Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#422053 "Transkranijinė magnetinė stimuliacija (TMS) – tai galvos smegenų stimuliavimo metodas. TMS veikia elektros indukcijos principu. Elektromagnetinė ritė generuoja kintamą magnetinį lauką, kuris sukuria elektrinį lauką pasirinktoje smegenų žievės srityje. Dauguma neinvazinių metodų įgalina tik registruoti smegenų aktyvumą, tuo tarpu TMS leidžia kryptingai pakeisti smegenų veiklą, nepaliekant ilgalaikių neigiamų komplikacijų. TMS pagalba galima paveikti įvairias galvos smegenų žievės sritis, todėl pritaikymas apima įvairius smegenų žievės funkcijų tyrimus ir terapiją."
Gal kas bandėt šią terapiją? Lietuvoje neradau jokių atsiliepimų, užsieny dvejopi, vieniems padeda, kitiems nieko. Tiekėjai sako, kad padeda 70-80% bandžiusiųjų.
Šita terapija, kaip ir paskutinė viltis tiems, kam vaistai nepadeda.
Parašė Ramunyte
Egidam rašė:"Transkranijinė magnetinė stimuliacija (TMS) – tai galvos smegenų stimuliavimo metodas. TMS veikia elektros indukcijos principu. Elektromagnetinė ritė generuoja kintamą magnetinį lauką, kuris sukuria elektrinį lauką pasirinktoje smegenų žievės srityje. Dauguma neinvazinių metodų įgalina tik registruoti smegenų aktyvumą, tuo tarpu TMS leidžia kryptingai pakeisti smegenų veiklą, nepaliekant ilgalaikių neigiamų komplikacijų. TMS pagalba galima paveikti įvairias galvos smegenų žievės sritis, todėl pritaikymas apima įvairius smegenų žievės funkcijų tyrimus ir terapiją."
Gal kas bandėt šią terapiją? Lietuvoje neradau jokių atsiliepimų, užsieny dvejopi, vieniems padeda, kitiems nieko. Tiekėjai sako, kad padeda 70-80% bandžiusiųjų.
Šita terapija, kaip ir paskutinė viltis tiems, kam vaistai nepadeda.
O LT yra jau?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#428554 Man atrodo nuo OKS TMS nelabai padeda. :bloga Čia gal daugiau ilgalaikės psichoterapijos reikia plius gal net grupinės terapijos su kitais patiriančiais OKS, jei yra galimybė. :bloga Bet čia tik mano nuomonė.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#428694 Aš buvau kažkokioj fb grupėj užsienietiškoj, tai ten labai įvairios patirtys. Nesuprasi. Vieniems padeda kitiems ne. Vieniems po kelių seansų geriau, kitiems po kelių ciklų kartojimų tik pagerėja. Dar kitiems - nieko. O nusiskundimai įvairiausi.