- 2025 03 28, 09:06
Ir as ta noreciau iveikti. Noreciau nukreipti tas mintis. Bet kad mano kaip mamos diena visa buna tik apie buiti ir vaika
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: Astro-Meška
pvz., pagalvoti apie darbą, ką veiktum, vizualizuotis visokius malonius dalykus. O tave pilnai tenkintų, jei vyras perimtų buitį? Tai yra tau nekliūtų, jis atlieka tą darbą gerai? Tai yra, jūsų kriterijai vertinant rezultatus sutampa?
emar rašė:Čia pasiteisinimas. Natūralus atsakas į pastebėjimą. Bet juk galime mintis kreipti ir nenatūraliaipvz., pagalvoti apie darbą, ką veiktum, vizualizuotis visokius malonius dalykus. O tave pilnai tenkintų, jei vyras perimtų buitį? Tai yra tau nekliūtų, jis atlieka tą darbą gerai? Tai yra, jūsų kriterijai vertinant rezultatus sutampa?
Nuostabus susituokusios poros pavyzdys. Mano močiutės ir senelio santykiai atrodė tobuli
Tik ji, būdama neįgali (poliomielito sutraukta ranka), pagimdė ir išaugino 8 vaikus
Ir dar vyrą ne kartą iš mirties nagų traukė. emar rašė:O kaip tu pati reaguotum į pasakymą "tu nesugebėsi susitvarkyti su buitimi"? Irgi kaip į prašymą išklausyti? Tada abu blykčiojat iškrovomis ir abu reaguojat. Na, tiesiog, man atrodo, kad dabar tikėtis ramaus užutekio sunkoka. Pirmiau tiesiog nurimti reikėtų.
Man atrodo, kad jūs abu užstrigę, ir abu pavargę. Ar abu išsimiegat naktimis?
O kaip tau su pailsėjimu? Ar yra galimybių? Nors kiek sugrįžti į nechaotišką būseną?
Jei reikia tik išklausymo, gal kokia Moterų linija padėtų?
Tu galvoji skambinti draugėms ir iš anksto maudaisi kaltės jausme...
Aš asmeniškai gyvenau košmariškai nesutvarkytoj aplinkoj. Na, kur rodo kaip siaubiaką. Kur daiktai būna sukrauti iki lubų ir panašiai. Tiek daiktų neturėjau, bet turiu polinkį į netvarką. Ir galiu pasakyti tik tiek - jei yra labai daug daiktų, tvarką palaikyti labai sunku. Jei daiktai keliauja iš vienos vietos į kitą, reikia papildomų pastangų juos sugrąžinti atgal... O jei daiktai kaupiasi, tai tikrai jautiesi kaip įklimpusi. Iš kitos pusės ką išmokau - bet koks purvas yra išvalomas, bet kokia tvarka gali būti sugrąžinta atgal.
Ir aš labiau apie tai, kad besisukant buityje, visada gali įsižiūrėti į mėlyną dangų ir juo pasigėrėt, prisiminti gerus laikus, paskambinti draugei pasiklausyt paskalų![]()
Man niekada nepadėjo nuoskaudų išsakymas, paprastai tik dar labiau įsisukdavau. Buitis suksis visą gyvenimą, skirtumas tik tas, ką įterpsi į tarpus ir kur sutelksi dėmesį.
emar rašė:Ir nustoti skaityti tuos besiskundžiančių moterų forumus. Mano mama rėkdavo ant tėvo, kad jis neteisingai kotletą kabina prie pietų staloNuostabus susituokusios poros pavyzdys. Mano močiutės ir senelio santykiai atrodė tobuli
Tik ji, būdama neįgali (poliomielito sutraukta ranka), pagimdė ir išaugino 8 vaikus
Ir dar vyrą ne kartą iš mirties nagų traukė.
Man atrodo, kad idealių porų maža. Jam sunku, jis bėga, nes kitaip nemoka, per sunku. O tu gali neblizginti tų namų? Ir ieškoti naujų draugų, palaikymo kažkur, o ne laukti, kol susimils? Nes kas iš tų hipotetinių situacijų?
Ir pirmas dalykas, kurį mane išmokė psichologė. Niekas nieko niekam neprivalo. Kai tai įsisąmoninau, pradėjau kitaip ieškoti sprendimų. Jis neprivalo. Tau sunku, ieškok išeities. Kiek jis galės, tiek padės, bet ta išklausymo problema greičiausiai nebus išspręsta. Jo meilės raiška yra kitokia.
ir vel menkinu as ji
Aldona Julita rašė:Nežinau, ar pades mano pasisakymas. Mano nuomone, reikia kokio hobio. Galima rasti fb grupes ir ten bendrauti. Aš gyvenu su teciu. Draugiu neturiu. Su sesem karta per menesi susiskambinam. Darbe pagrinde darbo reikalais bendraujam. Tai esu keliuose forumuose. Cia ir rusiskuose keliuose. Tai yra pagrindinis mano bendravimas. Is vyru nelaukiu empatijos. Gali mazylei pasakas sekti. Gali pradeti skaityti kokius nors zurnalus ar knygas ir pasakoti vyrui. Kai pradedi vyrui kapseti apie savijauta, tai gal ir kaltas jauciasi. Ciupinek, kokios jam idomios temos. Mano tevas fanatas religijoje, tai pabendrauju su juo religinem temom retkarciais. O kiek is viso vaiku turi?
vyrui idomios temos? As jo nepazystu. Pernelyg esam atitole.
Tai žmonės kažką kalba, aš stebiu kūno kalbą ir stengiuosi "tinkamai" reaguoti
Bet kažkurio momentu nepataikau, ir tada vsio, pasakų pilis pagriūva, o aš nelabai suprantu kas vyksta (ir kur nepataikiau)
Tai kai supratau, kad jokio skirtumo kur gyvent, šalia žmonių, ne šalia jų, LT ar ne LT, izoliacija ta pati. Tai tiesiog bandau mokytis pakeisti požiūrio tašką. Nes save keisti galiu - kitų net nenorėčiau, nes pasikeitus kitam pagal mano poreikį, aš turėsiu analogiškai pasikeisti pagal jo poreikį. Tai gal ne , ačiū, tingisi
ačiū už visas įžvalgas Emar
vertinu tavo issakyta nuomone, apskritai man patinka tavo racionalumas, ko man labiausiai dabar ir truksta.
sakyk, žek, aš tau sakau, bet tu nieko nesakyk dabar
Penkias minutes patylim
Per penkias minutes paprastai atslūgsta pirminis susierzinimas