Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė coma
#154072 mama zino, sakiau jau. ji pati serga depresija jau 4 metus. as neisivaizduoju koki man gydymo metoda gali skirti, jei as nepilnamete (tuoj bus 17). issikalbeti angliskai nemanau kad sugebesiu. pagrindinius simptomus nebent galiu pasakyti. labai bijau eiti pas GP, nes manau kad jis gali nesuprast ko pas ji atsivilkau su tokiais dalykais. jei kaip nors vis delto susiimsiu, pirmadieniu reik nueit uzsirasyt, nes jau priejau ta taska kai nebegaliu daugiau praleidineti pamoku ir sedeti namuose. prarasiu issilavinima ir visa gyvenima.. jau visa menesi kaupiuosi, kaupiuosi ir negaliu, nes nezinau kur kreiptis. o kad vizitas pas seimos daktara pralauztu ledus i gydyma....
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#154073 nusiramink as susirgau 17 , skyre ir trankviliantu..ir antidepresantu...ejau i mokykla visa apsiblausus...na bet geriau nei panika per pamokas...taip va 12 klase baigiau...per lietuviu egzamina valstybini buvo panikos priepuolis atsimenu, bet islaikiau visai gerai :)
pas gb gali nueit..bet nebutinai jis pades...nebutinai supras...cia kaip pasiseks...gal nusius pas psichiatra..pabandyt pati to paprasyt...o papasakok butent jam kad buna panikos priepuoliai, kaip jie vyksta, pojucius visus, kuo daugiau informacijos suteiksi tuo lengviau bus nustatyt diagnoze..jeigu labai prastai su anglu galiu ryt padet pasirasyt tekstuka...primirsus esu kazkiek aisku kazkada laisvai kalbejau, bet kanors pagimdysim kartu :da
Vartotojo avataras
Parašė coma
#154074 kazkaip net ramiau pasidare.. aciu.. :))) pastumejai vis delto isbandyt nueit pas gydytoja.. o tai kaip ant adatu paskutine savaite sedziu.. bandysiu, nors mama tai irgi dabar ziauriam strese del manes.. jau ir ji pati i kampa ivaryta ir nezino kas man daros... kalta jauciuosi bet kaip paciai sau padeti nezinau tuo labiau. ji lanko psichologa cia, bet dar kita kalba, kuria as nekalbu. zodziu nenoriu per daug i detales leistis nes vis delto anonimiskumas man svarbus. gerai kad sitas klubas yra, randu info nemazai svarbios ir siaip geriau pasidaro kad nesu kazkokia ''kitokia'' :flo
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#154075 na taip cia daug tokiu pat =)
Vartotojo avataras
Parašė coma
#154076 Tik va mama man pastoviai kartoja kad man neisrasys jokiu anti- depresantu nes esu dar per jauna, kad ji pati pradejo vartot tik nuo 40 (nors tik tada ir susirgo), tai as bijau kad jei israsys man gydytojas ji neleis man ju gerti arba neduos sutikimo. as pati nenoriu buti ''ant vaistu'', bet jei kitos iseities nera.. zinoma butu gerai jei butu naturalus budas, nes as labai noriu pasveikti, o dar pries savaite nenorejau jau nieko nei pasveikti nei isvis gyventi.. Va cia dar vienas niuansas...
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#154094 Coma, aš pati daug metų nežinojau, kad man depresija. Ir kankinausi tarp nusivilkimo į darbą kaip zombis ir savižudybės.

Pirma kartą vaistų pasiūlė pažįstama vaistininkė. Užteko pagert po miniatiūrinę tablečikę mėnesį ir man stipriai pagerėjo.

Dabar per paskutį depresijos epizodą paprašiau šeimos gydytojo Xanax, o paskui psichiatrė išrašė AD. Gėriau AD 7 mėn. Pagerėjimą nuo AD pradėjau jausti maždaug po savaitės.

O be vaistų jau vėl buvo pradėjusios atakuot savi..žudiškos mintys ir nežinau kaip būčiau ištvėrusi. Padariau išvadą, kad bent jau mane vaistai veikia labai gerai, palengvėjimas greitas. Tai ar verta kankintis metų metus ir negerti vaistų?
Vartotojo avataras
Parašė Silva
#154115 Depresija serga ir vaikai ,o tu jau beveik suaugusi.Vaistai išrašomi atsižvelgiant i amžių.Pagal tavo savijautą manau ,kad be AD tu nepradėsi sveikti.Mama pati sirgdama turėtų suprasti ,kad tau jau reikia medikų ir vaistų pagalbos.Aš pati mama,mano dukrai 19 ,jei tik pamatyčiau kažką panašaus ,kas vyksta tau,pati nutempčiau pas daktarus,nes nenorėčiau ,kad ji kankintūsi ,kaip kankinuosi aš.O dė vaistų ,tai kaimynės berniukui ,jau nuo 9 metų skyrė Ad ir vaikas vėl guvus ir linksmas.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#154139 na kalbekis su mama...duok paskaityt gal net sita foruma..jeigu ka nueis pasnekes su psichiatre jei neleis gert vaistu...amzinai gi ant ju nebusi..pirma kart susirgus pasveikimo galimybes labai dideles...
pati geriu nuo 17 su pertraukom...nu ir nieko man nenutiko blogo :)
Vartotojo avataras
Parašė coma
#154170 praleidau vakar nakti skaitinedama apie airijos gydytojus bei antidepresantus, tad surizikuosiu nueiti pas seimos gydytoja rytoj.. Kad ir kaip bijau, bet baime isproteti ir nebaigti mokslu yra stipresne. Kad ir kaip besiklostytu man ten, tikiuosi kad nors nukreips teisinga linkme. Aciu jums visoms :flo
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#154171 sekmes parasyk kaip sekes =)
Vartotojo avataras
Parašė Bubastė
#154183 Po tiek nemažai laiko pati uždavusi klausimą - galiu į jį atsakyti.

Beje, džiaugiuosi, kad tiek pasisakymų atsirado ir tikiuosi, kad jie padėjo ne tik man...

O mano pirmasis vizitas baigėsi vaistais. Galbūt dėl to, kad kreipiausi savo šeimos klinikoje pas psichiatrą aukščiausios įtampos taške, pačiu blogiausiu laiku ir didžiausiu paūmėjimu. Jau įėjusi į kabinetą labai sutrikau. Gydytoja švelniai pasitairavo kaip laikausi, o man ašaros kaip pupos.. Blogai.. Trumpai papasakojau tik apie fizinę savijautą, kadangi tai tęsėsi jau keletą metų, o paūmėjimas buvo pirmasis susijęs su keletu išgyvenamų krizių - iškart diagnozavo vidutinio sunkumo depresijos periodą (čia pagal kodą susiradau internete) ir išrašė AD..

Vėliau sekė ištisa gydytojų paieškos epopėja. Bet čia apie pirmąjį kartą..

O kad jaučiuosi blogai ir man "kažkas" yra, sau nepripažinau turbūt apie trejus-ketverius metus (prieš vizitą). Tad kai visai "nunešė stogą" nebeliko jokių klausimų apie pripažinimą sau, tiesiog troškau nebesijausti taip kaip jaučiausi, ir nesvarbu kokiais būdais.
Vartotojo avataras
Parašė Silva
#154210 Butinai parašyk kaip sekėsi ir sėkmės tau.
Vartotojo avataras
Parašė Bubastė
#154885 Čia coma'i rašote? Siaubas.. Nesuprantu ar man ar ne... Naudokit kreipinius :dream:
Vartotojo avataras
Parašė egzotika
Būsena rašė:Coma, aš pati daug metų nežinojau, kad man depresija. Ir kankinausi tarp nusivilkimo į darbą kaip zombis ir savižudybės.

Pirma kartą vaistų pasiūlė pažįstama vaistininkė. Užteko pagert po miniatiūrinę tablečikę mėnesį ir man stipriai pagerėjo.

Dabar per paskutį depresijos epizodą paprašiau šeimos gydytojo Xanax, o paskui psichiatrė išrašė AD. Gėriau AD 7 mėn. Pagerėjimą nuo AD pradėjau jausti maždaug po savaitės.

O be vaistų jau vėl buvo pradėjusios atakuot savi..žudiškos mintys ir nežinau kaip būčiau ištvėrusi. Padariau išvadą, kad bent jau mane vaistai veikia labai gerai, palengvėjimas greitas. Tai ar verta kankintis metų metus ir negerti vaistų?

tikrai ne per jauna man buvo 13m zolofta paskyre, bet trumpai as ji pageriau net nz neatsimenu kodel nutraukem ir kodel man jo reikejo (nezinau neatsimenu ir tiek nors mama sake kad labai laukiau to vadinamo pauksciu gripo ar kaip ten ;D) dabar man 16m pradejo vel reiket vaistu (kaip jau minejau nesuprantu kodel juos nutraukem buciau iki siol gerus gal geriau butu) taigi paskutini karta kai buvau kadangi man jau 16m net paciai duoda pasirasyti uz gydyma, o tau juk 17m laisvai gali eiti ir nereikia net jokio tevu sutikimo ;)
Vartotojo avataras
Parašė egzotika
egzotika rašė:
Būsena rašė:Coma, aš pati daug metų nežinojau, kad man depresija. Ir kankinausi tarp nusivilkimo į darbą kaip zombis ir savižudybės.

tikrai ne per jauna man buvo 13m zolofta paskyre, bet trumpai as ji pageriau net nz neatsimenu kodel nutraukem ir kodel man jo reikejo (nezinau neatsimenu ir tiek nors mama sake kad labai laukiau to vadinamo pauksciu gripo ar kaip ten ;D) dabar man 16m pradejo vel reiket vaistu (kaip jau minejau nesuprantu kodel juos nutraukem buciau iki siol gerus gal geriau butu) taigi paskutini karta kai buvau kadangi man jau 16m net paciai duoda pasirasyti uz gydyma, o tau juk 17m laisvai gali eiti ir nereikia net jokio tevu sutikimo ;)

atsiprasau ne ta nuspaudziau komentuoti, cia comai turejo buti skirta