Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė smekla
#125936 Vau, Nemoku, iguana! Mano svajonė :super Ar sudėtinga ją laikyti, kokios temperatūros reik, žinoma turi terariumą?
Aš tai triušį nulėpausį laikau :heart ir šuniukas prie būdos. Bet kažko triušio uodega nupliko :bloga Pas vet neinu, nes pirma labai gėdinuos kad palaikys nerūpestinga šeiminike(nors taip ir yra.. Bet šiaip tai jaučiasi jis visai gerai, judrus, domisi ir prašos dėmesio, iš pažiūros viskas puiku. Gal ėdesys kaltas, bet tas pats nuo mažens, negali taip staiga ne taip sureguot.. Neįsivaizduoju ką netaip darau..
Parašėnemoku
smekla rašė:Vau, Nemoku, iguana! Mano svajonė :super Ar sudėtinga ją laikyti, kokios temperatūros reik, žinoma turi terariumą?

Laikyti sudėtingiau, nei kokį šunį ar katę, bet čia irgi mano svajonė buvo, tad tas sudėtingas smulkmė atrodo.
Sudėtingiau, kol iguana maža. Abi (pirmoji, deja, nebegyva) pasitaikė labai nevalgios, tekdavo kelis kartus per dieną maitinti per prievartą (o tai labai sudėtinga), nugalėti pasišlykštėjimą ir dėti labai nemalonias kirmėles į burną. Jaunais peliukais maitinti taip ir neišdrįsau, gaila man jų.
Dabar, kai mano iguana užaugo, lengviau. Nebereikia duoti gyvūninio maisto, valgo pati, tik jos valgiaraštį tenka reguliuoti labiau, nei savo, nes vos patingiu duoti įvairesnio maisto, iškart ligos puola.
Dar sudėtinga, nes daug lėšų reikalauja. Specialios lempos, šildomasis akmuo, baisiai brangūs vitaminai. Ir laiko nemažai atima, nes būtina kasdien nešti į vonią, kad išsituštintų, pamirkyti vandenyje, kad lengviau iš odos nertųsi, iš naujo persodinėti sugraužtas gėles ir keisti sudraskytas užuolaidas.
Čia tik mano, turinčios iguaną iš Kikos (bent jau moteris, davusi mums iguaną, sakė, kad ji iš Kikos), patyrimai. Kikos iguanos silpnos, nes netinkamai veisiamos buvo, bet čia jau kita tema. Gal turintiems sveiką iguaną lengviau prižiūrėti. Terariumą turiu, bet beveik visą laiką ji būna paleista bute, jai labiau laisvė patinka.
Vartotojo avataras
Parašė mango
#126007 Vau kiek priežiūros ir meilės reikia. Kiek laiko Iguaną augini?
Parašėnemoku
#126514 Jau pasimečiau, kiek laiko. Manau, kad apie penkis metus.
Vartotojo avataras
Parašė mango
#126565 Nemoku, vau, turi tu kantrybes ir meiles tiek priziureti augintini =) O kokios Iguanos budo, isvaizdos, charakterio ar kt. savybes patinka?
Parašėnemoku
vis laimingesnė rašė:Nemoku, vau, turi tu kantrybes ir meiles tiek priziureti augintini =) O kokios Iguanos budo, isvaizdos, charakterio ar kt. savybes patinka?

Kai šitaip stipriai jos norėjau, tai tie priežiūros vargai gan menki atrodo.
Išvaizdoje viskas patinka, ypač patinų. Patinka, kad gerai pasiduoda „dresūrai“, t.y. išmoksta valgyti, tuštintis ir miegoti vienoje vietoje, gan gudrios jos yra. Na, daug kuo man patinka mano iguana, ir savo šaltakraujišku lėtumu, ir kad nereikalauja dėmesio lįsdamas į akis, kaip katės. Ir dar iguana yra tiesiog fantastiškas kambario aksesuaras (čia juokauju, žinoma).
Vartotojo avataras
Parašė mango
#128957 Nemoku, o koki narviuka Iguana turi, ar išdresuota ir laisvai kambarį gyventi gali, ar ją šildyti reikia kokia lempa, o ant radiatoliaus kur vonioje mėgsta būti?
Vartotojo avataras
Parašė mango
#130139 Paveikslėlis

Pas mane dažnai taip būna, ir dar viena kitai bando uodegas griaušti[/img]
Vartotojo avataras
Parašė mango
#131364 Idomu, kiek esančių forume augina degučius-voveriukus?
Aš tik viena?
Vartotojo avataras
Parašė mango
smekla rašė:Vau, Nemoku, iguana! Mano svajonė :super Ar sudėtinga ją laikyti, kokios temperatūros reik, žinoma turi terariumą?
Aš tai triušį nulėpausį laikau :heart ir šuniukas prie būdos. Bet kažko triušio uodega nupliko :bloga Pas vet neinu, nes pirma labai gėdinuos kad palaikys nerūpestinga šeiminike(nors taip ir yra.. Bet šiaip tai jaučiasi jis visai gerai, judrus, domisi ir prašos dėmesio, iš pažiūros viskas puiku. Gal ėdesys kaltas, bet tas pats nuo mažens, negali taip staiga ne taip sureguot.. Neįsivaizduoju ką netaip darau..

Kuom galima tavo triušiuko uodegai padėt?
Gal šakelių šviečių reikia-turės darbo, narvą išliuobt-tuliko švaraus, žolės iš pievos, o gal daugo-ar draugės, ar šieno guoliui.
Pagabdyk šituos, jei nepadės rašyk, jau savaitgali tikrai į kaimą važiuoju, pažiūrėsiu kuom jie ten myli nulėpausius.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#131437 Dėėkui :jap Kad šiaip tai atrodo gerai juačiasi, judrus, kai ateini domisi, ėda normaliai vandens kaip visada, o žolės jam nagalima, nuo gimimo tik sausuy specializuotu šeriamas, jei žalio ko, vidurius leidžia, tai aš tik vos vos truputi paragaut duodu, tiek kad virškinimas nesutriktų, dabar keliom minutėm į lauką ant pievelės išnešu ir tik žiūriu kad per daug žalio negautų, suprantu, kad natūraliai triušiai žole gyvi, bet juk šitas jau ir genais iškraipytais, ir tam ėdesy juk viskas subalansuota.. O jau dėl švaros tai jo didelis narvas geriau už namus prižiūrėtas. Išvis rodos nieko netrūksta.. gal..gal tiesiog nuolat ant jos tupi, prausia, gal šiaip kaip nusipešiojo..nežinau.. gal ataugs..
Vartotojo avataras
Parašė mango
#132190 Smėkla, ogo, tai koks cia tavo triušiukas, labai išpuoselėjus jį, dekoratyvinis, ar koks? Nelabai supratau apie genus, ko jie pakitę? Kokiu sopecialiu maistu jį maitini?
Aš kaime apžiūrėjau, tai kai kurių uodegos irgi apšiurę, bet ten tai kaimo triušiai, jie ir ėda viska,ir žalią žolę, ir šakas, ir kopūstą ir morkas, runkelius, niu viską, ir aptvaras jų kaip kaime, neipatingas, jau reikia ir kuopti.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#132292 Taip, žinoma, tas pats brangiausias- Nulėpausis. Aga, tai man jau truputi ramiau, kad ir kitiem panašiai būna, gal ir nieko nuostabaus, juk nuolat ant tos uodegytės tupi.. Apžiūrėjau, lyg trumpučių plaukučių yra, gal rimtai atauginėja.. :DD Perkų paprastą, jei atvirai pigiausią triušių pašarą, bet pastebėjau, kad jūrų kiaulyčių pašaras lygiai toks, tai pradėjau tą pirkt, nes pigiau :D o juokingiausia, kad apie 4 metus auginu, o tik neseniai perskaičiau, kad jie kaip naktiniai, naktim aktyvūs būna =)
Vartotojo avataras
Parašė mango
#132296 Niu tai po truputuką vieni slenka, kiti atauginėja, tikrai, taigi ant uodegytės vis tupi, tai ir pritrina. O tavo nulėpausis nakties žvėriukas, ar dienos daugiau?
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#132783 Tai mano kaip ir visi, pastebėjau kad išties vakare suaktyvėja, bet kartais girdžiu ir naktim pakasa, ir dieną vis nusnaudžia, bet labioausiai tai ryte aktyvus,žino, kad pusryčiai bus, jei anksti prabėgu į wc, tai jau kad pakelia triukšmą :D tipo, gi man pirma reik , bet ignoruoju ir kažkaip užsispyrus tuo pat metu duodu, tai truputi nustebus, nes maniau, kad gyvūnai turi vidinį laikrodį ir jei visad tuo pat metu, tai kitu laiku, isivaizdavau turėtu nereguot, bet pasirodo, taip.. žodžiu šiaip tupas padaras.. bet kailiukas labai jau švelnus.. tik kibus, ir lyg tyčia būtinai koks plaukelis turi prie noosies prilipt ir taaip kutena. :D