- 2010 06 23, 12:32
xDMx rašė:Aš nemanau, kad be kitų žmonių rasi
Kartais reik sutikti lyderius, kad jie parodytų, kad kekvienas turime stiprybę ir pamatą giliai savyje. O jie mielai dalinasi ir paskatina, bet viską padaryti teks pačiam.
Todėl ir nebeturiu geriančių draugų - kam man su tokiais šlaistytis ir švaistyti savo gyvenimą niekams.
Kokius dar lyderius. Come on. Tiesiog paimi ir nebegeri. Ir tam nereikia kažkokių mandrų mokytojų, kurie tave nuneš į aukštesnes dimencijas. Apskritai labai jau abstrakčiai kalbi ir tokiems paprastiems dalykams suteiki tiek metafizikos, jog atrodo, kad be kažkokio mokytojo neapsieini net keliaudamas pas nykštukus. Žmogaus individualybės žlugdymas ir pažeminimas.
Kas dėl alko: paprasta tada, kai iš tikrųjų apsisprendi nevartoti. Tiesiog kai būna nusiteikimas ir apsisprendimas, viskas gaunas savaime ir ganėtinai lengvai. Bet kaip minėjau, pats svarbiausias - nusiteikimas. Tas sukuria psichologinį barjerą, kuris stabdo mintis apie alkoholio vartojimą. Tad reikia dirbti su galva. O po to pamačius apčiuopiamą naudą motyvacija padidėja savaime. Šiuo principu paremta gana nemažai populiariosios psichologijos knygų ir visų jų esmė ta pati: sukuriama nusiteikimas ir pozityvi nuotaika, kuri naudojama tam tikroms problemos sprendimui.
Nekalbu apie priklausomybes, tada jau tenka keliauti į AA, kur tikrai surasi reikiamų lyderių...
xDMx, tas draugų atsisakymas, tai jau tikrai kraštutinumas. Aš taip mąstyti negalėčiau: geria - netinkamas, negeria - tinkamas. Labai jau vaikiška žmonių klasifikacija. Juk apie žmogų sprendžiam ne iš to, ar jis geria, ar ne

Yra ir kitų žmonių savybių, kurios nemažiau svarbios...