- 2014 05 27, 14:47
Anitezė rašė:Sveiki, man irgi išrašė šito vaisto. Anksčiau gėriau
bromozepamą/diazepamą/xanaxą ir panašius vaistus kai
nerimas prigriebdavo.
Ar šitas efektyvesnis už benzodiazepimus?
Ir kaip jis su Flux'u ar draugauja? 
Labas, na aš irgi gėriau ir geriu kartais pavardintus neuroleptikus.
Spitominas MAN ASMENIŠKAI nieko nepadėjo ir nebuvo veiksmingesnis už benzodiazepinus.
Man išrašė Spitomin nerimui slopinti. Atseit jis labai geras vaistas... lialialia.
Pasiklausinėjau kelių skirtingų psichiatrų, tai galiu pasakyti, kad jų visų nuomonė buvo tokia - skeptiška, sakė, kad mažai veiksmingas vaistas, mažai kam padeda, veikia panašiai kaip antidepresantas, reikia vartoti ilgokai. Nekelia priklausomybės, išgėrus - jokio poveikio raminamo nejutau. Reikia laukti ~ 2 savaites. Laukiau laukiau ir nieko nesulaukiau
Atlikus tyrimus su juo, buvo nutarta, kad veiksmingumas minimalus. Mečiau aš Spitominą, o jaučiuosi po to dar geriau, jokio nerimo jau nėra, nes matyt nerimas ir panikos atakos man buvo dėl pagilėjusios depresijos. Bendrą savijautą matyt sutvarkė AD.
Esant stipriam nerimui, panikai labiau veiksmingesni visgi benzodiazepinai. Tik nereikia juos gerti ilgai arba reikia kaitalioti, jei dar neveikia AD. Kiek teko domėtis besigydančiais ligoninėje, jiems skiria lorafen, tezapam, relanium ir pan. JOKIU BŪDU NESKIRIA XANAX, NES TAI SIAUBINGAS VAISTAS!!! Dėl to, kad jau daugėja žmonių, kenčiančių baisiausias lomkes nuo jo, kai tampa priklausomi. Tai čia aš ne į temą, bet, gal pravers info, kad dabar du patys pavojingiausi vaistai XANAX ir CLONAZEPAM. Sunkiausios nuo jų priklausomybės.
Dėl tinkamumo su Flux jau reiktų klausti gydytojo, jei nieko nerašo informaciniame lapelyje.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.