Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Lota
konservas rašė:Man tos atakos prasidedawo ramybes busenoj, gulint ar netgi miegant. Pradedawo dusinti ir uzeidawo slykstus jausmas sirdies pusej ir kakle, to pasekoje ir isiwaziodawo wiskas - galwoj aptemdawo, pulsas baisinis, sirdis lipa visas drebi ir viena mintis, kad jau lenki kojas i wirsu. Na bet jau ilgoka laika jos nesikartoja, tikiosi su laiku isnyks visai.
O pati depresija gali provuokoti tos priepolius?

Na man grynai taip budavo, kai neuroleptikus bandydavau savarankiskai nutraukt, nors siaip jokiu panikos priepuoliu anksciau nebudavo. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė konservas
#174570 Norejau paklausti kokius jausmus jauciate galvoje? Man yra toks lig dirginimas, spaudimas smilkiniose pakausyje. Buwo tie jutimai galvoje lig ir aprime ir geriau jauciausi, o jau pora dienu kai wel suaktyvejo, kai uzeina tie slykstumai tada ir mastyti neina ir suvokimas visas nuslopsta, nezinai nei kur detis.
Aviete man 23, esu studentas (ta liga neleidzia net sesijoj dalywauti sio metu), ilga laika dirbau sunku fizini ir moraliskai sunku darba, issiskyriau su mergina ir mire artimas zmogus, viskas nutiko taip staiga ir manau tai dave pamatus siai ligai. Pomegiai buvo ivairus - megau linksmintis, megau gamta, megau kazka organizuoti, buti su draugais. O db slykstu i save paziureti, jokio noro, jokio potencialo kazka daryti, viskas prievarta daroma.
Siaubas kazkoks...
Nors ir keleta geru dalyku izvelgiu visgi: kaip nekeista po pirmos panikos atakos numeciau rukyti (o isrukiau 8 metus), o kai pasijuto jau ta tikroji depresija - visiskai atsisakiau alkocholio, gal isijunge sawes saugojimo instinktai, tik gaila, kad velokai :D
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#174574 Kad atsisakei alkoholio ir cigarečių tai labai gerai, nes jie dar labiau sustiprina simptomus. Šiaip patarčiau mažiau gilintis į tuos fizinius pojūčius, aišku, jie labai nemalonūs, bet tai psichinių priežaščių pasekmė (nu ir susakiau), kai pradėsi sveikt jie sumažės ar visai pranyks.
P.S. jei nori daugiau parašyt apie save, užvesk dienoraštį.
Vartotojo avataras
Parašė Lota
#174588 Na, man daznai skauda galva, taip nei iš šio nei iš to užeina ir praeina. Atsimenu, kai prieš kelis metus apsirgau plaučių uždegimų ir baisiai blogai jaučiausi galvojau, kad nuo depresijos čia taip bloga, galvoju šakės dabar, vaistai nebepadeda, tada sugalvojau pasimatuot temperatūrą, o buvo 38.
Vartotojo avataras
Parašė konservas
#174602 Na o man galvos neskauda, atvirksciai, yra toks lyg raizymas, dirginimas, nemoku net paaiskint. Del to ir klausiu ar cia man tik, ar ir kitiem taip yra. Dare tomografija tai pasake kad daug skysciu galwoje susikaupe yra, tai gal tas itakoja. Reiketu gal magnetini rezonansa dar pasidaryt, kad rami galwa butu :/
Vartotojo avataras
Parašė nausea
#174647 man galvą skauda nuo paauglystės, 18liktaisiais pripažino migrena. panašiu metu nustatė ir pasikartojančią depresija F.33. depresijai paūmėjus prasideda baisūs fiziniai pojūčiai - didelio nerimo sukeltas viso kūno drebulys nenumaldomas (teko net kviesti greitąją), vėmimas, viduriavimas, silpnumas, atsikeli iš lovos ir kojos visai nebelaiko - tenka remtis laikytis už ko nors.
Vartotojo avataras
Parašė Amore
#180301 Rimtai buna taip silpna kad nebeina ryte atsikelti is lovos ? toks silpnumas?
o man galva tartum spaudzia lyg butu plyta padeta ant galvos :bloga one skausmas o toks spaudimas sakau lyg plyta ant galvos. dar labai pucia pilva ir isvis virskinimas blogas :bloga kaip jum su skrandziu su zarnynu ?
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#180379 ...man irgi kazkas pasidare su galva paskutiniu metu,bet kam pasakoju-nesupranta,nes ir pati ne visai suprantu kas tai per jausmas ir kaip ji nupasakot aiskiai..lyg sutvinksi kaip koks pulsas galvoj-bet ne skaudziai..o pulsavimo metu kazkoks negeras jausmas buna su akim,su regejimu,lyg susilieja ar susidvejina,nervuoja kad nesuprantu ir nemoku net pasakyt kas daros,tik to dar nejauciau ir tai mane gazdina....nes nemalonus lb jausmas,buna net ir vakare uzsimerkus,tamsoj pries uzmiegant jauciu ta nesamoninga jausma uzmerktom akim,nesamone kazkokia...bet vyksta...
itariu ir cia niekas nesuprasit mano keisto pojucio :? net rayt geda,nes ir skamba keistai ir jausmas keistas...
Vartotojo avataras
Parašė aviete
Amore rašė:Rimtai buna taip silpna kad nebeina ryte atsikelti is lovos ? toks silpnumas?
o man galva tartum spaudzia lyg butu plyta padeta ant galvos :bloga one skausmas o toks spaudimas sakau lyg plyta ant galvos. dar labai pucia pilva ir isvis virskinimas blogas :bloga kaip jum su skrandziu su zarnynu ?

va man tas pats buna ir visada susije su depresija:pilvo putimas,skrandzio skausmai,pilnumo jausmas skrandi net mazai valgius ir znevirskina,sustoja skrandis daznai...
Vartotojo avataras
Parašė aviete
konservas rašė:Norejau paklausti kokius jausmus jauciate galvoje? Man yra toks lig dirginimas, spaudimas smilkiniose pakausyje. Buwo tie jutimai galvoje lig ir aprime ir geriau jauciausi, o jau pora dienu kai wel suaktyvejo, kai uzeina tie slykstumai tada ir mastyti neina ir suvokimas visas nuslopsta, nezinai nei kur detis.
Aviete man 23, esu studentas (ta liga neleidzia net sesijoj dalywauti sio metu), ilga laika dirbau sunku fizini ir moraliskai sunku darba, issiskyriau su mergina ir mire artimas zmogus, viskas nutiko taip staiga ir manau tai dave pamatus siai ligai. Pomegiai buvo ivairus - megau linksmintis, megau gamta, megau kazka organizuoti, buti su draugais. O db slykstu i save paziureti, jokio noro, jokio potencialo kazka daryti, viskas prievarta daroma.
Siaubas kazkoks...
Nors ir keleta geru dalyku izvelgiu visgi: kaip nekeista po pirmos panikos atakos numeciau rukyti (o isrukiau 8 metus), o kai pasijuto jau ta tikroji depresija - visiskai atsisakiau alkocholio, gal isijunge sawes saugojimo instinktai, tik gaila, kad velokai :D
na saunuolis del rukymo ir alkoholio :king ir siaip aciu,kad papasakojai apie save :)
Parašė haveimooed
Amore rašė:Rimtai buna taip silpna kad nebeina ryte atsikelti is lovos ? toks silpnumas?

Man buna ryte negalejimas atsikelti is lovos, nepavadinciau to silpnumu, greiciau toks bejegiskumas, visiskas energijos neturejimas, mieguistumas, atrodo kd esi visiskai neishsimiegojes kad ir po dvylikos valandu miego. Skrandziui ir zarnynui depresijos itakos nepastebejau.
Vartotojo avataras
Parašė Amore
#180421 ar gali del depresijos padidet prakaitavimas ? o ar yra cia tokiu kuriuos vargina uzimas ausyse ar galvoja uzesys ?
ParašėŠiršė
#180435 Man dažnai skauda širdį tiesiogine prasme
Vartotojo avataras
Parašė nakviša
#180585 Va man irgi būna sunku keltis,amžinas energijos trūkumas,ir prakaitavimas-nesuprantu nuo ko-ar nuo AD,ar dėl kokių organinių sutrikimų...kartais kala širdis,dažniausiai naktį,kol nepaimu pusės tabletės rivotrilio.Dažnai būna sunki galva,mieguistumas dieną,kai kada galva ūžia...o skausmų tai nebūna jokių...ir su regėjimu kažkas nebetaip(nežinau ar tai susiję su vaistais),sunku skaityti smulkų šriftą,ar šiaip regėjimas pasilpo...
Parašė Sunrise
nakviša rašė:Va man irgi būna sunku keltis,amžinas energijos trūkumas,ir prakaitavimas-nesuprantu nuo ko-ar nuo AD,ar dėl kokių organinių sutrikimų...kartais kala širdis,dažniausiai naktį,kol nepaimu pusės tabletės rivotrilio.Dažnai būna sunki galva,mieguistumas dieną,kai kada galva ūžia...o skausmų tai nebūna jokių...ir su regėjimu kažkas nebetaip(nežinau ar tai susiję su vaistais),sunku skaityti smulkų šriftą,ar šiaip regėjimas pasilpo...

Man irgi buvo sunku keltis, kol geriau "vakarinį" AD (Mirtazapiną), bet dabar geriu tik rytais Paroxetiną tai jaučiu nuo jo prakaituoju ir dreba rankos kartais dar... Gal čia tie šalutiniai poveikiai...