Iškarpos iš rietenų ir kalbėjimų ne į temą

Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė linn
#194057 Manau nieko blogo isgerti vyno,alaus ,degtines ar ko tik sirdis geidzia.Taip pat galima ir prisigert ir isvis negerti,tai jau zmogaus pasirinkimas,jei tas zmogus laimingas ir patenkintas tai ``valio``,zinoma nekalbu apie alchogolikus. As pati nevartoju alchogolio jau kelis metus bet to ir nesureiksminu,nes nemanau kad cia jau tiek pastangu daug reikejo man nustoti vartoti alchogoli,nustojau ir tiek...na o draugai kaip buvo tie patys taip ir liko,jie visi isgeria ir prisigeria ir nieko blogo tame neizvelgiu :)))
ParašėŠiršė
xDMx rašė:Aš nemanau, kad be kitų žmonių rasi :) Kartais reik sutikti lyderius, kad jie parodytų, kad kekvienas turime stiprybę ir pamatą giliai savyje. .

Oi, kaip man nepatiko šitie du sakiniai!
Tarytum mes visi būtume kažkokie bestuburiai, ieškantys, į ką atsiremti, be kažkokio lyderio , nesugebantys apsispręsti, ką daryti ir ko ne. Taip išeina, kad pats negali turėti savo idėjų, siekių, nes visada tau reikia kito pagalbos.
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
xDMx rašė:Aš saikingą vyno, alaus gerimą toleruoju. Čia nėra jokios problemos.
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
Širšė rašė:
xDMx rašė:Aš nemanau, kad be kitų žmonių rasi :) Kartais reik sutikti lyderius, kad jie parodytų, kad kekvienas turime stiprybę ir pamatą giliai savyje. .

Oi, kaip man nepatiko šitie du sakiniai!
Tarytum mes visi būtume kažkokie bestuburiai, ieškantys, į ką atsiremti, be kažkokio lyderio , nesugebantys apsispręsti, ką daryti ir ko ne. Taip išeina, kad pats negali turėti savo idėjų, siekių, nes visada tau reikia kito pagalbos.

Skaityk atidžiai, o ne išimk sakinį iš konteksto. Galų gale tavo cituotoje mano teksto dalyje parašyta: 'kad kekvienas turime stiprybę ir pamatą giliai savyje". O dabar tu sakai, kad aš sakiau, kad mes neturim :D :D :D juk akivaizdu, kad norėjau pasakyti, kad kai kurie žmonės yra labai paklydę ir stiprybės savyje neatranda. Tuomet kiti žmonės gali padėti.
ParašėŠiršė
#194075 Bet tu sakai, kad reikia lyderio, kuris parodytų, jog turime savyje tą pamatą. O aš manau, kad jeigu turi pamatą, tai tau nereikia jokių lyderių, nes esi pats pakankamai stiprus.
Išvis nesuprantu, kaip galima norėti turėti kažkokį lyderį. Jau pats žodis "lyderis" reiškia, kad tai žmogus, už tave stipresnis. Kaip galima norėti jausti, kad kažkas už tave stipresnis, o ne siekti būti stipriausiu.
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#194077 na,aš išvis netoleruoju alkoholio....traumuota vaikystė matomai...na,bet jei labai retai,gal kartą į kelis mėnesius,tai gal nieko..bet nepakenčiu kai yra geriama kiekvieną savaitgalį,ar dažniau.....o taip maždaug ir elgiasi Lietuvos jaunimėlis.. :bloga
ir šiaip,man alkoholis per daug skausmo buvo sukėlęs.....ir jei atvirai pasakius,pati vos į jį rimtai neįklimpau...kai buvo "viskas nuvažiavę",kai buvau dėjus ant to gyvenimo,buvau emus gert...čia praietą vasarą...bet džiaugiuos,kad nebegeriau....veliau paskutinį syk (po rugpjūčio) tik pavasarį....na,dar šią savaitę kelis kartus...bet grįžau ir viskas....nebegeriu.iš tiesų,man negalima ger,nes nors ir moku "sureguliuot" kiek galima gert,kad nepasigert,bet veliau kelias dienas mąstau apie alkoholį....
nenoriu išvystyt sau priklausomybės....
o aplamai,tai nekenčiu visko,kas susiję su juo.aš matau,kur ritasi,kad ir jaunimas....nenoriu to,del to nebegeriu. =)
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
Mona rašė:Taip, labai tam pritariu, tik kad rasti tą pamatą ir stiprybę savyje labai sunku, ypač kai visą laiką buvai įpatęs plaukti pasroviui...

Mano atsakymas buvo į šitą komentarą :) perskaityk viską nuosekliai. + iš mano atsakymo nepridėjai sakinio 'O jie mielai dalinasi ir paskatina, bet viską padaryti teks pačiam.'
Ar aš sakiau, kad reikia ramsčio? Paskatinimas ir ramstis yra du skirtingi dalykai.
Todėl paprasčiausiai interpretuoji mano žodžius visiškai be konteksto.

Jeigu savyje atradai pamatą tai aišku lyderio ir nebereikia, o pats gali būti lyderiu. O jeigu neatradai pamato savyje? Kiek žmonių Lietuvoje jo neturi? Kiek žmonių neturėjo pozityvaus tėvų, draugų pavyzdžio? Kiek žmonių plaukia pasroviui? Aš manau tokiems žmonėms reikia parodyti, kad galima ir kitaip gyventi. Nes kai kurie žmonės net nežino kam gyvena. Nori pasakyti jiems nereikia lyderio pavyzdžio?
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#194079 the ending, alkoholis yra kertinis akmuo kapitalistinėj visuomenėj. Reguliarus daugumos visuomenės narių svaiginimasis - moderni religija. Jei visi žiūrėtų į gyvenimą blaiviai, tai šitoj šalį labai greitai kiltų revoliucija.
ParašėKatinas
#194080 tu dabar bandai pasakyti, kad ankciau niekas negere? ir komunistinese salyse alkoholis neegzistuoja?
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
Katinas rašė:tu dabar bandai pasakyti, kad ankciau niekas negere? ir komunistinese salyse alkoholis neegzistuoja?

Čia tik tavo mintys.
Komunizmas - tai valstybinis kapitalizmas. Komunizmas yra kapitalizmo brolis, tik požiūris į perskirstymą kitoks. Kaip ir kapitalizmas, jis pastatytas ant melo, tik dar didesnio. Todėl komunizme gerta buvo masiškai - nes blaiviai tokios absurdiškos sistemos nieks nepakeltų. Jokia tai ne revoliucija. Pamąstyk apie revoliuciją daugiau nei mokyklos istorijos pamokos išmokė.

Aš kalbu apie revoliuciją žmonių santykiuose, požiūryje į gyvenimą, socialinėse struktūrose, kasdienybėje. O iš to kyla tikra revoliucija.

Reiktų gerai skirti išgėrimo tikslus. Gerimas gerimui nelygus! Pvz., tarpukariu Lietuvoj žmonės kaime išgerdavo, bet jei pažiūrėtum detaliai, jie gerdavo visai kitaip nei šiandien jaunimas ir sovietinės eros žmonės! Ten buvo gyva kultūra, žymiai mažesnis kiekis. O dabar kultūra (tiek komunizme, tiek kapitalizme, beje) visiškai išrauta, klesti tik grynas vartojimas.
ParašėKatinas
#194082 dabar tau beliko romos valdyma pritempt iki kapitalizmo. tada zmones irgi gere. ir nemazai.
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#194083 Alkoholis yra kertinis akmuo bet kurioj melu grįstoj sistemoj. Žlugo Romos imperija, žlugo komunizmas, žlugs ir vakarų kapitalizmas.
ParašėKatinas
#194084 ir mes abu mirsim. alkoholis bent isliks ;coz
ParašėTomash
#194086 dabar kaltinkim del visus mus istikusiu bedu alkoholi ir kubiliu ir visos problemos tuom issispres
Vartotojo avataras
Parašė xDMx
#194087 Visata išnyks, alkoholis taip pat.