Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė the ending
#203484 mano kasdienes maldos yra iš tiesų paprastos:kas vakara sukalbu savo ant rankos nešiojama rožančių ir ji atkalbejus paprašau Viešpaties pagalbos,bet ne sau,sau retai ko paprasau..paprasau,kad globotų man brangių žmonių gyvenimus ar sveikatos tiem,kuriems reikia,stiprybes ir grįžimo į doros kelią,jei matau,kad kažkas yra paslydęs...
Vartotojo avataras
Parašė comes
#203489 "Parodik mums, gerasis Viešpatie,
ramybę, kurios turėtume ieškoti,
ramybę, kurią privalome duoti,
ramybę kurios galime laikytis,
ramybę kurios privalome vengti,
ir ramybę, kurią mums suteikei
per Jėzų Kristų, mūsų Viešpatį"
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#210367 Už vieną žmogiuką kuri(s) šiuo metu ligoninėje kenčia.
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#210438 vieninetele malda,kuri mane dar laiko...tiesiog apie ja buvau pamirsus,ir jauciuos sumautai,bet ja prisiminiau..ji leidžia man dar kovot...na ir pogalais tuos,kurie mane skaudina ir nesu reikalinga......as tikiu,kad Jis salia..... =)

aš esu čia...
kai Tu abejoji,
kai vienas ir vienišas esi,
kai manai jog nebegali daugiau,
kai Tave baimė prislegia
kai rūpesčiai net miegoti nebeleidžia,
kai esi bejėgis ir sergi...
aš čia...
kai Tu šauki iš skausmo,
kai rodos pasaulis griūna,
kai net mirtis beldžiasi...
aš esu čia...
kai niekas Tavęs nebemėgsta,
kai niekas Tavęs nebesupranta,
kai niekas Tavęs nebesiklauso,
kai lyg siena skiria Tave nuo kitų,
kai Tau gresia dideli pavojai,
kai nebeįveiki skausmo,
kai griaužia sąžinė,
kai šaukies manęs...
aš esu čia...
kaip saulė Tave šildanti,
kaip gėlė Tavo širdį džiuginanti.
kaip šviesa tTavo kelyje,
kaip debesys apsupę Tave...
aš čia...
kaip akis Tau meilės pilna,
spindinti švelnumu,
kaip Tave apkabinanti ranka,spindinti švelnumu,
kaip Tau plakanti širdis,
kaip Tavęs nepaliiekantis draugas,
kaip sesuo,besidalinanti su Tavim savo rupesčiais
kaip brolis,Tavo džiaugsmo ir skausmo.
aš esu čia..
kai viskas griūva,
aš niekada Tavęs neapleidžiu.
didesnio padejejo ir globejo nera,nerasi.
aš esu čia..
kaip Tave suprantanti motina,
kaip Tavimi besirūpinantis tėvas.
aš esu visada šalia Tavęs,nes esu Tavo "TU",-
be galo Tave mylintis Dievas Jahvė
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#210454 kokia malda :super
Parašė Pašvaistė
#214020 Einu gulti
Nešu kryžių
Nešu kryžių
Su savim
Pribūk Jėzau
Su manim
Galiu kelti
Galiu nekelti
Galiu į Dievo
Teismą stoti

(gilioj vaikystėj išmokė babutė)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#214025 Mano kasdienė malda:

Tavo apgynimo šaukiamės, Šventoji Dievo Gimdytoja! * Mūsų maldų neatmeski mūsų reikaluose, * bet nuo visokių pavojų mus visados gelbėk. * Mergele garbingoji ir palaimintoji, * mūsų Valdove, * mūsų Tarpininke, *
mūsų Užtarėja, * su savo Sūnumi mus sutaikink, * savo Sūnui mus paveski, * savo Sūnui mus atiduoki!
Melski už mus šventoji Dievo Gimdytoja.
Kad taptume verti Kristaus žadėjimų.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#214026 Beje, pašvaiste, gražią maldelę užrašei.
Parašė Pašvaistė
insomnia rašė:Beje, pašvaiste, gražią maldelę užrašei.

Dėkui, Tavo taip pat graži :heart

Štai dar viena:

Ateik, Šventoji Dvasia, pas mus,
Susirinkusius Jėzaus Kristaus,
Mūsų Išganytojo vardu.
Nugalėk mūsų priešiškumą,
Padėk įveikti mūsų nepajėgumą,
Uždek mus savo meilės ugnimi,
Apšviesk Tiesos šviesa,
Įnešk tvarką į mūsų gyvenimą,
Padaryk mus panašius į Kristų.
Apsaugok mus nuo priešo apgaulės,
Parodyk kelią į tikrą gyvenimą
Ir palaikyk mus jame,
Vedančiame į vienybę su Dievu – Meile:
Tėvu, Sūnumi ir Šventąja Dvasia.
Amen.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#214229 "Negaliu prašyti, Viešpatie, kad apsaugotum nuo pavojų,
bet prašau, kad nebijočiau jų ir atsilaikyčiau.
Neturiu teisės prašyti, kad nuramintum visus skausmus,
bet prašau, duok tokią dvasią, kad juos ištverčiau…
Neleisk man bailiai maldauti išgelbėjimo,
bet duok ištvermę kovoje už laisvę.
O kad nebūčiau toks, kuris tik sėkmėje tavo pagalbą jaučia,
bet kad ir nesėkmėse atpažinčiau tavo galybės veikimą.
Ir kad nelaukčiau gyvenimo kovoje draugų pagalbos,
bet kad pats kovočiau, remdamasis tavimi."
Parašė Pašvaistė
#214708 Coms, labai naudinga ir prasminga malda :super
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#224511 Niekur neradau temos apie šv.Vėlykas, šiuolaikiniai žmonės gal nelabai mato ir apgalvoja, suvokia vėlykų prasmės. Tai aš rašau šičia, prie kasdieninių maldų.
Per vėlykas reikia atleisti, žmonės nuo ketvirtadienio iki sekmadienio visas dienas lankosi bažnyčioj, eina išpažinties, priima komuniją ir yra šventinami, jų atsineštos gėrybės.
Kodėl reikia atleisti? Čia turbūt tam, kad galėtum eit pasitikti naujos gerų dalykų pradžios. Susitaikinti. Pirmiausiai su savim, su kitais.
Aš pamąsčiau truputį atsitraukęs nuo pašalinių garsų ar žmonių, ar visokių dalykų, kaip maistas, kurie nukreipia mintis tolyn nuo savęs ir truputį apmąsčiau, kas aš toks esu, o ypač koks esu.
Pirmiausiai reik sau pasistengt atleist, kad galėtum savo žmonėms atleist. Taigi pamąsčiau, ko labiausiai negaliu sau atleist. Tai gal būtų tas Ponas Beanas, kuris manyje apsigyvenęs yra. Vat paimu puodą per vėlai - viską apipilu. Ne su ta ranka laikau, aptaškau, paėmu per vėlai, per anksti ir viskas krenta iš rankų, viskas susigadina... Tai pagaliau supratau, kad to iš savęs neatimsi - reikia su tuo susigyventi: Pono Byno tikrai kažkiek gyvena manyje. O tai juk linksma :) Ta prasme, tai nėra tragedija. Negali gi visi būti išminčiai karaliai saliamonai, tobulybių vieta yra muziejuje, tai aš džiaugious, kad kažkiek esu tas Ponas Bynas. Ir tada, kai imi į tai žiūrėt, kaip į komediją, nei į tragediją: kad va, toks gimiau, kaip liūdna nieko nepakeisi ir dar, kad toks tapau, nes visi tokių elementarių dalykų yra seniai, dar vaikystėj, pasimokę, o tu praleidai ar nesugebėjai išmokt, įsimint ar suvokt elementariųjų dalykų. Taigi, kai pats sau atleidi ir priimi, jog esi šiek tiek Ponas Beanas, tuomet ir lengviau būna suprasti kitus. Pvz.: kodėl brolis pasišaipė, kodėl draugės tavo nebenorėjo su tavim būti, nes gėdijosi, kodėl draugė tave skaitė pajuokos objektu, nei draugu ar partneriu. Taigi supranti, kad tai iš šono buvo fking juokinga :) Tarsi tikrai žiūrėtum komediją "Ponas Bynas". :kazokas Viskas tep-lep, belekaip, viskas - iš rankų krenta, nusikalbėjimai ir šiaip kokie kvaili poelgiai ar išvaizda.
To negali nusiimti ar visiškai slėpti bei save bausti, kad kažkiek esi Mr.Bean (O kas gi nėra truputį Mr.Bean???) Netgi tie visi... Ponas Atkinsonas, Džimas Keris, Martinas, Boratas, Little Britainas ir visi kiti to idiotiškumo turi savo asmenybėje į valias, kadangi jie kaip aktoriai plėšydamiesi to neišreikštų, o kai asmenybė šiokia tokia į savo piešiamus herojus panaši yra, tuomet jiems net nesistengiant vaidint visi tie pokštai tiesiogiai vystosi su minimaliomis pastangomis.
Ta prasme, pasaulis nėra robotų karalystė ir niekada nesiekė tokiu virsti, visada reikia to ekstrasen... ekscentriškumo :D jame. Taip kad tokie žmonės nenusipelno nei mirti, nei gyventi kažkokiuose mūruose, užstotuose nuo visuomenės didelėmis tvoromis. Ta prasme, jei nepridaro mirtinų nusikaltimų. Tada nusipelno.
O jei dirbti priimti.. ir mato kad toks žmogus yra visiškas nevėkšla, jo niekaip nepertvarkysi, o ir užsiimti nėra kada su tuo, kai tarkim daug kas laukia dirbti barmenais, konsultantėmis, kitokiom pareigom save įprasminti, tai gali žmogus, kuris nesusitvarko arba su juo nesusitvarko kiti, padirbti kokių nors dalykų, kur reikia cackintis ir terliotis. Šitokių darbų darbininku. Gali valyti, gali plauti, o gali ir drožinėti, surinkinėti nelabai sudėtingą aparatūrą, kitas - siūti, megzti, dirbti rankomis kažką tiesiog!
Gali mene save išreikšti, jei jau labai nerimsta, gali ir dykinėti. Dykinėjimas, gulinėjimas, "gulialinimas" irgi yra labai dažnai geriau, nei kenkimas ar darymas bėdos kam nors, materialinės žalos, jei nesusitvarkoma su darbais ir daiktais. Padykinės - ateis į protą. Suims save, užsiims prasminga ir kitiems naudinga veikla. Svarbu tik nepradėt atsakingų sprendimų priiminėt, būt atsakingu už kažkokį žmonių būrį, spręst problemas, reguliuot ir daryti labai didelės atsakomybės reikalaujančių darbų.
O kaip sakiau, išminčiai saliamonai retai kada būna pasaulyje, o ir tie kartais tampa nuobodūs. Taigi viva la... Mr.Bean in me.
Jei čia buvo tokia malda, tai tada... Amen :)
Vartotojo avataras
Parašė comes
#224543 "Dieve, neišreiškiama meile,
pats nužengei iš dangaus parodyti mums kelio
meilės karalystėn.
Jėzau, amžinojon laimėn pakvietei visus geros valios žmones,
visus trokštančius ir ieškančius amžinybės.
Kūno ir dvasios kančios,
įvairiausi trūkumai - tikriausi palydovai
dangaus laimėn.
Velykų Kristau,
padėki prisikelti iš savo ydų
man, mano mylimiesiems, mano Tautai,
prikelk taip pat visus klystančius.
Visos dangaus dvasios,
padėkite mums giedoti Kristaus Prisikėlimo garbę.
Garbė, šlovė ir padėka
Mirties Nugalėtojui, Meilės Davėjui.

Amen."
Vartotojo avataras
Parašė Lollypop
#231028 As gal ir nesimeldziu konkreciomis maldomis, bet visada padekoju Dievui uz praejusia diena, uz tai kas mano gyvenime ivyko grazaus, paprasau pagalbos, sveikatos, stiprybes sau ir savo brangiems zmonems, prasau, kad suteiktu jegu savyje atrasti savyje tiek stiprybes, kad nugaleciau visas savo silpnybes, kad pamazu keisciausi as, o kartu ir mano gyvenimas.
Manau ne tiek svarbu kaip meldiesi ar kaip snekiesi su Dievu, svarbiausia kaip nuosirdziai darai. :)
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#231042 Lollypop, labai graziai ir teisingai parasei. As panasios nuomones