Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė šunšunis
#375569 Kai jums būna visai xujovai... Kaip jums pavyksta reguliariai vartoti gydytojų paskirtus vaistus bei laiku apsilankyti pas gydytojus?
Man diagnozuota depresija, turiu gerti AD, taip pat išrašė vaistų nuo nerimo. Žinoma, norint tikėtis poveikio būtina laikytis gydymo režimo ir reguliariai vartoti vaistus bei , jiems pasibaigus, nueit išsirašyt naujų.
Ar čia man vienai tai atrodo neįveikiama užduotis?
Gal turite kažkokią strategiją?
Vartotojo avataras
Parašė šunšunis
katine rašė:kaip ilgai tau depresija? kokius paskire? kiek ilgai jau vartoji? ir kiek dar vartoti?

Ar atsakymai į šiuos klausimus padės jums atsakyti į temoje keliamus klausimus? Kodėl į kuos negalite atsakyti be jų?
Vartotojo avataras
Parašė šunšunis
katine rašė:na siolaikines antdepresantai vartojami po 1 per diena, nemanau kad tai sudetinga atsiminti, vartojjami jie 3 - 4 men. bet lietuvoi daznai neteisingai paskiri avartoti, ir pri eju dar dadeda neuroleptikus ka i jokios vartus nelenda. keis keis kol visus nepervartosi o paskui jau nezinos ka daryti su zmogu. be psichoterapijos AD neveikia normalei.

Taip, man sudėtinga atsiminti. Mano atmintis nėra prasta, galiu iškart įsiminti 9 skaičių seką, bet išgerti tam tikru laiku 1 tabletę - pamirštu.
Visa kita, ką parašėte, visiškai nesisieja su mano iškeltais klausimais, tad prašau neteršti temos, ačiū.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#375597 Šunšuni, kai man paskiria kokius nors vaistus (nesvarbu kokius, esmė kad juos turi gerti kažkurį laiką, o įpročio nėra), labai padeda kad ir pats paprasčiausias priminimas telefone, tik čia svarbu, kad kai telefonas praneša iškart juos išgertum, nes:
1. Jei sakysi, po valandos išgersiu, tai dažnai pamirši tai padaryti
2. Jei pradėsi ignoruoti tą telefono pranešimą, tai jis nebeatliks savo funkcijos, nes tu jį nustosi pastebėti.

O šiaip įpročio gerti vaistus išsiugdymas padeda
Vartotojo avataras
Parašė paulina
šunšunis rašė:
katine rašė:na siolaikines antdepresantai vartojami po 1 per diena, nemanau kad tai sudetinga atsiminti, vartojjami jie 3 - 4 men. bet lietuvoi daznai neteisingai paskiri avartoti, ir pri eju dar dadeda neuroleptikus ka i jokios vartus nelenda. keis keis kol visus nepervartosi o paskui jau nezinos ka daryti su zmogu. be psichoterapijos AD neveikia normalei.

Taip, man sudėtinga atsiminti. Mano atmintis nėra prasta, galiu iškart įsiminti 9 skaičių seką, bet išgerti tam tikru laiku 1 tabletę - pamirštu.
Visa kita, ką parašėte, visiškai nesisieja su mano iškeltais klausimais, tad prašau neteršti temos, ačiū.

Užsistatyk žadintuvą su prierašu, gerti vaistus. Kiekvieną kart kai reikia gerti tau skamba, judina tave.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#375634 vakare esu uzsistacius du zadintuvus ant telefono, Jie man kiekviena karta primena kada gerti vaistus:)
tik rytinius vaistus pati prisimenu kada gerti;)
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#375644 Man padeda žinojimas, kad jei tabletes gersiu kas antrą dieną arba pamiršiu kuriam laikui apskritai, tai visos tabletės, kurias atsiminsiu, neveiks taip, kaip turėtų, t.y. geriant nereguliariai, nėra jokios prasmės gerti vaistus iš vis. Tai reiškia, kad ne tik sau nepadėčiau, bet dar ir kenkčiau, nes negerčiau vaistų, kurie paskirti.