Iškarpos iš rietenų ir kalbėjimų ne į temą

Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#351467 Sveiki. Manau ši tema bus naudinga. Man labai smalsu ar sergant šiais sutrikimais leidžiate sau išgerti alkoholi? Jei išgeriat ka dažniausiai geriat ir koki kiekį? Kiek daugiausiai esat išgėre alkoholio sergant tom baisiom ligom? Ar kita diena po gėrimo jautėtės kaip nors neįprastai(blogai)?
Pati kaip metai sergu sizofrenija. Jaučiuosi gerai. Kartais sau leidžiu išgerti .Išgeriu dažniausiai bonka vyno(0,75l) kartais kita diena jaučiu energijos antpludi,padidėjusi aktyvuma. Galvoju gal blogai liga man nustate,gal sergu kokiu sizoafektiniu.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#351469 Su pacia sizofrenija alkoholis nesipjauna, net gi gerai sutaria :) Problema yra kai sumaisai su vaistais. Reikia zinot jei jauti vaistu poveiki reikia negert, ne su visais ir vaistais pjaunasi alkoholis. Daugiausia esu isgeres degtines/viskio 0,75, bet cia gal 3 kart gyvenime buvo. Brendzio 0,25.0,5 keliolika kartu. Vyno buteli 0,75 kelius kartus. Dabar pagrinde silpna alu geriu 2 o kartais 3 buteliukas karta ar du i savaite. Negeriu kai buna bloga nuotaika, nes ji gali laikytis ir savaite ir dvi tai jei uzeina negeriu, o jei gera nuotaika, gerai jauciuos tada isgeriu.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#351470 o jus sergate sizofrenija ar sizoafektiniu lengva forma? dziugu girdet kad su liga alkoholis nesipjauna, Geriu zipsilan ir ketipinor. Girdejau kad su ketipinor siek tiek pjaunasi.

kazkur skaiciau kad sergant sizofrenija ir sizoafektiniu sutrinka dopamino apykaita(jo buna per daug), kazkur parasyta kad cigaretes,alkoholis,coca cola padidina dopamino kieki. kaip sakant viskas kas malonu zalinga. Net bunant geros nuotaikos dopamino lygis pakyla,ka manot?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
maumau15 rašė:o jus sergate sizofrenija ar sizoafektiniu lengva forma? dziugu girdet kad su liga alkoholis nesipjauna, Geriu zipsilan ir ketipinor. Girdejau kad su ketipinor siek tiek pjaunasi.

kazkur skaiciau kad sergant sizofrenija ir sizoafektiniu sutrinka dopamino apykaita(jo buna per daug), kazkur parasyta kad cigaretes,alkoholis,coca cola padidina dopamino kieki. kaip sakant viskas kas malonu zalinga. Net bunant geros nuotaikos dopamino lygis pakyla,ka manot?

Idomu ziprazidono nesu geres, retas variantas, kad kas gertu tokius, siaip kvetiapina raso, cia turbut del kainos, nors nera ji tokia kosmine. Pas mane paranojine sizofrenija. Man dopamina daug kas uzkeldavo, bet kas kas stimuliuoja pradedant nuo ivairiu rukymu baigiant iki sporto ir dar visokiu veiklu. Bet dabar kazkaip gal su amzium nebeiseina uzkelt to dopamino nezinau.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#351480 gydytoja sake kad nuims man ketipinor ir pakels zipsilan(zeldox) doze ...o dar po poros menesiu kazkokius naujus vaistus israsys. gal esi ka negero girdejes apie zipsilan vaistus?

cia ne i tema bet teorija kad nuo katinu uzsikreciama sizofrenija http://www.delfi.lt/grynas/gyvenimas/ka ... d=53829649
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#351535 Geriu irgi quetiapine. Dar kitus neuroleptikus, AD ir normotimiką. Alko vengiu, jei išgeriu, kitą d. būna žiauriai bloga... Net nuo poros alaus.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
KunigaikštisMyškinas rašė:Geriu irgi quetiapine. Dar kitus neuroleptikus, AD ir normotimiką. Alko vengiu, jei išgeriu, kitą d. būna žiauriai bloga... Net nuo poros alaus.

Sake daktare yra triju rusiu normatikimai, vienas labai naujas tai dar neturim, kitas senas irgi neturim tai finlepsinas jei neklystu :D
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
KunigaikštisMyškinas rašė:Geriu irgi quetiapine. Dar kitus neuroleptikus, AD ir normotimiką. Alko vengiu, jei išgeriu, kitą d. būna žiauriai bloga... Net nuo poros alaus.

oho 3 neuroleptikai.Kuo JUS sergat? Pati geriu du neuroleptikus ir tai manau kad daug israse,

p.s.sekmes Jums kad pasiektumet remisia(pasveiktumete) ir galetumet siek tiek ikalt B)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#351549 Normotimiką tai litį, o neuroleptikus dvejus dabar, prieš kokį mėnesį dar gėriau tris neuroleptikus, paprašiau, kad nuimtų bent vienus. Man šizoafektinis. Šiaip nereik man to alkoholio, prisižiūriu "stebuklų" iš brolio, kuris alkoholikas... Net nežinau kam aš bandau vis tą alko. Savigydom matyt bandau užsiimti, būna blogai, tai griebies bet ko...
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#351551 maniau kad sizoafektinis zymiai lengvesns strikimas nei sizofenija ir zmones geria maziau vaistu.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#351557 Pagal idėją tai šizofrenija skaitos sunkesnė liga. Bet gi vienus vaistai vienaip veikia, kitus kitaip, vienus stipriau, kitus mažiau. Aš kažkaip nejaučiu mažų dozių, plius svoris dar nemenkas. Ir taip susideda.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#351591 Pagal prognoze sizofrenija sunkesne liga, bet sizoafektinio/sizobipolinio gydymui retai kada padeda monoterapija, atipiniai neuroleptikai ne iki galo sutvarko depresijas ar anhedonines busenas, tam daznai rasomi antidepresantai, stabilizatoriai ir benzodiazepinai.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#351886 kas serga sizoafektiniu ar Jums nuotaiku neisbalansuoja alkoholis? man pastebejau gana stiprokai sugadina nuotaikas(pikta manija) :uztave