- 2012 01 01, 19:56
Gavau "1984" dovanų, apskritai, daug knygų gavau, bet tingiu/neprisiverčiu skaityt, mat, prie kompo mirkt geriau.
Neseniai perskaičiau "Kovos Klubą".
Knygoje tikrai yra gerų minčių, bet meninės vertės, mano požiūriu, nulis. Stilius nuobodus, nuolat šokinėjantis, sąmonės srautas Baltoj Drobulėj panaudotas daug daug kartų geriau. Gal skaičiau be nuotaikos, suirzęs, nes vis pasikartojančios frazės, visokios metafizinės "kosmoso beždžionės", arba pagr. veikėjo savęs lyginimas su žmogaus organais mane kažkaip pykino. Man stačiai koktu ir nesuvokiama, kad ši knyga vis dėlto yra tokia išgirta ir taip daugelio mėgstama... o gal joje aš kažko nesupratau, nežinau, bet mano jau minėta Škėmos "Balta Drobulė" žmogaus psichinę ligą atvaizdavo mano galva priimtiniau ir stipriau. Asmeniškai niekam nerekomenduoju, bet pats turiu savotišką skonį, manau, kad turėtų ją praverst kiekvienas. (Filmas su Nortonu ir Pitu irgi nepatiko).
Būtų labai smagu su kuo nors padiskutuoti apie šią knygą (ar filmą), kam patiko, ar nepatiko, ir sveikai, protingai pasiginčyti apie jos vertę, įtaką jaunam žmogui, ir siūlomą požiūrį į šiuolaikinę visuomenę. PM.