- 2010 08 28, 12:08
Tris dienas iš eilės nevartojau Cipralex, nuo ketvirtadienio vakaro pradėjau gerti 5mg dozę. Penktadienį skambinau psichiatrei, tai ji pasakė, jog 5mg dozė tik žaidimas - bandyti 3 - 4 dienas, o po to vėl 10mg. Nors aš visai būčiau linkus pritarti nuomonei, jog reikėtų kokią savaitę ar 10 dienų apsieiti su 5mg; apie raminamuosius nieko neužsiminė. O man šiandien taip diegia širdį, visą naktį nemiegojau, nes turiu juos gerti vakare, be to pastebėjau, jog regėjimas pavedinėja. Net nežinau, ar čia vaistai kalti ar be vaistų būtų dar blogiau...
Moderatorius: signs
- 2010 08 28, 12:26
Geriu nuo praeito 5dienio, tris dienas gėriau tvarkingai, kaip paskirta, sekmadienio naktį buvo labai bloga - labai skaudėjo galvą, daužėsi širdis, po to isterijos priepuolis, tris dienas negėriau (nors turėjau kiekvieną dieną gerti po 10mg vakare), ketvirtadienį ir vakar išgėriau po 5mg, taip turėčiau gerti dar kelias dienas, o po to vėl po 10mg. Na aš galiu toleruoti išsiplėtusius akių vyzdžius, galvos skausmą, nuovargį, apdujimą, pykinimą, karščiavimą, šalčio krėtimą ir t.t. Bet, kai mano fizinė būklė tampa tokia, jog man atrodo, kad mirsiu ir kad reikia kviesti greitąją, tada gerti toliau tvarkingai aš neturiu drąsos. Man jau pradeda rodytis, kad aš nuodinu save.
- 2010 08 28, 12:31
Antidepresantų minusas toks ir yra, kad jie dažniausiai sukelia šalutinius poveikius. Na, jie praeina, bet vis tiek. Aš nelabai įsivaizduoju, kaip be jų pasveikti, vis tiek reikia gerti. Cipralexą esu gėrus, šalutiniai praėjo. Man atrodo, kad tie visi mąstymai, jog tuoj mirsi yra ligos simptomas. Tau gal panikos atakos?
- 2010 08 28, 12:40
Kažkas panašaus į panikos atakas man buvo truputį daugiau nei prieš metus, tik jos niekada nebuvo tokio intensyvumo kaip kad sekmadienį, ir nieko panašaus jau daugiau kaip metus nebuvo. Aš pastebėjau jau po pirmos dozės, jog mano savijauta - fizinė - žymiai pablogėjo, bet aš dar galėjau kęsti. O sekmadienį jau nebe. Aš nesu nusiteikus prieš AD, netgi atvirkščiai. Ketvirtadienį, kai bandžiau vėl gerti, visą naktį save raminau: 'Viskas gerai, viskas bus gerai',- mintyse kartojau, nes man skauda širdį, ir bijau, kad nepasidarytų kas. Tai vis kartoju 'Viskas gerai' ir stengiuosi giliai kvėpuoti, ir surasti miegojimo pozą, kai nejaučiu tokio nepakenčiamo tvinksėjimo galvoj ir krūtinėj.
- 2010 08 28, 12:49
Žinok, man irgi nekokie dalykai darydavo pradėjus gerti vaistus, bet praėjo. Visgi supranti, kad šie vaistai veikia psichiką, visko gali būti. Bet dar kartą kartoju, tikrai praeina. O jei po dviejų savaičių nepraeis, pakeisi vaistus. Būtinai sakyk gydytojai ką jauti ir kas vyksta. Nebandei papasakoti?
- 2010 08 28, 12:55
Bandžiau, 5dienį kalbėjau telefonu, tai ji mano, kad tikriausiai jie man nelabai tinka, bet dar turėsiu pabandyti pagerti. Vis bandau save psichologiškai įtikinti, kad man padės, bet kartais fiziniai pojūčiai mane įveikia. Kai tik buvau gavus vaistus, jaučiausi netgi pakiliai, labai tikėjau, jog man padės.
- 2010 08 28, 12:58
Padės, tik turi suprasti, kad ne iš karto. =)
- 2010 08 29, 16:00
Pagaliau supratau, man buvo ne panikos priepuolis, o serotonino sindromas - visi pagrindiniai požymiai pasireiškė - tachikardija, hipertenzija, sumišimas, sujaudinimas. Viskas, rišu su Cipralexu, kol dar nenumiriau, tikriausiai man netiktų visi selektyvieji serotonono reabsorbcijos inhibitoriai.
- 2010 08 29, 16:57
Na, kiek pasidomėjau tas sindromas skirstomas į tris 'sunkumus', manau, jog man buvo vidutinis, bent trumpam tikrai būčiau atsidūrus, jeigu būčiau išsikvietus greitąją, aš neturiu intencijos čia dabar rašyti, to ko nėra, nes tai būtų beprasmiška, ar girtis 'oi kaip man blogai buvo', nes tai irgi beprasmiška, na aš stengiuosi išsiaiškinti kas ir kaip ir, bent jau manau, kad čia yra žmonių, kurie nusimano daugiau už mane ir kurie padės man susigaudyti. Na bent jau iš medicine.lt aprašymo galiu garantuoti.
- 2010 08 29, 18:31
Su gydytoja man dabar problemos, nes kai mane nusiuntė į Dariaus ir Girėno, tai ten gydytoja dirba tik nuo 8 iki 11 val. Ir man gan toli važinėti su autobusu. Trečiadienį einu pas šeimos gydytoją, tai, manau, užsiminsiu dėl visko. Na nežinau, žiūrėsiu kaip eisis, jei ką reikės į dienos stacionarą eiti, vis tiek, tada jau nesvarbu, negalėsiu mokytis ir taip. Kyla noras žalotis. Kažkaip jaučiu, kad prastėja. (Jau nukrypstu nuo temos).
- 2010 08 29, 19:49
na seimos gydytojos nesupranta apie tokias ligas nei velnio..bus gerai jei nepasijuoks is taves ...
manau jei butu blogai nuvaziuotum...
man jei vaistai baigtus vaziuociau ir i vilniu ju issirasyt jei nebutu kitos galimybes
mokytis imanoma...pirma karta susirgau 12 klasej...
manau jei butu blogai nuvaziuotum...
man jei vaistai baigtus vaziuociau ir i vilniu ju issirasyt jei nebutu kitos galimybes
mokytis imanoma...pirma karta susirgau 12 klasej...