Iškarpos iš rietenų ir kalbėjimų ne į temą

Moderatorius: signs

Parašėnemoku
gas ligthing rašė:Bet net nebesijauciu kaltas del to, nes zmones vistiek tiki knygom, filmais, tai tegul tiki ir mano istorijom, jeigu jiems realybe per sudetinga.

Tai tau šiandien susišvietė, kad yra daug žmonių, kurie žiuri arba skaito "Kovos klubą" arba "Lušnynų milijonierių" ir tiki, kad viskas ten tikra?
Parašė gas ligthing
dobiliuke rašė:að manau, kad atgaivina kaþkokius prisiminimus, arba raðytojas gvildena temà, kuri tau artima. tarkim - apie egzistencijos prasmæ/beprasmybæ. Tai tu skaitai ir ásijauti vien dël to, kad tau tai ádomu, pats esi apie tai galvojæs, artimos mintys, poþiûris..
As isvis nesuprantu prasmes "isijausti". Apie egzistencija juk visi mastome racionaliai, o ne jausmais? Juk negali buti kazkoks hormonu paveiktas junky's, isivaizduojantis kad supranti egzistencinius klausimus? Na, tiesiog negali.

Kai nusiramini, ir racionaliai apie tai pagalvoji, ok. Bet tai ir tampa realybe tuomet, o ne kai skaitai kazkokia fikcija, kuri tik tavo hormonu level'ius reguliuoja. Ir dar tu tuo megaujiesi. Kaip apgaletina, argi ne?
Parašė gas ligthing
nemoku rašė:
gas ligthing rašė:Bet net nebesijauciu kaltas del to, nes zmones vistiek tiki knygom, filmais, tai tegul tiki ir mano istorijom, jeigu jiems realybe per sudetinga.

Tai tau ðiandien susiðvietë, kad yra daug þmoniø, kurie þiuri arba skaito "Kovos klubà" arba "Luðnynø milijonieriø" ir tiki, kad viskas ten tikra?

Hm, galima originalius pavadinimus, as vertimu nesu girdejes, ir apie tai butu isvis atskira tema. Cia kalbame apie orginalo kalba rasytas autoriu isgalvotas istorijas, ne apie ju vertimus (kas yra dar labiau apgailetina, net temos kurti sitame forume butu neverta)
Parašėvarliuke
gas ligthing rašė:
varliuke rašė: bet tu esi vienas is banaliausiu mano sutiktu zmoniu.

Gal būt.Paprastu žmogum būti ne nuodėmė :)
Parašėnemoku
#327020 Pavadinimai yra gana tiksliai išversti, tai manau, kad žinant originalų pavadinimą labai nesunku suvokti apie kokias knygas/filmus kalbu. Tik "Lūšnynų milijonieriaus" knyga vadinas "Q&A".