ar pajautet koki skirtumą?
Mano situacija tokia, kad jau ilgokai vartoju kvetiapina 300-400 mg Ketipinor ar Kventiax pavadinimu. Bet sutriko miegas, migdomieji ne ką tepadeda ir gydytoja pasiūlė išbandyti seroqueli, sakydama, kad jis stipriau veikia nei kiti kvetiapino analogai. Taip pat sake, kad seroquelis gali didinti svori. Bet aš jau anksčiau priaugau svorio (tikėtina, kad nuo kvetiapino), ir jau gana ilgokai svoris buvo stabilus. Tai ar seroquelis dar labiau augins svori?
Suprantu, kad vaistai kiekviena žmogų veikia individualiai. Bet jei kam teko pereidinėti iš kitu kvetiapinu prie seroquelio, pasidalinkit prašau patirtimi ir įspūdžiais :)
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#346931 Jo teko is serokvelio i kvetiapina. Visu pirma serokvelis yra silpnesnis nei kvetiapinas. Serokvelis yra prailginto poveikio ir nakciai isgerus veiks visa para, jis yra labai gerai toleruojamas, tuo atzvilgiu, kad nebusi apspangus taip kaip nuo kvetiapino ir serokvelio gydomas poveikis, zymiai geresnis.

Del svorio nezinau, mano giminaitis geria remerona ir jam apetito sako nei kiek nekelia, tai cia tikrai kiekvienam indvidualiai.
Tau miegas sutriko, nes organizmo tolerancija pablogejo kvetiapinui, man irgi tas pats, su serokveliu to nebus.
Kas liecia salutinius poveikius, bent man nuo kvetiapino siaubas atsiranda ir kvepavimas pasunkeja, serokvelis labiau prie vaizdiniu traukia, todel ji prie haliucinaciju skiria.

Zodziu jei tau daktare siulo serokveli tikrai neatsisakyk, pabandyk.

Serokveli man nuime po metu nes geriau 800mg, bet manes jis nebemigde, tada keite i remerona su remeronu tas pats po metu 30mg nebemigde todel irgi nueme. Paskui vargau su tizercinu, troxaliu, dabar antra naktis su clonazepamu miegu. Be to, jei yra geriami tokio tipo vaistai kaip ketipinor antidepresantai paprasciausiai nebeveikia, nes ketipinor stiprus ir numusa kazkaip.

Man vien del zypadheros nenori jokiu kitu kompensuojamu rasyt, tokia mano isvada, bet daktaro keist nenoriu nors zinau kas israsytu.
Vartotojo avataras
Parašė Len
#346933 Vaiduk, tu turbūt turėjai omeny Seroquel XR, sitie yra prailginto veikimo, ir veikia svelniau, bet visa para. Man siūlo paprasta seroqueli.
Ir miegas sutriko pagrinde, kai atsiguliau i ligonine. Namie miegodavau su 400 kvetiapino ir 0,5 mg lorafeno. Ligoninėj dabar duoda 400 kvetiapino, 2,5 lorafeno ir visa truxalio tablete, ir tai neismiegu normaliai, blaskausi vartausi. Tik vaistu gadinimas :D
Šiaip esu linkus bandyti seroqueli, juk blogiau turbūt jau nebus :D be to, bet kada bus galima grįžti prie ankstesniu vaistu. Tik kad man nekompensuoja jo, netempiu iki šizofrenijos :D
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#346935 Jo apie xr rasiau. Bet dabar va ziuriu kainas 200mg xr ir paprasto kaina ta pati, jei gert 400mg tai xr net 20 euru pigesnis pigiau ir 800mg tai gal skyriuj neturi xr tuos ir siulo, nes skyriuose kiek zinau ten nevisu vaistu jie buna, kad turi, tai prakisineja. Kitaip nu atleisk paaiskint negaliu, tegul neissidirbineja ir prasyk xr :)))

Ir aplamai i kokia tu cia ligonine atsiguliai kokiam mieste??? 400mg kvetiapino su 2,5mg lorafeno ir truxali gal jie *****
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#346954 Seroquelio ar belekokio kito pavadinimo kaip Ketipinor, Kventiax ar dar simtas kitu veiklioji medziaga yra quetiapinas. Tai yra lygiai ta pati veiklioji medziaga ir tas pats jos kiekis, nors gali skirtis kitos sudetines dalys ir itakoti siek tiek veikima tarp gamintoju. Todel bent as pats stengiuos pirkti originaliu pavadinimu, keli eurai daugiau, bet gauni 100% tai, ko ir reik, nors skirtumai is tikruju minimalus.

Visiskai kitas dalykas yra Seroquel XR. Paprastas quetiapinas veikia kazkur 12 valandu ir bet kokiu atveju turi buti dozuojamas bent du kartus paroj. Kitas reikalas, ko norima pasiekti, vartojant quetiapina. Paprastas Seroquel yra stipresnis, jis stipriau migdo, stipriau blokuoja dopamina, bet jo veikimas neissilaiko visa para. Iki kol atejo rytas, vaistas jau speja atlipti nuo receptoriu ir ju nebeveikia. Kada tai yra gerai? Tai yra gerai tada, kai quetiapinas naudojamas nemigai. Ties 50mg quetiapinas jau pilnai uzblokuoja histamina, kas yra pagrindinis quetiapino slopinimo mechanizmas. Atsikelus ryte, quetiapinas jau bus spejes atlipti nuo histamino receptoriu ir diena jau turetu nebeslopinti.

Kada quetiapinas vartojamas depresijai gydyt? Tada, kai pradeda veikti jo antidepresantiniai mechanizmai. Ties 50mg quetiapinas tik slopina, 100mg slopinimo mechanizmas jau buna uzpildytas ir quetiapinas pradeda veikti kitus receptorius. 200-300mg quetiapino pradeda veikti dar kitus receptorius pagal jo stipruma kabinantis prie receptoriu. Butent sita doze kazkur pradeda klibinti antidepresantinius quetiapino mechanizmus. Kas buna isgerus 300mg paprasto Seroquel? Jis nuslopins, suveiks kaip antidepresantas, bet kas bus atsikelus? Antidepresantinio mechanizmo nebeliks, nes vaistas jau bus atlipes nuo receptoriu. Isgerus dar 300mg ryte, jis vel prades veikti kaip antidepresantas, bet vel ims slopinti. Bus vaiksciojama apsimiegojus.

600-800mg dozem, quetiapinas pradeda blokuoti pakankamai dopamino, kad sumazinti psichozinius simptomus. Slopinimo mechanizmai bus pajungti, bus pajungti ir antidepresantiniai mechanizmai, bet kazkur tiek koncentracijos prireikia, kad vaistas veiktu kaip tikras neuroleptikas. Kas bus, kai vakare bus isgeriama 800mg quetiapino? Jis veiks kaip neuroleptikas nakti, taciau diena jis jau bus atlipes nuo receptoriu. Ka daryti, kad negerti papildomu 800mg quetiapino (kas sudarytu 1600mg quetiapino parai) ryte? Butent cia yra naudojamas Seroquel XR. Seroquel XR neturi to "BOOM" veikimo, kaip paprastas Seroquel, jis maziau migdo, nes nesuveikia taip greitai ir stipriai, bet jis yra prailginto veikimo ir visi reikalingi veikimo mechanizmai issilaiko visa para.

Is esmes naudingos abi Seroquelio versijos, tik skirtingiem tikslam.

50mg Seroquel slopina, migdo.
200-300mg Seroquel XR depresijai gydyt, maziau slopina, antidepresantinis poveikis issilaiko visa para.
600-800mg Seroquel XR psichozei gydyt, maziau slopina, antidepresantinis ir antipsichozinis poveikis issilaiko visa para.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#346958 Mano manymu nepykit jai paprasciausiai pavaziaves stogas atsigule ligoninej nepatogi aplinka kai sake dar labiau pradejo nemiegoti, jai ne stipresniu vaistu reikia, o ta busena sutvarkyt, paprastas serokvelis kaip xr tik nepraeilgintas kiek suprantu. Nes jei pavaziaves gerai stogas tai gali gert nors sauja troxalio kaip as dariau nemiegojau visa nakti...Arba raminamus maisyt 5mg lorafeno su migdomaisiais tokiais kaip zolpidemas. Arba nakciai ir dienai leist atpalaiduojancias migdomas ampoles. Galima butu ir su paprastu kvetiapinu ta stoga grazint, bet jei ji pries tai ilgai gere kvetiapina tai to poveikio jau nebebus nu pabandyk ta paprasta serokveli ir papasakot kaip ar padejo nes man paciam jau daros idomu.
Vartotojo avataras
Parašė Len
biggie rašė:Is esmes naudingos abi Seroquelio versijos, tik skirtingiem tikslam.

50mg Seroquel slopina, migdo.
200-300mg Seroquel XR depresijai gydyt, maziau slopina, antidepresantinis poveikis issilaiko visa para.
600-800mg Seroquel XR psichozei gydyt, maziau slopina, antidepresantinis ir antipsichozinis poveikis issilaiko visa para.

biggie, ačiū už išsamų paaiškinimą, kaip Q veikia :)

Man reikalingas paprastas Seroquelis, nes tikslas yra išjungti mane nakčiai, t.y. reikia BOOM efekto :D
Ryte geriu kitus AD.

Vakar jau paluzau, iki isterisku ašarų... Naktis nepergeriausia, bet diena stengiausi suktis su turimomis jėgomis ir bandyt gerai sutart su savim, tai db ramut ramutele :D
Ryt pirksiu Seroqueli ir parasysiu, kaip seksis ir kas keisis, jei keisis :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Deode rašė:Yra kas gėrę Ketepinor 100mg po ketvirtadalį tablets? Koks poveikis? Kas yra juos nutraukęs be daktaro sutikimo? Taip pat koks poveikis?

Esu geres 800 mg. Jokio poveikio. Nutraukiau be daktaro sutikimo. Nieko nebuvo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
Deode rašė:Yra kas gėrę Ketepinor 100mg po ketvirtadalį tablets? Koks poveikis? Kas yra juos nutraukęs be daktaro sutikimo? Taip pat koks poveikis?

Ar keitei poto i zyprexa? Ar isvis be neuroleptiko? Man irgi quetiapinas prastokai veikia, israse vien tam, kad nukristu svoris nuo zyprexo. Nukrito.
Vartotojo avataras
Parašė Len
#347567 Tai kad ketvirtis 100 mg = 25 mg, čia miniatiūrinė dozė :D bet pažįstu žmonių, kuriuos tokia dozė užmigdo, nesuvokiama.. :oops: :D
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
Phurriz rašė:

Ar keitei poto i zyprexa? Ar isvis be neuroleptiko? Man irgi quetiapinas prastokai veikia, israse vien tam, kad nukristu svoris nuo zyprexo. Nukrito.

Keitem i zyprexa.
Siuo metu isvis be neuroleptiku tik mitazapinas + paroxetinas ir kartais clonikas. Kiek tu geri quetepino ? As nuo jo isvis nieko nejauciau
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Keitem i zyprexa.
Siuo metu isvis be neuroleptiku tik mitazapinas + paroxetinas ir kartais clonikas. Kiek tu geri quetepino ? As nuo jo isvis nieko nejauciau

600mg, dar prailginto veikimo. Nesuprantu, arba jis labai silpnas, arba kazkaip organizmas per stipriai ji virskina. As tai buciau nieko pries ir 800-1200mg pabandyt, bet ne ta daktare, kuri leistusi tokiem dalykam. Su zyprexu toleravau visus antidepresantus, quetiapinas isvis nesuvaldo, sertralinas, escitalopramas depresija pakelia, bet nerima uzkelia nenormaliai, net mirtazapinas vilko kelias dienas, dabar aprimo. O neatsirado kokiu nesamoniu nutraukus zyprexa?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Len rašė:Tai kad ketvirtis 100 mg = 25 mg, čia miniatiūrinė dozė :D bet pažįstu žmonių, kuriuos tokia dozė užmigdo, nesuvokiama.. :oops: :D

Paskaityk ta mano ilgesni post'a sitoj temoj, 25mg ir turi migdyti, realiai 25mg taip pat sekmingai migdo kaip ir 600mg