Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#333713 Foto archyvai – nuotraukos iš 4 deš. psichiatrijos ligoninės

Prieš daugiau nei septyniasdešimt metų fotografas Alfredas Eisenstaedtas gavo leidimą įamžinti vienos Jav psichiatrijos ligoninės kasdienybę. Kokios jo tuomet buvo priežastys, neaišku, tačiau puikiai žinoma, kodėl šias nuotraukas paviešino kultūros ir istorijos žurnalas „Life.time.com“...
Nuotraukos, kurias išvysite, pirmiausia turėtų kelti atjautos jausmą, o po to priversti susimąstyti apie uždarytuosius psichiatrijos ligoninėse. Fotografas teigė, kad jos bus aktualios visais laikais, nes ir nebuvę šioje vietoje visada atpažins ten uždaryto žmogaus akių ir veido išraišką.

Nuotraukos čia: http://www.laikas.lt/lt/info/10487/foto ... ign=buffer

Ar daug kas pasikeitė?
Parašė mariusss
#333717 nebloga nuoroda, tai aktualu visiems.
Parašė K2_fujative_K2
#333718 Gulejau 7 kart psichiatrinei, tai jokios foto nenustebins.
Parašė K2_fujative_K2
Kuroshitsuji rašė:K2_fujative_K2, aš daugiau k. gulėjau ligoninėj, bet tokių vaizdų nemačiau... Kokam šūde tu gulėjai? :bloga

Gulejau ir maciau baisesniu vaizdu. Penkiese palatose kai kurie priristi ir tt.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#438499 Aš N.Vilnios ligoninėje gulėjau vienintelį kartą 2001 m.tai prisiminimai labai panašūs į tai, kas foto :green Tai buvo mano alternatyva narkologinio detoksikacijai.Zombynas, kuriame ir aš buvau zombiu 7 dienas, kol nepabėgau.Nei vaikščioti, nei kalbėti, nei valgyti-nieko negalėjau.Tiek buvau prifarširuota visokio šūdo,bet nežiūrint į tai abstinencijos skausmus jutau visų jų "gražumu".Paskui sužinojau,kad jie visiems tą patį kokteilį kala.Vaistų dozes skiria pagal svorį ir ūgį, bet ne pagal indikacijas.Palatoje buvo gal 10 lovų,tualetai atviri, be jokių kabinų,durys palatų be rankenų,išeiti iš ligoninės negalima buvo, langai su grotomis.Pacientai neadekvatūs, pamenu viena moteriškė pribėgus prie mano lovos į skutelius suplėšė mano atsivežtus žurnalus.Kita nuolat visų prašydavo cigarečių, per dieną galėdavo po 50 kartų prieiti.Bet vieną moterį prisiminsiu visą gyvenimą.Jos lova buvo šalia mano ir ji buvo vienintelė neprifarširuota vaistų, nes buvo nuolatinė tos palatos gyventoja.Ją ten buvo "pridavę"giminės visam laikui, kaip supratau.Ji buvo apie 40-50 m.nevaikštanti(paralyžiuota nuo juosmens).Nežinau ar ji turėjo kokią psichiatrinę diagnozę, bet man ji buvo vienintelis adekvatus žmogus palatoje,su kuriuo galima buvo pasikalbėti.Ji visas 7 dienas,kiek aš buvau,gulėjo lovoje ir skaitė knygas,neturėjo vežimėlio ir niekas jos neišveždavo į lauką,niekas nelankė.JI gaudavo neįgalumo pensiją ar pašalpą, kurį būdavo pervedama į ligoninę ir dalį ligoninė pasiimdavo už išlaikymą.Jai likdavo maža dalis, už kuriuos ji pirkdavo sau drabužius,higienos reikmenis ir pnš.Ir seselėms už šitą paslaugą dar duodavo pinigų tortui.Deja,jai pačiai atnešti nors gabaliuką to torto nedašildavo nei vienai seselei.Ji pasakė "aš torto laukiu jau 5 metai..."Šakės, kaip buvo liūdna viso to klausyti...
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438507 Na aš keliais metais vėliau gulėjau pirmą kartą, ne 2001 metais, tai irgi pamenu duris be rankenų. :achtung Ir moterį, kuri palatoj keitėsi higieninį paketą. :bloga Bet nepalyginsi su tais laikais kai būdavo visai ne tik kad nesiskaitoma su žmonėm, bet ir bandymai daromi ir inkviziciniai metodai. :bloga :bloga :bloga
Aš manau, kad nuotraukose tos vonios irgi ne relaksacinės. :achtung :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#438508 Bet tie inkviziciniai metodai teoriškai nebetaikomi tik nuo LT nepriklausomybės atkūrimo,o praktiškai dar buvo taikomi kurį laiką ir atkūrus.Nes žmonės,kurie dirbo sovietiniais laikais,juk dirbo ir toliau.Ir tuos metodus taikė tikrai dar ilgai...Iki 1991m psichiatrinių net sąvokos nebuvo,buvo psichoneurologinės ligoninės,kur pvz.KGB įkišdavo jiems neįtikusius visiškai sveikus žmones,kurie paskui išeidavo nugydyti taip,kad likdavo ligoniais visam gyvenimui.Aišku,jeigu aplamai išeidavo.Ir tokie korumpuoti-sadistai daktarai toj pačioj N.Vilnios ir Vasaros ligoninėse dirbo dar ilgai ir po 2000m.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#438510 N.Vilnios ligoninėj atsimenu visi sakydavo,yra skyrius į kurį geriau nepakliūti.Aš gulėjau irgi pakankamai sunkiam,kur riksmus,dejavimus,šaukimą praktiškai visą parą girdėjau.nes ten buvo ir uždaros vienutės kur su tramdomaisiais žmonės gulėdavo paromis.Tai iš ten sklisdavo garsai per visą skyrių.Realiai pabuvus tokioj aplinkoj ilgesnį laiką stogas gali nuvažiuoti galutinai net pačiam sveikiausiam žmogui.Nežinau kaip dabar,bet gultis ir tikrinti nėra aplamai jokio noro. :lol
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438537 Nieko sau. :bloga :O
Man psichiatrė, dabar ji jau pensijoj. Vasaros g ligoninėj dirbo, tai sakė kad savo gyvenime matė tik kartą žmogų su tramdomaisiais... Tai pasisekė man, kad į Vileiką nesiguliau pirmą kartą. Nu ir paskui... :what Dabar tikiuosi, kad ten geresnės sąlygos. :bloga