Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė kalnas
#8604 ir dar kaip nuo kaktusu nuvalyti dulkes?gal galima juos nuplauti po dusu nes nusiurbti bandziau tai nepavyko
ParašėLiepa
#8607 aš tai tik nupučiu, kiek nusipučia - tiek. Gal kas nors kitas galėtų pakonsultuot? man irgi įdomu būtų :roll:
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#8734 as tai nuplaunu. o del persodinimo, tai manau, kad gali persodint, kaktusai labai gajus.
Parašėlakstute
#14749 as auginu tik kaktusus. juos tiesiog dievinu. turiu jau virs 50 ivairiu rusiu... o si rudeni ir ziema labai jau zydejo jie pas mane :DD :lakstau :super
Vartotojo avataras
Parašė vikute
#20550 o pas mane tik kaktusai ir isgyvena :D :D kitos geles nudziuna... :o
Vartotojo avataras
Parašė kalnas
#20643 o as viena gele bandau numarinti bet niekaip nesiseka o ismesti gaila
Vartotojo avataras
Parašė vikute
#20644 atvesk man greit ismest galesi :D
Vartotojo avataras
Parašė sonia
#27663 Gavau per paskutines sventes dovanu dvi orchidejas faleonopsius. Kas auginat orches, pasidalinkit patirtimi, kaip sekasi.
Vartotojo avataras
Parašė Stewie
#27666 Paveikslėlis cia man vyras per valentino diena is kazkur nurove :DD
Vartotojo avataras
Parašė judiciukas
#27868 Man ir butu idomu apie orchideju auginima daugiau suzinoti. Planuoju pirkti. Skaiciau, kad nelabai gerai orchidejas miegamajame laikyti, o as kaip tik zadejau miegamaji papuosti balta orchideja... :birst:
Vartotojo avataras
Parašė Sandra
#27873 orchideja butinai turi buti skaidriame indelyje su skylem....nes jos saknim reikia sviesos, ir lieti patartina per lekstute, o ne per virsu....ziemojimui, kai jau nuzydi, reikia nukirpti 2/3 stiebo....
Parašė Perla
#27911 Musu zydincios namuose geles:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė sonia
Sandra rašė:orchideja butinai turi buti skaidriame indelyje su skylem....nes jos saknim reikia sviesos, ir lieti patartina per lekstute, o ne per virsu....ziemojimui, kai jau nuzydi, reikia nukirpti 2/3 stiebo....

skaiciau dabar apie orches daug forumu, tai ten rasoma, kad skaidrus vazonelis reikalingas tik faleonopsiams, todel kad jie vieninteliai vykdo fotosinteze per saknis. Taciau jei daug oriniu saknu - skaidrus indelis nebutinas. Toks indelis labiau rekomenduojamas pradedantiesiems augintojams, todel kad per ji lengviau stebeti saknu bukle - jei ant vidiniu vazoneliu sieneliu rasa - augalas dar dregnas, kai rasa nudziuna, vadinasi metas lieti.

Orches megsta dregme ir ora, taciau nepakencia uzmirkimo, todel laistyti jas patariama imerkiant indeli i minksta (virinta, distiliuota) ir silta vandeni, keliolika minuciu palaikant kad permirktu, o tada istraukiant ir gerai nuvarvinant. Lekstuteje jokiu budu neturi likti vandens. Moliniai indeliai netinka, nes orchiu saknys kibios ir persodinant galima nuplesti prie sieneliu prisitvirtinusias saknis. Idealiausias variantas - plastikinis persvieciamas vazonelis, istatytas i grazu keramini.

orches galima laistyti purskiant, saugant ziedus ir nepilant i ta vieta is kur isauga lapai, kad nepradetu puti. jei ten papuola vanduo - sugerti servetele. kadangi ypatingai ziema oras butuose sausas, orches galima papildomai drekinti pastatant ju vazonelius i padekliukus su keramzito akmenukais ir pripiltus vandens taip, kad vazoneliu dugnas jokiu budu nesiektu vandens. Orches ypatingai megsta sviesa, taciau tiesioginiai saules spinduliai gali jas nudeginti, jas reikia saugoti nuo skersveju ir persalimo.

Orchidejos auginamos specialiame substrate, kuri pasigaminti galima ir paciam - pusu zieve, anglis (tinka is saslykines, tik kad nebutu sulaistyta degiuoju skysciu) ir putplascio (juros putos) gabaliukai. Jokiu budu ne zeme, nes pro ja nepatenka oras ir uzsilaiko vanduo.

Nuzydejus kai kurie augintojai nukerpa stieba palike nuo apacios 3 narelius, kai kurie palieka visa stieba.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#28188 sonios gėlės:

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#28192 ir dar :

Paveikslėlis