Iškarpos iš rietenų ir kalbėjimų ne į temą

Moderatorius: signs

Po vaistų nebenoriu intymumų

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#343451 Gavau laišką iš vieno vartotojo, gal nesupyks, kad pacituosiu...
Ethan rašė:Sveiki, rašau jums su pasiūlymu kaip būtu galima išvengti daug savižudybių ir sugadintų gyvenimų. Taip dažnai psichiatrų išrašomi SSRI antidepresantai yra propaguojami jūsų tinklapį, kaip saugūs preparatai. Bet jie tai pat yra kone efektyviausia cheminės kastracijos priemonė pasaulyje. Antilibido efektas pasireiškia juos vartojant, bet dalyje vartotojų šis efektas nedingsta vartojimą nutraukus. Tokiu būtu neįtariantys antidepresantus pabandyti nutarę žmonės gali savo išsikastruoti visam gyvenimui. Tapimas aseksualiu/iškastravimas gali smarkiai paveikti žmogau gyvenimo kokybę ir privesti prie savižudybės. Labai gaila, kad psichiatrai ar vaistų informacinis lapelis apie tokią riziką neįspėja, bet jeigu jūsų tinklapy, kažkur matomoj vietoj būtų patalpintas įspėjimas apie tokią riziką, manau galima būtų išgelbėti daug žmonių. Aš pats buvau apsilankęs jūsų tinklapį prieš pirmą kart gyvenime ateidamas pas psichiatrą. Jei būčiau žinojęs apie tokią riziką, niekada jų nebūčiau ėmęs. Ypač, turint omenį kaip greit iškastracinis efektas gali pasireikšti, nuo keliolikos tablečių. Man jau geriau būtų kiaušus nupjovę, nes tada vartočiau testosteroną ir viskas būtų gerai. Jau mieliau būčiau praradęs koją ar ranką, nei tokią artimą mano sielos dalį.

Tikiuosi diskusijų ir savo patirčių pasidalinimo.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#343471 Na nezinau, kad chemija vaisingumui tai yra lytiniu lasteliu aktyvumui, sekmingam apvaisinimui kenkia, kaip ir nuodai ar narkotikai, tai yra zinoma, o kad nuo to gaunasi kastracija tai nezinau ka cia gert reikejo gal ir gali gautis taip bet manau labai reti atvejai.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#343472 Kaip vyras pasakysiu, jokio šalutinio poveikio nepajutau tam reikalui.
Parašėnemoku
#343493 Atkreipkit dėmesį, kad seksualinę disfunkciją patiria 50-90 proc sergančiųjų depresija, nes tai yra vienas šio sutrikimo požymių.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#343501 aip, AD, neuroleptikai ir pan. lytinę funkciją slopina - vieniems stipriau, kitiems silpniau, bet paprastai gydymą užbaigus, funkcijos atsistato, taip pat slopina ją ir vaistai nuo diabeto, beta blokatoriai ir pan. Čia reikia apsispręsti ar geriau seksuotis ir mirti, ar gyventi be sekso. Manau, kad AD turėtų būti skiriami tik kritiniais atvejais ir jais nepiktnaudžiaujama. O kad nereiktų jų vartoti visą gyvenimą ir pats žmogus turi stengtis bristi iš depresijos savo aktyviais veiksmais bei mąstymo keitimu. Liūdna, bet toks vienintelis kelias.
Parašė Linksmas
#343541 SSRI ir SNRI dėl geismo problemų nesukeldavo, tačiau sunkiau stodavosi ir kartais būdavo neįmanoma galo pasiekti. Vienas pažįstamas nuo SSRI vartojimo patyrė labai nemalonią situaciją, jam tai turėjo būti pirmas kartas, dėja jam nestovėjo :D o štai pvz bupropionas tai jėga, ir norisi daugiau ir stovi daug geriau :super o šiaip visos tos psichoaktyvios nesąmonės veikia antrą galą. Kad ir anorgazmija pas moteris nuo visai nedidelio alkoholio kiekio. O mano pačio asmeninė nuomonė apie SSRI yra labai kritiška, remiantis sava patirtimi manau, kad jų gausų paplitimą lemia lobizmas ir marketingas. Kiek su ligoniais teko bendrauti, man pačiam neteko matyti visiškai teigiamo SSRI poveikio žmonėse, tik pastebėjau, kad moterys labiau toleruoja SSRI, vyrai kažkokie nebe tokie po SSRI palikdavo. Ir apskritai kas čia per vaistai, kad pirmą mėnesį norėsi žudytis, antrą-trečią mėnesį kai jau išsivystys tolerancija ir poreikis savijauta stabilizuosis iki pakenčiamos, bet šūdinos. Apskritai depresija ir serotoninas net nežinau. O kur dar serotonino sindromas :D kai skęsti nėra jėgų ir motyvacijos, niekas nebetraukia ir nebedomina, manau dopamine yra esmė, o ne serotonine. Į dopaminą nukreipti AD bent jau aktyvuoja, atsiranda energija, noras kažką daryti, motyvacija, pradedi judėti ir jaustis normalus, nepaisant kartais pasitaikančių agresijos proveržių, tačiau jautiesi judantis. Gyvenime atsiranda dinamika.
O ką tie SSRI gali duoti? Dinamiką? Nemanau.
Depresija yra stagnacija, stovėjimas vietoje kai viskas juda tolygu judėjimui atgal, degradacijai. Tai va :D
Parašė Ethan
#344399 Gerai, kad patalpintas įspėjimas, truputį gaila, kad į kalbėjimų ne į temą skiltį, bet bent tiek gerai. Man būtų įdomu iš žmonių sužinoti šitą: ar pavartojus SRI (bet kokį medikamentą kuris blokuoja serotonino transporterį), jį nutraukus ir palaukus kelis mėnesius jūsų seksualinė funkcija (libido, aistra, lubrikacijos kiekis, orgazmo stiprumas, lytinio akto malonumas, erekcijos stiprumas, genitalijų jautrumas) sugrįžo į tą lygį kuris buvo prieš jums pirmą kart gyvenime palietus psichiatrinius medikamentus (būtų gerai sulaukti kuo daugiau atsakymų į šį klausimą šitoj temoj)? Paskaitęs šitą forumą, įtariu, kad daug žmonių nesugrįžo. Galbūt kai kurie iš jų net nesusieją to su medikamentai, o patiki psichiatrų pasaka apie depresiją kaip kaltininke. SVARBIAUSIA KĄ NORIU PASAKYTI, tai, jeigu jums nesugrįžo, jūs turit pareigą prieš Lietuvos žmones apie tai pranešti Valstybiniai Vaistų Kontrolės Tarnybai adresu http://www.vvkt.lt/lit/IMG/88/30 , ten yra pranešimo forma pacientui ir el. pašto adresas, kad šis šalutinis poveikis būtų įrašytas į pakuotės lapelį ir taip galėtų įvykti privalomas paciento informuotas sutikimas. Taip padarydami galbūt išgelbėsit daug vaikų, nuo aseksualo gyvenimo, kurių tėvai nuspręs juos uždėti ant antidepresantų, daug santuokų, kurios gali iširti dėl lytinės disfunkcijos ir galiausiai daug gyvybių dėl savižudybių, ir gyvybių kurios dėl lytinės sveikatos ateis į ši pasaulį, nes Lietuvos gimstamumas ir taip yra vienas žemiausių pasaulyje . Nes aš manau, kad šitie antidepresantai bus išrašomi dar ne vieną dešimtmetį.
Moksliniai popieriai, apie nesugrįžusią lytinę funkciją po SSRI, kuri vadinama Post SSRI Sexual Dysfunction (PSSD), rašyti jau prieš daugiau nei dešimtmetį. Bet kadangi PSSD ištinka mažumą žmonių, psichiatram pavyko tai sėkmingai ignoruoti, o mažumos skundus paneigti, suvertus ant psichologinių priežasčių. Taip, aš esu kaltas, kad buvau kvailas ir daugiau nepasidomėjau apie man skirtus medikamentus internete. Galbūt viena google paieška tinkama linkme būtų mane išgelbėjus (pvz "cipralex permanent", kas iš karto išmestų cipralex libido permanent ir tada jau tinkamus rezultatus), viena paieška tinkamame subreddit'e. Bet kadangi žmonės eidami pas psichiatrą yra emociniam distrese, ir nesitiki, kad kelios gydytojo duodamos ir vaistinėje parduodamos tablečiūkštės, gali taip rimtai ir negrįžtamai sužaloti, taip ir atsitinka. Šiuo atveju yra kalčiausi psichiatrai, nes per ~60 metų, kai SRI (serotonino reabsorbcijos inhibitoriai) buvo rinkoje, psichiatrai nesugebėjo suvokti, kad keli procentai žmonių po jų kurso lieka chemiškai iškastruoti, su sugadintais malonumo centrais smegenyse (ar tai patenkinamas depresijos gydymas?). Kaltos ir farmakologinės kompanijos, nes manau jos arba žinojo arba rimtai įtarė tokį jų vaistų poveikį, ką galima pamatyti vien tik iš gyvūnų tyrimų. Kalta ir FDA ir Lietuvos VVKT, nes jie turi pareigą apsaugoti Lietuvos piliečius. Kalta ir žiniasklaida ir aukos, kad apie tai neskelbia. Nežinau, reiks galvoti kaip reiks įspėti būsimas psichiatrijos aukas apie šitai, nes su kiekviena prabėgančia dieną, vis atsiranda naujų aukų. Būtinai sukursiu Youtube video, ir bandysiu jį populiarinti financais. O didžiausią mano susižavėjimą tai turi protingi žmonės, pavyzdžiui tokiuose vietose kaip /r/nootropics, kurie iš anksto žino apie PSSD ir dėl to niekada neims smegenyse serotoniną keliančių medžiagų ar neuroleptikų. Nemanau, kad bent vienas šito forumo dalyvis yra toks protingas. Nes žmogau sveikata yra neįkainojamas dalykas ir net turėdamas 1000 trilijonų dolerių ir visą žmoniją sau ant delno tu jos nesusitaisysi.
Parašė Ethan
#413234 At visų SSRI / SNRI antidepresantų informacijos lapelių Lietuvoje ir Europoje yra rašoma jau:
"Tokie vaistai kaip Escitalopram Actavis (vadinamieji SSRI / SNRI) gali sukelti lytinės funkcijos sutrikimo simptomus (žr. 4 skyrių). Kai kuriais atvejais nutraukus gydymą šie simptomai išliko."

Vaistai.lt

Tai labai džiaugiuosi, kad validacija šiokia tokia yra šitos problemos ir informed concent.