- 2014 11 11, 09:10
Prašau padėkit, iki surasiu profesionalią pagalbą ir konsultaciją.
Šiuo metu nuo depresijos kenčia mano draugas. Jis nuolat galvoja apie savižudybę. Tačiau jus paskaitinėjus man atrodo kad jo situacija priesinga nei jūsų: jis dirba mokslinį darbą, turi aštrų protą ir regis daug kuo domis, daug ką žino, mano akimis labai talentingas žmogus, turi daug hobių, stengiasi judėti. Tačiau jis pats sako, kad yra mėšlo krūva, nevertas gyventi, neįgalus gyventi, kad tik švaisto kitų gerovę, pats neturi tikslo gyventi, neturi norų ar tikslų. Kad yra demonas ir blogis, bet dangstosi nuo visuomenės, veidmainiauja, nes nenori būt atstumtas ar primuštas (moraliai). Kad jam patinka, kai kiti juo rūpinasi, bet pats niekuo rūpintis nenori - todėl nėra vertas jokių meilės santykių.
Aš nesumoju,
ką ir kaip kalbėt tokiam žmogui? Vakar naktį nuvažiavau su juo pabūti, kai susirašius Whatsappe supratau, kad jam nuopolis. Įsileido. Didziajį laiko tarpą stūmė šalin, sakė neišvaistyk jam laiko, eik miegot. Bet buvo momentų jaučiau kad jam padeda ir patinka, jog aš elgiuosi priešingai ir glaudžiuos apkabinti. Bet buvo ir baisių momentų, kai atrodė jis ne tik save nudurs, bet ir mane sužalos
Šią naktį sakėsi nusižudys savaitgalį. Labai noriu tikėti, kad tik kalba taip...
Jam egzogeninė depresija, pats sakosi, kad toks jau gimė... tačiau šiuo metu negauna jokio gydymo. Stengiuosi išsiaiškinti, kur kreiptis, nes jis lyg ir leistusi nuvedamas. (gyvenam mes ne Lietuvoje)
Brūkštelkit bent ką, šiuo metu bent koks minčių lietus reikalingas. Ypač jei kuris jaučiatės kaip jis ir galėtumėt man padėti suvokti jo kailį.
ačiū!