Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#190774 Kai vartojat vaistus, laukit pagerėjimo, o ne stebėkit, kokie šalutiniai pareina. Labai padeda, žinokit. =)

Aš Cipralex'ą vartoju antrą mėnesį. Bet šalia yra dar vieni AD. Nu, man nuo paties Cipralex trukdė tik pykinimas. Esu kūda, o kai pykina, tai nelabai noris valgyti. Teko maitintis prievarta.

Dabar jau kaip ir geriau. Jau kelios dienos, kai galiu užsiimdama kuo nors nemiegot dieną. Ir dar... Sklaidosi po truputį mano begalinė apatija. Va tas tai laimių laimė. :)))
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#190775 Malonu girdeti kad geriau :)))
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#190938 Na jei Citalopramas tas pat, tai vakar pirmą išgėriau, galvojau išprotėsiu, nė nežinojau kas darosi ir dantis taip sukandu spaudžiau, kad sutrupės maniau, visa žiauriai įsitempus, kad papykino tai nekreipiu dėmesio, nors tai nuo nervo kažkkokio, šian bijojau tai tik pusę išgėriau, gal po truputuka..
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#190942 Tai pavartok kokį raminamą, kol pirmi šalutiniai praeis.
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#190957 Tai man ir duoda tranxene ir dar kažkokį kurio pav niekaip neįsimenu, nors šiaip keistai man gert nuo ko bloga ir kad vistiek gert gert dar kitą, kad tą blogumą pakeltum.. žinau žinau viską suprantu, šiaip nelogiškai atrodo.. =)
Vartotojo avataras
Parašė abc
#190960 mano manymu cia veikia toks principas tipo kunui reikia streso tipo po veiksmo buna atoveiskmis - stresas paskui ramybe (organizmas pripranta ir paskui nebetaip reaguoja i atakas)
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#190961 Tiesiog taip turi būti. Netgi vaistai nuo peršalimo turi šalutinį poveikį: mieguistumas, o kur dar paracetamolio kenkimas kepenims ir t.t. Tiesiog turi praeiti tas laikas.

Aš va šiek tiek bijau, kad nuo Cipralex'o man prasidėjo padidėjęs jautrumas. Bet čia man gali rodytis taip dėl to, kad kelis mėnesius prieš tai - miegojau ir buvau perdėtai apatiška. Todėl apie savo būklę palieku spręsti gydytojui. Jis mato per koncultacija, kaip reaguoju į jį, į aplinką, ką sakau ir t.t. Prie visa ko labai daug reikšmės, kaip jaučiamės turi ir aplinka: žmonės, namai, įvykiai...

Mano pati didžiausia pamoka šiam epizode grynai apie depresiją yra ta, kad kai pradedi vartot vaistus, lauk pagerėjimo, o ne stebėk, kas darosi su tavo kūnu: rankomis, kojomis, dantimis, akimis, svoriu ir t.t. Sveika galva ir šviesus protas yra pirma, o po to - visa kita. :flo
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#190973 nu as nesutinku del to atoveiksmio..tarkim as geriu ad nes kai susergu i viska reaguoju neadekvaciai..per stipriai ..tai ner normalu...todel ir geriu kad galeciau normaliai funkcionuoti..o ne bliauti ir bijoti kiaura para...

na sunku tau ka pasakyt smekla nes tu matai vaistuose blogi..tarkim tokie tranxene ar antidepresantai organizmui jokios zalos nedaro daug su daktare snekejom nes ilgai vartoju....per laika gali tik buti problemu su kepenim...as manau kad oras kuriuo kvepuojam didesne zala mum daro nei tie vaistai...o poveikio gali tiketis po keliu menesiu reguliaraus vartojimo ir ne po pusele...
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#190991 Tai jeigu ryju reiškia susitaikiau =)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#190994 del salutiniu baisiai jaustis normalu.....as pati tiek esu vaistu gerus ir kiekviena karta bijau labai...taip nerima sukelia...ir pradzia klaiki buna...meslunkiai visokie nutirpimai...man dar vyzdiai issiplecia baisiai...drebulys
Vartotojo avataras
Parašė Oricon
#191537 Nuo rytojaus pradesiu vartoti Cipralexa, pershoku ant ju nuo Zolofto. Ilgai delto tariausi su gydytoju, nes Zoloftas duodavo poveiki, bet mazhesni negu tikejausi, nors ji geriau tiktai menesi. Na, lyg ne pilnai, ne iki galo padetu, buvo, net kile minchiu be gydytojo paskirimo padvigubinti doze, bet susilaikiau nuo to. Na ir jam pasakiau, kad padeda, bet mazhai, paaishkinau ka jums aishkinu. Na ir jis sako arba galima dvigubint arba pereit prie kitu Cipralexo. Bet dvigubinimas kaip jis man aishkino labai retai duoda norima rezultata, o Cipralexas jau trechios kartos vaistas ir veike reikema smegenu dali ir t.t. Pradejau klausinet tada, kodel ish karto Cipralexo neishrasho, tai paaishkino, kad jis brangesnis ir yra nemazhai zhmoniu kuriems Zoloftas (pashaliniu efektu jokiu) padeda, todel jis ir yra startinis. Na, tai priimiau sprendima pereiti prie Cipralexo, siule dar tiesa pakaitala, bet pasirinkau originala, nors ir kaina brangesne jo, bet nera, tai baisus pinigai kas liechia psichine bukle ir sveikata. Nezhinau ar gerai padariau, kad ishkeichiau Zoloft'a i Cipralex. Menesis galbut mazhai buvo, galbut dvigubint reikejo. Na nezhinau, pajusiu savo kailiu kaip ten bus. Jeigu neduos norimo rezultato, tada spausiu gydytoja i kampa ir tegul smulkiai ishaishkina kas kaip prieko, tegul gale savo ishvadas man ishdesto ar perasho, tai ka susikonspektaves turi pats analizuosiu ir ieshkosiu sprendimu (galbut nuvyksiu i konsultacijas pas skirtingus psichiatrijos medikus ), nera kazhkaip noro but eksperimentiniu triushiu ir bandyt ant saves visus AD ish eiles. O shiaip labai tikiuosi ir noriu tiketi, kad Cipralexas duos man reikema rezultata (pashalinio poveikio nebijau) ir viskas bus gerai :)

P.S. Nukrypstant nuo temos. Norechiau isiterpti del lorafeno. Man jis taipogi ishrashytas, bet kiek aishkinausi su gydytoju, apie shi vaista ish ivairiu pusiu. Tai susidariau nuomone, kad jis kasdieninem arba dazhnam vartojimui yra labai zhalingas ir netgi nelabai turbut jo paskirtis toke, kad ji vartoti pastoviai. Ash jo praktishkai negeriu, kartais kai sunku uzhigt ishgeriu 1mg tablete, tachiau, tai buna retai i savaite maksimum karta. Siulychiau ir jums susirupinti ir rimtai pasidomechiau gydytoju kompetencija, zhiniomis. Asmenishkai pasidomechiau, kodel taip, o ne kitaip. Lorafenas beveik narkotikas. Ir aishkint gerk nepriprasi viskas gerai, tai gal tiesiog gydytojas tingi dirbti ir ieshko lengviausios isheities sau, o ne tau ? Galbut jis taiko nepazhangius metodus, neduodanchius realios naudos ? Atsakyti nebutina, chia jums apmastymui klausimai prie kuriu ash jusu vietoje pamastychiau.
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#191558 Labai gerai kad tau nereikia raminamuju,kiekvieno liga yra skirtinga ,nemanau kad be poreikio kas nors vartotu raminancius.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#191569 tai sakyk gydytojui kad turi pinigu ir nori geriausiu vaistu...ir tau nesvarbu kaina...kitiem tai labai svarbu ir jie privalo rasyt pigesnius..
realiai daug tu vaistu isbandysi jei sirgsi ilgiau kol prisirinksi...
del lorafeno nzn kas ten...bet reikia raminamuju ir nedaro jie zalos..kas kad narkotiniai..alhogolis irgi narkotikas..
Vartotojo avataras
Parašė Oricon
dangiska rašė:tai sakyk gydytojui kad turi pinigu ir nori geriausiu vaistu...ir tau nesvarbu kaina...kitiem tai labai svarbu ir jie privalo rasyt pigesnius..
realiai daug tu vaistu isbandysi jei sirgsi ilgiau kol prisirinksi...
del lorafeno nzn kas ten...bet reikia raminamuju ir nedaro jie zalos..kas kad narkotiniai..alhogolis irgi narkotikas..

Ar ash sakiau, jog reike brangiausius vaistus pirkti ? Ash niekam to nesiulau, ishvis kvaila butu aishkinti kokius kam pirkti vaistus, chia yra gydytojo ir paciento reikalas, nebent paprashytu kas patarimo, tai kitas reikalas. Ash tik pasipasakojau savo situacija, savo pamastymus ir panashiai, galvojau galbut jus kaip seni depresijos vilkai man pasakysit, kad neteisingai pasielgiau pakeites po menesio vartojimo viena vaista kitu, arba atvirkshchiai nuraminsit, ish tos informacijos kure ash parashiau. O tu mane ishkart uzhsipuolei :)

Nesutikchiau, kad raminamieji nedaro zhalos. O su alkoholiu, tai ishvis juokingas palyginimas, taip alkoholis irgi narkotikas. Ar tu kitaip manai ? Ir alkoholis nori pasakyti, kad nedaro zhalos ? Jis nedaro zhalos, arba beveik nedaro zhalos ji vartojant kartais ir saikingai, tapati ash noriu pasakyti apie raminamuosius, nesakau, jog jie yra blogis ir kad ju vartoti nereiketu. O galbut tu manai, kad galima gert alkoholi diena dienon ir viskas bus super ir nulis zhalos :DD ?
Vartotojo avataras
Parašė Oricon
dangiska rašė:realiai daug tu vaistu isbandysi jei sirgsi ilgiau kol prisirinksi...

Na, tai tokiu atveju kam reikalingas, tas psichiatras ash nesuprantu. Manau nera pasauline problema gauti receptu tokiu kokiu reike. Ka studijuodami yra ishmoke dabartiniai jau dirbantis psichiatrai, ka yra isisavine per savo darbo laika ? Ar jie tiktai sugeba rashyti receptus visu antidepresantu ish eiles, turedami kazhkokes ju charakteristikas ? Tol. kol pacientas nepasako STOP man tinka ? O jeigu dar nelabai tinka, tai galima prideti raminamuju ar dar konors, netinka pakeichiam, vel netinka, keichiam dar. Paskaites shiame forume ash toke nuomone ir pradedu susidaryti. Tokiu atveju man nereikalingas psichiatras. Galima laisvai pachiam tapati padaryti ka jie daro. Ash zhinoma nesu didelis zhinovas psichiatrijos, tachiau man turbut neirodysit, jog taip turi buti. Gal taip ir yra, tachiau taip buti neturetu.