Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Širšė rašė:Kalbant apie Tarkovskį (kurį dievinu), labiausiai susižavėjau "Soliaris" :)

Soliaris neblogas filmas, bet va Stalkerį pažai kas pralenks
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#205296 Širše, man irgi artimas rusiškas kinas. Bet Michalkovo nevirškinu (gal labiau kaip žmogaus) geriausias jo filmas "Meilės vergė" (Раба любви) yra filmuotas ir režisuotas ne jo, jis tik pabaigė, tačiau nesiteikė autoriaus net titruose paminėti.
Mano atradimas (sau, žinoma) buvo Zviagincevas su savo filmai "Sugrįžimas" (Возвращение) ir "Išvarymas" (Изгнаие).. Dar patinka Michalokovas-Končalovskis ir Kira Muratova.. žodžiu ten daug ko yra..
Mano "dievaičiai" :king yra Dziga Vertov ir Ezenšteinas, praktiškai viskas kas kinematografe yra atrado jie ir Chaplin'as visa kita tik remix'ai ir technologijos :da
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#205302 Dar labai patinka režisierė Larisa Šepitko, kuri, deja, jauna žuvo tik pradėjusi kurti
http://www.youtube.com/watch?v=bIDtht0IN4Q

ir dar ji buvo nepaprastai graži :heart
Vartotojo avataras
Parašė the ending
Lollypop rašė:"28 dienos" su Sandra Bulock - apie mergina, kuri del alkoholizmo atsiduria rebilitacijos centre, jos isgyvenimai ir sunkus darbas tikslo link... Zdz, tikrai geras, galit paziureti :super paskui yra labai ziaurus filmas "Hunger point" apie depresyvia anoreksike, ilga gydymasi psichiatrijos klinikoje, bet pointas tas, kad jis ne su laiminga pabaiga.
"Prozako karta" senas, bet geras, apie mergina sergancia depresija, jos kelius ir klystkelius, gydymasi.. :) na, nemazai perziurejus filmu esu :)

žiurejau siandien sitą fima..nežinau,nors ir sandra Bulock man patinka,bet visgi man jos vaidyba siame filme nepatiko...nepajaucio to,ko tikejausi,jokio skausmo..hmm.....patiko žinoma galas...bet visgi..negaleciau sio filmo kelt i geriausiu mano matytu filmu sarasa.... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#205671 pažiurejau filma "Blow"(liet.kokainas)
man patiko,gale apsižliumbiau..apie vaikina(reali istorija) kurio pasakojimas gyvenimas kaip opradejo užsiiminet narkotiku platinimu,ir sedi kalejimuose,iseina ir vel...labai idomus..
bet nepatiko aktoriai-J.Deppas ir P.Cruz.. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#205743 O kas matė amerikonišką Soliarį, man atrodo jis labiau atspidi Stanislavo Lemo knygos idėją.. Nors Tarkovskio Soliaris visai kitoks, be to Banionis vaidino, o kosminė stotis buvo ką tik pastatytam Vilniaus tv bokšte..
ParašėKūnas
#205751 Nu kiek nustebinai. Dėl tam tikrų priežasčių mačiau tik kelias minutes to filmo. Man pasirodė tiesiog Holivudinių klišių rinkinys, bet Lemo neskaičiau, tad negaliu nieko pasakyti apie idėjos atspindėjimą.
Vartotojo avataras
Parašė the ending
Morpheus rašė:ЕЖИК В ТУМАНЕ
Sukelia begales jausmu... (neveltui buvo pripazintas geriausiu visu laiku filmu)

http://ejik.kulichki.net/video/ejik_v_tumane.avi

pažiurejau ji siandien ir vel..vaikystej jis man patiko..o dabar supratau,kokią gilią prasme turi....
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#207178 vakar pažiūrejau "May"(Mėja).... :bloga
skautosi,kaip siaubo/drama..bet...visiška nesąmonė ir geriau nežiūrekit.apie kažkokią paną,kuri traumuota ir ieško idealaus žmogaus,o jos vienintele drauge-kažkokia šiurpi lelė,o kažkas tai merginai pasakė-"jei neturi draugo,tai sukurk ji" ir ji iš žmoniu kurie kažkuo patiko(pvz kaklu,veidu,rankom,kojom) sukure 'tobula' drauga. o t.y. ji nuzude žmones ir is atskiru kuno daliu sukure viena tobula drauga....marazmas :bloga

o štai šian pažiurejau "Hope and Glory"(1987)
beveik autobiografinis filmas,apie berniuką ir jo gyvenimą Antrojo pasaulinio metu...man patiko,jis toks banalokas,bet labai gražus,man patiko :da
Parašėnegative
#207211 ending, o tau patinka tokie filmai? kam tokius išvis žiūri? jie juk daug neigiamų emocijų sukelia... mane tai traumuotų. tavęs netraumuoja? :)
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#207232 kalbi apie "Mėją"?nepatinka man siaubo filmai,tiesiog aprašyme parašyta,kad tai drama/romantinis/siaubo..maniau,kad bus geras,tuo lab,kai aprašyme rašė,kad "apie merginą,kurios vaikyste traumuota ir veliau ji desperatiškai bando rast draugų,pastebi žmonėse to,ko nemato kiti..." ar kažkas pan...tai maniau,akd įdomus bus,ir iš tiesų labai nusivyliau.tikrai traumavo.
šiaip,aš neapkenčių siaubo filmų,o šis atsitiktinai buvo žiūretas....
aš megstu dramas,istorinius,ar apie bet ką,kažkur 1950-1990 tarpe kurtus,nes jie tokie nešiuolaikiški ir nors gan tuštoki,bet man patinka... =)
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#207341 Gal žinot panšių filmų į '' Palneta x'' ir '' Marso vaikis '' ? =)
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#207474 pažiurejau "berniukas dryžuota pižama"....kažkodel maniau,kad tai vaikiškas tūpas filmas..o čia..wow....pusė filmo praverkiau....
nuostabus filmas apie naivia vaikyste,tikra draugyste ir taisykliu nepaisyma,kad žydas vokieciui negali buti draugas....
Vartotojo avataras
Parašė aladdin sane
#208103 Ali fear eats the soul (1974)

Drąsiai galima pasakyt, kad vienas iš netradicinių filmų, liečiantis tuo metu labai skaudžią Vokietijos visuomenės reiškinį: imigrantų ir vietinių santuokas. Viena iš pagrindinių temų: vienišumo. Senyva vokietė moteris, kuri prisipažįsta esanti labai vieniša ir pojaunis marokietis imigrantas, gyvenantis taip pat vienišą gyvenimą. Kiek natūralu, kad jie pamiltų vienas kitą? Gal, jie tiesiog abu bėga nuo vienišumo iki kažko, bet ko? Didžioji dalis visuomenės labai smerkia jų santykius. Taip pat išryškėja ir skirtingų visuomenės sluoksnių požiūriai. Paprasti neišsilavinę žmonės yra pilni stereotipų ir neapykantos atėjūnams, kurių nepažįstą. Galima šiek tiek sieti su lietuvių neapykanta gėjams.. Senyvą moterį labai slegia visuomenės ignoravimas ir ji ima dvejoti dėl judviejų santykių, tačiau išsipildo jos svajonė: žmonės vėl ima bendrauti su ja (tiesa, yra nedidelė nuoroda į išnaudojimo situaciją..). Tuo metu, prasčiau dėl santykių ima jaustis pats marokietis Ali, nes visgi juos skiria didelis amžiaus skirtumas. Jis pradeda lankytis pas kitas moteris ir leisti vis mažiau laiko su savo žmona. Filmo pabaigoje, moteris atleidžia jam neištikimybę ir jie lyg ir įveikia tas kliūtis ir vėl yra kartu..
Ištiek įdomus filmas apie visuomenės stereotipus bei vienišuma, nuo kurio stengiamasi pabėgti. O gal tai visgi meilė?
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#209168 A Home at the End of the World

filmas apie du vaikinus,kaip supratau,vienas ju gejus,kitas lyg ir normalus,bet del draugo prijaucia homoseksualumui,kaip supratau....labai mielas ir grazus filmas.
pradžia filmo man patiko,nežinau kuo,gal kad nebuvo tokia 'gruzinanti',daug žoles,linksmybiu ir t.t tas pagrindinis veikejas labai patiko..... :)))