Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Gabriele L1
#410808 Sveiki. Man buvo diagnozuoti panikos priepuoliai, veliau bipolinis sutrikimas. Nebezinojau ko griebtis, nes antidepresantai-escitalopramas, mirtazapinas (nuo kurio 10kg priaugau) ir olanzapinas nepadejo. Tada isbandziau CBD ekstrakta (is kanapiu), jis LT nelegalus, bet Vokietijoj jau legalizavo ir daug daktaru yra pasisake, kad jis gydo ivairaus spektro ligas bet neturi salitinio poveikio kaip vaistai. Man sumazino priepuolius, padejo geriau miegoti, bet nenudauze kaip lexotanilis. Yra daug straipsniu anglu kalba.
Parašė Graikas
#410816 Ar vaistai veiksmingi? Man,asmeniskai,padejo islipti is sunkios padeties. Veliau derinau psichoterapija+vaistai+mano paties pokyciai. Ir vis dar tepadeda vaistai. Bet zinau,jog vaistu nebeilgai reikes. Busiu juos geres 2 metus. Yra kam vaistai neveiksmingi. Gali buti,jog pas zmogu rezistencine depresija arba,gali buti asocialus gyvenimas ir daug kitu dedamuju,del kuriu vaistai padeda tik tam kartui,arba visai nepadeda. Pavyzdziui,yra pastebeta,jog kai kuriems pacientams parukius marihuanos reikia didesniu vaisto doziu arba,net vaistas pasidaro neveiksnus. Aisku,tai nutiks ne po 1 parukymo. Alko irgi saveikauja su vaistais ir t.t
Parašė NOM
#410830 Ir iš sportiško, galbūt ne stipriai sveiko, turiu omeny diabetą, bet užtat visai gerai besijauciantis, tik gal truputį depresuotas, nuo viso gydymo tampi daržovė....

nežinau, galbūt , jei ta depresija yra nestipri, (silpna, vidutinė, sunki) , tai ir negalima išgydyti vaistais.
reiktų prisiminti, įsisąmoninti, kaip iš viso buvo nuspręsta vartoti, paskirti medikamentus.
yra kitų būdų pasiekti kokį nors efektą, ne vien pasyviai laukti kol tave paveiks vaistai, ir pasikliauti savo vidiniu aktyvumu ,pastangomis.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#410831 Na, aš dėjau vidinį aktyvumą ir pastangas, bet psichologė patarė kreiptis ir gerti vaistus. Ir ji buvo teisi. Depresiją sukelia ne tik psichologiniai dalykai. Ją gali sukelti ir hormonų disbalansas. Mano psichiatrė mane pirmiausia nusiuntė išsitirti skydliaukės.
Parašė Graikas
emar rašė:Na, aš dėjau vidinį aktyvumą ir pastangas, bet psichologė patarė kreiptis ir gerti vaistus. Ir ji buvo teisi. Depresiją sukelia ne tik psichologiniai dalykai. Ją gali sukelti ir hormonų disbalansas. Mano psichiatrė mane pirmiausia nusiuntė išsitirti skydliaukės.

O eeg ar elektrolitu balanso nereikejo tikrinti?
Parašė NOM
#410837 na į absoliučią teisybę nepretenduoju...

Psichologas ar psichoterapeutas, išmanantis cukrinio diabeto specifiką, galėtų ligoniui ir jo šeimai padėti profesionaliais patarimais. “Kiekvienas turėtume tolerantiškai ir geranoriškai žiūrėti į sergantį žmogų, ramiai reaguoti ir suteikti pagalbą, o ne skleisti įtarumą ir baimę”, – sako psichologė.

https://www.reabilitacijoscentras.lt/st ... iu-diabetu
Masažo įtaka asmenims, sergantiems cukriniu diabetu