Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Dariuszn
#410753 Sveiki, čia esi naujokas,
Tai trumpai apie save, vaitus vartoju maždaug 10 metų, ne vieną kartą buvo jie keisti ir gydymas koreguojamas, bet teigiamo poveikio nejutau niekada, kankinausi visą laiką, nes visada islysdavo šalutiniai ir jie būdavo pastoviai, niekada geriau nebuvo...
16 metu susigau cukrinių diabetu, tai labai paveikė mano gyvenimą, po maždaug 3-4 metų pradėjau vartoti vaistus, tai gyvenimas išviso pasikeitė labai.
Esu tyrėjas mažiausiai 3 hipoglikemines Komas, keik žinau tai paveikia tiek nervų sistemą ir smegenis.
Šiuo metu vartoju Kvetepina po 25mg ar net mažiau, nes labai stipriai veikia mane, slopina.
Kiti šalutiniai, tai galūnių tirpimas, burnos dziuvimas, orientacijos praradimas, stiprus nuovargis, o kartais net atrodo tuoj sąmonę prarasiu, plius virškinimo ir mitybos sutrikimai. žinoma dėl nuotaikos, tai irzlumas atsirado, vamgumas ir kartais užeina nerimas, nors pagal daktare turėtų kaip tik nerimą slopinti.. tai norėčiau pasidomėti ir gal yra kokių vaistų ar papildų, gal kažkas naujo yra rinkoje ar Lietuvoje kas padėtų? Nes vis jei siūlo kažką vartoti medikai, tai tas pats per tą patį, o poveikio jokio teigiamo, tik šalutiniai..
Organizmas mano begalo jautrus...
Parašė NOM
#410760 mh, :( , warm , liko man neaišku , paskaičius, truputį, kas pirma pasijuto- ar "nervai", ar aukštas cukraus.

"Gerieji pokyčiai nėra stebuklas, juos susikuriame patys. Gydytojai tik gydo, o rūpintis sveikata turime patys. " :shock:
iš interneto platybių.
Parašė NOM
#410761 https://www.15min.lt/gyvenimas/naujiena ... 28-1153256

Diabetas siautėja nevaržomai – pusė sergančiųjų nė nežino sergantys šia liga

Yra lietuvių kalba šio autoriaus knyga,
Montinjako dieta: dieta ar gyvenimo būdas?
Joje visai suprantami patarimai.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/archive/ ... d=28873223
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#410763 Padetu jei surasytum kokius vaistus vartojai ir kaip i juos reagavai.
Parašė Dariuszn
#410764 Pirmi vaistai buvo zeldoxas lygtais toks pavadinimas, nuo jo buvo labai stiprus nerimas, ir jį geriau gan ilgai kol nepakeitė į vaistą zybrexa, zybrexa geriau po 5mg nakčiai, priaugau 20-25 kg, nes valgydavau kaip išprotėja, o miegoti galėjau parom, tada vartojau mirtazepina, jo gerdavau maždaug 15-30 mg, tai kankino ir svoris biskiuka, pieno liaukų atsiradimas ir troškulys labai stiprus, dar būdavau labai piktas.
Kitas vaistas buvo cimbalta, kaip supratau jis tinkamas prie diabeto, bet nuo jo visą vartojimo laiką buvo nerimas ir spaudimas pakilęs, taip pat venos visą laiką labai issokusios.
Tada vartojau jau Kvetepina kelis kartus, ir prie jo seroqveli, tai pašaliniai buvo ir yra kaip rašiau jau forumo temoje...
Parašė Dariuszn
NOM rašė:mh, :( , warm , liko man neaišku , paskaičius, truputį, kas pirma pasijuto- ar "nervai", ar aukštas cukraus.

"Gerieji pokyčiai nėra stebuklas, juos susikuriame patys. Gydytojai tik gydo, o rūpintis sveikata turime patys. " :shock:
iš interneto platybių.

Šiaip diabeto atsiradimo nelabai norėčiau prisiminti, tai buvo paauglystė, tai šokas buvo visai šeimai, sveriau vos 49 kg, blogai nežmoniškai jaučiausi, tai teko pagulėti net renimacijoje..
Parašė Dariuszn
Dariuszn rašė:
NOM rašė:mh, :( , warm , liko man neaišku , paskaičius, truputį, kas pirma pasijuto- ar "nervai", ar aukštas cukraus.

iš interneto platybių.

Šiaip diabeto atsiradimo nelabai norėčiau prisiminti, tai buvo paauglystė, tai šokas buvo visai šeimai, sveriau vos 49 kg, blogai nežmoniškai jaučiausi, tai teko pagulėti net renimacijoje..

Pirmai diebetas atsirado, po to jau nervai,
Kaip žinoma tai diabetas ir nervai dera
Parašė NOM
#410769 Užjaustukas.

ar esi išbandęs psichologą?
t. y .ar nemanai , kad kuo nors galėtų padėti ?

" Cuk­ri­nis dia­be­tas ga­li su­kel­ti psi­chi­nes li­gas ar pa­blo­gin­ti psi­chi­nę svei­ka­tą. Psi­chi­nės svei­ka­tos pro­ble­mos ir jų gy­dy­mas ga­li di­din­ti ri­zi­ką sirg­ti dia­be­tu. Žmo­gui, ser­gan­čiam dia­be­tu, dep­re­si­ja ga­li trik­dy­ti li­gos sa­vi­kon­tro­lę ir blo­gin­ti gy­ve­ni­mo ko­ky­bę."

o apie cukraligę daug dabar kalbama, siūloma stebėti save...

„Kuo mažiau dietoje bus angliavandenių, tuo mažesnių insulino dozių gali prireikti. Tai svarbu. Nereikia manyti, kad papiktnaudžiavęs susileisiu daugiau insulino ir bus gerai. Tuo atveju mažesnio gliukozės kiekio kaina bus didesnis insulino kiekis“, – pataria A. Unikauskas.

Aš kai valgau saldumynus vis suabejoju ar sau nekenkiu...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Dariuszn rašė:Pirmi vaistai buvo zeldoxas lygtais toks pavadinimas, nuo jo buvo labai stiprus nerimas, ir jį geriau gan ilgai kol nepakeitė į vaistą zybrexa, zybrexa geriau po 5mg nakčiai, priaugau 20-25 kg, nes valgydavau kaip išprotėja, o miegoti galėjau parom, tada vartojau mirtazepina, jo gerdavau maždaug 15-30 mg, tai kankino ir svoris biskiuka, pieno liaukų atsiradimas ir troškulys labai stiprus, dar būdavau labai piktas.
Kitas vaistas buvo cimbalta, kaip supratau jis tinkamas prie diabeto, bet nuo jo visą vartojimo laiką buvo nerimas ir spaudimas pakilęs, taip pat venos visą laiką labai issokusios.
Tada vartojau jau Kvetepina kelis kartus, ir prie jo seroqveli, tai pašaliniai buvo ir yra kaip rašiau jau forumo temoje...

Zyprexa ir quetiapinas (Seroquel yra quetiapino gamintojas) net gi kaip nepriklausomi veiksniai turi rizika sukelti cukrini diabeta, sunku pasakyti kodel juos gerei, gal kad mazai sverei. Ziprasidonas (Zeldoxas) irgi neuroleptikas, bet jis maziausiai is naujos kartos antipsichotiku itakoja svori.
Cymbalta yra SNRI (veikia serotonina ir norepinefrina), kodel jis butu tinkamas diabetui nezinau, bet spaudimas tau sukilo butent del stimuliuojamo norepinefrino. Ar kada buvo kalba apie paprasta SSRI? Tai butu kaip Cymbalta tik, galimai, be reiksmingo poveikio spaudimui. Pavyzdziai butu escitalopramas (Cipralex) ar sertralinas (Zoloft).
Parašė Dariuszn
#410786 Ištikrųjų norėčiau issitirti dėl tam tikrų medžiagų , ar jų pakanka ar per daug, nes kiek žinau prieš tokių vaitu vartojima apie kuriuos kalbam, reikėtų tai žinoti irgi, nes vaistai gali iškraipyti reikiamų medžiagų balansą ir gali pradėti daug blogiau jausti, net ir nutraukus vaistų vartojimą.
Parašė Dariuszn
#410787 Na ir zybrexa buvo skirtas ne dėl per mažo svorio, nes išvis pradėjus tokio tipo vaistus aš buvau sportiškas, nes kai 16 metu susirgau diabetu pradėjau sportuoti maždaug po metų, o tada kai jau skyrė zybrexa priaugau 20-25 kg, ir miegodavau po 14-16 valandų, plius pradėjau rūkyti, tai turėjau ansvori...
Parašė Dariuszn
NOM rašė:Užjaustukas.

ar esi išbandęs psichologą?
t. y .ar nemanai , kad kuo nors galėtų padėti ?

" Cuk­ri­nis dia­be­tas ga­li su­kel­ti psi­chi­nes li­gas ar pa­blo­gin­ti psi­chi­nę svei­ka­tą. Psi­chi­nės svei­ka­tos pro­ble­mos ir jų gy­dy­mas ga­li di­din­ti ri­zi­ką sirg­ti dia­be­tu. Žmo­gui, ser­gan­čiam dia­be­tu, dep­re­si­ja ga­li trik­dy­ti li­gos sa­vi­kon­tro­lę ir blo­gin­ti gy­ve­ni­mo ko­ky­bę."

o apie cukraligę daug dabar kalbama, siūloma stebėti save...

„Kuo mažiau dietoje bus angliavandenių, tuo mažesnių insulino dozių gali prireikti. Tai svarbu. Nereikia manyti, kad papiktnaudžiavęs susileisiu daugiau insulino ir bus gerai. Tuo atveju mažesnio gliukozės kiekio kaina bus didesnis insulino kiekis“, – pataria A. Unikauskas.

Aš kai valgau saldumynus vis suabejoju ar sau nekenkiu...

Na aš daug domiuosi, tai nemažai dalykų žinau taip pat, bet man labai įdomu kodėl kartais daktarai (psichiatrai) rašo vaistus, kurie kartais kaip tik kenkia sveikatai, turiu omeny būtent kai sergi diabetu ir tavo organizmas super jautrus, o į tai nelabai atsižvelgia..
Ir iš sportiško, galbūt ne stipriai sveiko, turiu omeny diabetą, bet užtat visai gerai besijauciantis, tik gal truputį depresuotas, nuo viso gydymo tampi daržovė....
Parašė Hmz
Dariuszn rašė:man labai įdomu kodėl kartais daktarai (psichiatrai) rašo vaistus, kurie kartais kaip tik kenkia sveikatai, turiu omeny būtent kai sergi diabetu ir tavo organizmas super jautrus, o į tai nelabai atsižvelgia..

Čia daug variantų gali būti, pvz:
- nelabai suprantamai jiems paaiškinai situaciją
- tiesiog ėjai pas atgrubnagius kažkokius
Vartotojo avataras
Parašė signs
#410791 Sutinku su Hmz. Jei pats nepasakei, jie tikrai nežinos šito. O jeigu tau pasakius ir paskyrė šituos vaistus, bėk pas kitus gydytojus. Tuomet lankaisi tikrai ne pas kompetetingas.
Vartotojo avataras
Parašė PetrasvarduPetras
#410795 Bėda tikrai yra dėl nekompetentingu psichiatru. Daug vyresnio amžiaus ju dar valstybinėse įstaigose. Žinios pasenę, empatijos nėra, nesigilina i problema, ir dar blogiau, kai dalia tokių ir privačiai dirba.